Bronzérmet ért a kókuszzsírból készült üvöltő farkas a gasztroolimpián

Az erfurti gasztroolimpia keddi zárónapjának hajnalán állította ki ételkölteményeit a Békés Megyei Culinary Team Tímár Albin vezette csapata. A művészi szoborfaragásoknál pedig nagy tetszést aratott Ambrus György Krisztián Üvöltő farkasa, mely 20 kg kókuszzsírból készült.

Az Erfurtban bizonyító mesterszakácsok olyan fogásokat készítettek el, mint a pankó morzsában frittírozott báránykrokett mediterrán lecsóval és polentával vagy fácán melle májával, erdei gombakocsonya angolzellerrel, datolyaparadicsommal, uborkával, a tányérdesszertek közül pedig tökös-mákos tortácska fahéjas joghurtpudinggal, unicumos aszalt szilva fagyival készült. A zsűri elegánsan szép, letisztult formákról beszélt. A Megyei Culinary Team tagjai a csapatkapitány mellett Fodor Mihály, Csonka Zsolt, Tímár Attila mesterszakácsok és Magyar Tünde mestercukrász, segítőik Tímár András, Nagy Ákos, Bondár László és Piatkó Zolt konyhaművészek - olvasható a beol.hu-n.

Jól szerepelt Ambrus György Krisztián ételszobrász is, aki kókuszzsírból készítette el Üvöltő farkas című remekművét. A farkasmama modern, a kisfarkas klasszikus zsírszobrászati megjelenítés. Ambrus György Krisztián két évvel ezelőtti luxemburgi, aranyérmes szobrához hasonlóan most is nagyot alkotott.

Az erfurti gasztroolimpia zárónapján a Békés Megyei Culinary Team végül ezüstérmet szerzett, Ambrus György Krisztián Üvöltő Farkas szobrát pedig bronzéremmel jutalmazta a zsűri.


Szlovénia meghosszabbította a határellenőrzést a magyar határon

Szlovénia meghosszabbította a határellenőrzést a magyar határon 

A szlovén kormány csütörtöki ülésén további hat hónappal meghosszabbította a határellenőrzést a horvát és a magyar határon.
Jégdóm nyílt a Magas-Tátrában

Jégdóm nyílt a Magas-Tátrában 

A jégdóm Szlovákia egyik leglátogatottabb látványosságává vált.
DZT: íme, az innovatív MI-influenszer

DZT: íme, az innovatív MI-influenszer 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) elindítja első MI-influenszer projektjét és ezáltal egy további szinten is felhasználja a mesterséges intelligenciát az úticél Németország nemzetközi marketingjében.
Mozart egykori otthona moziteremmé alakult

Mozart egykori otthona moziteremmé alakult 

A KINOLINO elnevezésű gyermek filmfesztiválnak először ad otthont moziként a híres bécsi zeneszerző egykori otthona.
Portugália turisztikai kínálata Budapest szívében

Portugália turisztikai kínálata Budapest szívében 

A rendezvényen közel harminc portugál turisztikai szolgáltató mutatta be legújabb ajánlatait, a résztvevők megismerkedhettek a portugál kulturális örökséggel, gasztronómiával, valamint a különböző régiók által kínált élményekkel, helyszínekkel, hotelekkel.
Megjelent Ausztria síkalauza

Megjelent Ausztria síkalauza 

Több mint 200 síterülettel, aktuális árakkal és tippekkel.
Mesterséges Intelligencia a gyakorlatban – podcastban elmesélve

Mesterséges Intelligencia a gyakorlatban – podcastban elmesélve 

Novemberben egy kísérleti jellegű adással jelentkezett a népszerű Dunakavicsok turisztikai podcast.
Föld alatti bunkervilág,  kommunista építészeti emlékek és mediterrán gasztronómia

Föld alatti bunkervilág, kommunista építészeti emlékek és mediterrán gasztronómia 

íme, mindezeket rejti az egykori kommunista ország fővárosa, Tirana.
Bécs köszöni, de nem kér a Black Friday-őrületből

Bécs köszöni, de nem kér a Black Friday-őrületből 

Narancshét vs. Black Friday – ez Bécs fenntartható válasza a vásárlási lázra.
 Firenze betiltja a kulcsdobozokat és  az idegenvezetők hangszóróit

Firenze betiltja a kulcsdobozokat és az idegenvezetők hangszóróit  

Firenze is lépéseket tesz a túlturizmus visszaszorítására, és olyan intézkedéseket vezet be, mint például a rövid távú bérbeadók által használt kulcsdobozok és az idegenvezetők hangszóróinak betiltása.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.