Bronzérmet ért a kókuszzsírból készült üvöltő farkas a gasztroolimpián

Az erfurti gasztroolimpia keddi zárónapjának hajnalán állította ki ételkölteményeit a Békés Megyei Culinary Team Tímár Albin vezette csapata. A művészi szoborfaragásoknál pedig nagy tetszést aratott Ambrus György Krisztián Üvöltő farkasa, mely 20 kg kókuszzsírból készült.

Az Erfurtban bizonyító mesterszakácsok olyan fogásokat készítettek el, mint a pankó morzsában frittírozott báránykrokett mediterrán lecsóval és polentával vagy fácán melle májával, erdei gombakocsonya angolzellerrel, datolyaparadicsommal, uborkával, a tányérdesszertek közül pedig tökös-mákos tortácska fahéjas joghurtpudinggal, unicumos aszalt szilva fagyival készült. A zsűri elegánsan szép, letisztult formákról beszélt. A Megyei Culinary Team tagjai a csapatkapitány mellett Fodor Mihály, Csonka Zsolt, Tímár Attila mesterszakácsok és Magyar Tünde mestercukrász, segítőik Tímár András, Nagy Ákos, Bondár László és Piatkó Zolt konyhaművészek - olvasható a beol.hu-n.

Jól szerepelt Ambrus György Krisztián ételszobrász is, aki kókuszzsírból készítette el Üvöltő farkas című remekművét. A farkasmama modern, a kisfarkas klasszikus zsírszobrászati megjelenítés. Ambrus György Krisztián két évvel ezelőtti luxemburgi, aranyérmes szobrához hasonlóan most is nagyot alkotott.

Az erfurti gasztroolimpia zárónapján a Békés Megyei Culinary Team végül ezüstérmet szerzett, Ambrus György Krisztián Üvöltő Farkas szobrát pedig bronzéremmel jutalmazta a zsűri.


Ki az az írónő, akinek művei turisták ezreit csábítják Angliába?

Ki az az írónő, akinek művei turisták ezreit csábítják Angliába? 

Évek óta tart szülőhazájában a Jane Austen-láz.
A spanyolok megelégelték a sok füstölést

A spanyolok megelégelték a sok füstölést 

A dohányzásmentes terek bővítésére, a korlátozások kiterjesztésére készül a spanyol kormány a dohánytörvény tervezett módosításával.
Indul a főszezon az IBUSZ-nál

Indul a főszezon az IBUSZ-nál 

A toplistás úti célok között továbbra is Görögország, Törökország és Spanyolország állnak az élen.
Adománygyűjtő kampány Parajd megmentésére

Adománygyűjtő kampány Parajd megmentésére 

A térség egyik legfontosabb látványossága vált elérhetetlenné, és ezzel együtt számos helyi vállalkozás és család megélhetése is veszélybe került.
Rendhagyó űrakció az osztrákoknál

Rendhagyó űrakció az osztrákoknál 

A Strauss-emlékév alkalmából a Kék Duna keringő digitális változatát elektromágneses hullámokra ültetve lőtték ki az űrbe.
Több külföldi, kevesebb belföldi turista Romániában

Több külföldi, kevesebb belföldi turista Romániában 

Romániában 2,5 százalékkal csökkent a turisták száma áprilisban.
Ajándék közösségi program Bécsben

Ajándék közösségi program Bécsben 

Bécs újabb lépést tesz az ifjúság bevonása és a társadalmi egyenlőség erősítése felé.
Büntetik Dél-Olaszországban a fürdőruhában sétáló turistákat

Büntetik Dél-Olaszországban a fürdőruhában sétáló turistákat 

A településvezető kedden aláírt rendelkezése a csaknem tizenkilencezer lakosú város történelmi központjára vonatkozik.
Allianz: idén a magyarok 70 százaléka biztosan utazik, de a legtöbben egy hétre

Allianz: idén a magyarok 70 százaléka biztosan utazik, de a legtöbben egy hétre 

Bár a magyarok többsége idén is készül nyaralni, a pihenés célja, hossza és gyakorisága már igen változatos képet mutat.
Megfontoltan költenek a nyári vakációra a magyarok

Megfontoltan költenek a nyári vakációra a magyarok  

A többség igyekszik a nyári pihenést úgy megszervezni, hogy a pénzügyi lehetőségek összhangban legyenek a nyaralási elképzelésekkel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.