Fog ön november 19-én wc-re ülni?

A MyTravelResearch oldal szerint a sikeres turizmus és a tiszta vécék között egyértelmű az összefüggés. 

A napot az ENSZ nem tréfából találta ki. Míg mi itt többnyire kényelmesen letesszük a popókánkat egy vízöblítéses fajansz lakkozott fa ülőkéjére, addig világszerte egészen elképszető állapotok uralkodnak. 2,3 milliárd embertársunk, köztük gyerekek sokaságának nincs hozzáférése higiénikus otthoni mellékhelyiséghez. Mintegy 600 millióan másokkal osztják meg a latrinát, és közel 892 millióan a szabadban végzik el dolgukat. Az egész nem csupán kényelmi, hanem sokkal inkább globális, közegészségügyi kérdés.

A portál igyekezetében odáig ment, hogy éves díjátadó gálán ismeri el a glóbusz legkorrektebb mellékhelyiségeit. Az idei menőknek 2018 júniuásban adják át az elismerést az ausztrál Southern Highlands Welcome Centre-ben, Mittagongban. A központ nyilvános vécéi idén részesültek rangos elismerésben. A zsűri az egységeket legjobb helyszín, legmenőbb dizájn, legrendhagyóbb, legjobban megközelíthető, a helyi gazdasághoz legnagyobb mértékben hozzájáruló és abszolút győztes kategóriákban díjazza. A portál alapító Bronwyn White szerint a megfelelő árnyékszék hosszabb tartózkodásra és magasabb költésre ösztönzi a turistákat.

A megmérettetésen a világ bármelyik vécéje indulhat 2018 februárjától. Ha minket kérdeznek, legrendhagyóbb kategóriában a budapesti Műcsarnok mögötti egység minden további nélkül indulhatna: ha valaki türelmesen végig várja azt a 4-5 órát, amíg a bevitt táplálékból végtermék lesz, akkor mindezt ugyanott tudja elintézni, mivel az egység automatáiból egész helyre kis élelmiszerkínálatot választhat a betérő vendég. Egyben remek klubhangulat lengi be az előterét: mindig szóval tartja a munkájat amúgy többnyire kedvesen és udvariasan végző néniket egy-egy parkolóőr, járőr, buszsofőr vagy magának pár perc szünetet adó idegenvezető.


A madridiak Balatonja a magyarok kedvence

A madridiak Balatonja a magyarok kedvence  

A magyarok körében azért is lett népszerű a terület, mert más spanyol régiókhoz képest jóval könnyebben megközelíthető.
Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt

Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt 

 „Mi vagyunk a nagy vesztesek” – mondják a párizsi kulturális szektorban dolgozók.
Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét

Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét 

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.
Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.