Covid: Svájcban nem kérnek igazolást a síeléshez

Svájc ezúttal is különutas stratégiát választott a síszezonra. Úgy döntöttek, hogy nem kérnek covid-igazolást a síliftek használatához, azonban, aki belső térben szeretne hüttézni, igazolás nélkül nem teheti meg - írja a síelők.hu.

Igazolás ugyan nem kell a sílifteken, de a maszk használata kötelező a zárt felvonókon és a zárt helyeken. A síterepek elérték, hogy ugyanazok a szabályok vonatkozzanak rájuk, mint a tömegközlekedés többi ágazatára.

Fontos megjegyezni, hogy a hegyi vendéglőkbe csak igazolással léphetünk be akár fogyasztásra, akár csak egy kicsit beülnénk melegedni. A hegyi vendéglők teraszain nem kérnek semmilyen igazolást.

A svájciak ezzel kissé megnehezítették az olaszok és az osztrákok helyzetét, főleg, ahol közös síterepek találhatók a határokon átnyúlva. Olaszországban már kötelező a zöld kártya, Ausztriában már eldöntötték, de jelenleg még nem él a rendelkezés, egyes hírek szerint november 1-től vezethetik be a 3G-szabályt az osztrák síterepeken.



Franciaország is hamarosan dönt az igazolás bevezetéséről. Korábban az igazolásokat nem forszírozó turisztikai minisztérium a héten már nem zárta ki a lehetőségét, hogy mégiscsak kell igazolás a francia síliftek használatához a szezonban.

A svájci rendelkezés nem kötelező jellegű a síterepek részére, vagyis egyes síterepek akár külön is kérhetik az igazolásokat, ahogyan ezt már pl. Fideriser Heuberge (Graubünden kanton) már korábban bejelentette.

A svájci lifttársaságok képviselője szerint, ha elmaradna a síszezon, az kb. 6 milliárd frank (kb. 2020 milliárd forint) veszteséget jelente a svájci gazdaságnak. A tavalyi szezonban ugyan üzemelhettek a svájci síliftek, de így is 24%-kal csökkent a bevételük.

A Svájcra érvényes aktuális beutazási szabályok a konzulátus oldalán olvashatók.

Forrás: Síelők.hu


A madridiak Balatonja a magyarok kedvence

A madridiak Balatonja a magyarok kedvence  

A magyarok körében azért is lett népszerű a terület, mert más spanyol régiókhoz képest jóval könnyebben megközelíthető.
Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt

Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt 

 „Mi vagyunk a nagy vesztesek” – mondják a párizsi kulturális szektorban dolgozók.
Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét

Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét 

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.
Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.