Az Erfurtban bizonyító mesterszakácsok olyan fogásokat készítettek el, mint a pankó morzsában frittírozott báránykrokett mediterrán lecsóval és polentával vagy fácán melle májával, erdei gombakocsonya angolzellerrel, datolyaparadicsommal, uborkával, a tányérdesszertek közül pedig tökös-mákos tortácska fahéjas joghurtpudinggal, unicumos aszalt szilva fagyival készült. A zsűri elegánsan szép, letisztult formákról beszélt. A Megyei Culinary Team tagjai a csapatkapitány mellett Fodor Mihály, Csonka Zsolt, Tímár Attila mesterszakácsok és Magyar Tünde mestercukrász, segítőik Tímár András, Nagy Ákos, Bondár László és Piatkó Zolt konyhaművészek - olvasható a beol.hu-n.
Jól szerepelt Ambrus György Krisztián ételszobrász is, aki kókuszzsírból készítette el Üvöltő farkas című remekművét. A farkasmama modern, a kisfarkas klasszikus zsírszobrászati megjelenítés. Ambrus György Krisztián két évvel ezelőtti luxemburgi, aranyérmes szobrához hasonlóan most is nagyot alkotott.
Az erfurti gasztroolimpia zárónapján a Békés Megyei Culinary Team végül ezüstérmet szerzett, Ambrus György Krisztián Üvöltő Farkas szobrát pedig bronzéremmel jutalmazta a zsűri.
Forrás: Békés Megyei Hírlap