Bronzérmet ért a kókuszzsírból készült üvöltő farkas a gasztroolimpián

Az erfurti gasztroolimpia keddi zárónapjának hajnalán állította ki ételkölteményeit a Békés Megyei Culinary Team Tímár Albin vezette csapata. A művészi szoborfaragásoknál pedig nagy tetszést aratott Ambrus György Krisztián Üvöltő farkasa, mely 20 kg kókuszzsírból készült.

Az Erfurtban bizonyító mesterszakácsok olyan fogásokat készítettek el, mint a pankó morzsában frittírozott báránykrokett mediterrán lecsóval és polentával vagy fácán melle májával, erdei gombakocsonya angolzellerrel, datolyaparadicsommal, uborkával, a tányérdesszertek közül pedig tökös-mákos tortácska fahéjas joghurtpudinggal, unicumos aszalt szilva fagyival készült. A zsűri elegánsan szép, letisztult formákról beszélt. A Megyei Culinary Team tagjai a csapatkapitány mellett Fodor Mihály, Csonka Zsolt, Tímár Attila mesterszakácsok és Magyar Tünde mestercukrász, segítőik Tímár András, Nagy Ákos, Bondár László és Piatkó Zolt konyhaművészek - olvasható a beol.hu-n.

Jól szerepelt Ambrus György Krisztián ételszobrász is, aki kókuszzsírból készítette el Üvöltő farkas című remekművét. A farkasmama modern, a kisfarkas klasszikus zsírszobrászati megjelenítés. Ambrus György Krisztián két évvel ezelőtti luxemburgi, aranyérmes szobrához hasonlóan most is nagyot alkotott.

Az erfurti gasztroolimpia zárónapján a Békés Megyei Culinary Team végül ezüstérmet szerzett, Ambrus György Krisztián Üvöltő Farkas szobrát pedig bronzéremmel jutalmazta a zsűri.


Már a horvátok is nehezítettek a határátkelésnél

Már a horvátok is nehezítettek a határátkelésnél 

Szlovákia és Ausztria után április 15-től Horvátország is ideiglenes határellenőrzést rendelt el.
Lezuhant egy drótkötélpálya kabinja – többen meghaltak

Lezuhant egy drótkötélpálya kabinja – többen meghaltak 

Az olaszországi Nápoly közelében történt a tragédia, a Faito-hegyre vezető drótkötélpályán.
Felújítják a világ egyik leghíresebb épületét

Felújítják a világ egyik leghíresebb épületét 

Már hozzá is láttak.
World Tourism Film Awards: idén is díjazzák a világ legjobb turisztikai kisfilmjeit

World Tourism Film Awards: idén is díjazzák a világ legjobb turisztikai kisfilmjeit  

Főszerkesztőnk is a nemzetközi zsűri tagja.
Ingyenes és pénztárcabarát dubaji programok

Ingyenes és pénztárcabarát dubaji programok 

Sokan azt gondolják, hogy Dubajban csak költséges szórakozás várja a látogatókat. Szerencsére ez nem így van, hiszen számos ingyenes látnivalót is találunk, ha Dubajba látogatunk.
Magyar kortársművészet Milánóban

Magyar kortársművészet Milánóban 

A Magyar Divat & Design Ügynökség szervezésében megvalósult Budapest Select – A VVoven View kiállítás több mint 8000 érdeklődőt fogadott a Milan Design Week során, az 5VIE designnegyed egyik kiemelt helyszíneként.
Bizonyítékot találtak arra, mi volt valójában a Stonehenge funkciója

Bizonyítékot találtak arra, mi volt valójában a Stonehenge funkciója 

Ez az a hely, amiről már mindenki hallott, és látta fotókon, de kevesen tudják, miért is épült valójában?
Felmérés: a fiatal generáció lemond a luxuscikkekről, csakhogy utazhasson

Felmérés: a fiatal generáció lemond a luxuscikkekről, csakhogy utazhasson 

Idén inkább utaznak a fiatalok, minthogy megvegyék a legújabb okostelefont.
A világ legnagyobb vizicsatája

A világ legnagyobb vizicsatája 

A hatalmas vízipisztolyos csata a Fehér Lótusz (White Lotus) filmsorozat egyik legfrissebb epizódjában is szerepet kapott.
Oszakai Világkiállítás: nyitva a Magyar Pavilon

Oszakai Világkiállítás: nyitva a Magyar Pavilon 

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter nyitotta meg a 2025-ös Oszakai Világkiállítás Magyar Pavilonját.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.