Fűszeres naranccsal és jamgyökrérrel készült grillezett kacsatáljával nyert az amerikai versenyző

Mitch Lienhard nyerte a S. Pellegrino Young Chef 2016 Szakácsversenyt. A nemzetközi szakácsverseny magyar résztvevője, Sándor Rodrigo, a kelet-európai régiós elődöntőt megnyerve jutott a fináléba Daniel Nates érdemelte ki a “S.Pellegrino Inspiráló Üzenete Díjat”. Az “Acqua Panna Kortárs Tradíció Díjat”Alessandro Salvatore Rapisarda vihette haza.

Az izgalmas milánói döntőt követően, az egyesült államokbeli Mitch Lienhard győzött a S.Pellegrino Young Chef 2016 nemzetközi szakácsversenyen. Mentora, Dominique Crenn tanácsainak is köszönhetően, fűszeres naranccsal és jamgyökrérrel készült grillezett kacsából álló győztes táljával Lienhardnak sikerült kiemelkednie a 20 fős mezőnyből, kiérdemelve a világ legjobb fiatal séftehetségének járó elismerést.

A S.Pellegrino – amelyet hazánkban a Central Europe Mineral Water Holding tulajdonában lévő Kékkúti Ásványvíz Zrt. forgalmaz – által rendezett rangos nemzetközi verseny döntőjét követően Lienhard elmondta: „Ez hihetetlenül izgalmas; úgy éreztem, készen állok erre a pillanatra, de erre nem lehet igazán felkészülni. Eksztázisban vagyok." A döntő során, mialatt bemutatta tálját a zsűrinek, Lienhard kiemelte: az étel jellegzetes, égett avar- és juharillata szülőhazájára, Michigan államra emlékezteti.

Mitch Lienhard teljesítményével lenyűgözte a héttagú, világhírű séfekből álló zsűrit, amelynek tagja volt David Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Wylie Dufresne és Roberta Sudbrack. Döntésüket az öt “Aranyszabály” alapján: az összetevőket, a technikát, az eredetiséget, a szépséget és a tál üzenetét figyelembe véve hozták meg. A Young Chef 2016 díjátadó ünnepséget gálavacsora követte, amelyet az utolérhetetlen Massimo Bottura, az olasz Osteria Francescana étterem – amely 2016-ban az első helyezést érte el A Világ 50 legjobb éttermének listáján – séfje készített.

Az idei döntőn két különdíj is átadásra került: a tradícionális elemeket a leginkább kortárs módon bemutató tálat, az “Acqua Panna Kortárs Tradíció Díjat” az olasz Alessandro Salvatore Rapisarda vehette át. Első alkalommal adták át továbbá a legerőteljesebb koncepcióért járó “S.Pellegrino Inspiráló Üzenet” közönségdíjat, amelyre a www.finedininglovers.com oldalon szavazhattak a versenyt követők, és amelyet végül a latin-amerikai régiót képviselő Daniel Nates érdemelt ki.

Sándor Rodrigo a verseny magyar résztvevőjeként, a júliusban Bukarestben megrendezett kelet-európai régiós megmérettetés győzteseként jutott be a milánói döntőbe. Az elődöntő során a zsűrit a tökéletes technikai kivitelezés mellett az is lenyűgözte, hogy a magyar versenyző mangalicapofából, karamellizált karfiolpüréből, mazsolaszószból és cékla tortelliniből álló táljával képes volt üzenetet közvetíteni.

Az idén másodszorra megrendezett nemzetközi verseny tíz hónapja vette kezdetét. A világ 20 különböző régiójából több mint 3 ezer tehetséges fiatal töltötte fel a www.finedininglovers.com oldalra egyedi tálját, hogy részt vehessen a S.Pellegrino Young Chef 2016-on. A fiatal séfeknek és az általuk megalkotott tálaknak több olyan elődöntőn is túl kellett jutniuk, ahol csak a legjobbak maradhattak versenyben. Az első válogatót az ALMA, az olasz konyha elsőszámú nemzetközi oktató és tréningcentruma (www.alma.scuolacucina.it) bonyolította le, ezt követték a regionális döntők, ahol a fináléba jutott séfeknek 9 régiós kihívót kellett legyőzniük. A döntős séfek a regionális megmérettetéseket követően egy-egy mentor séfet kaptak maguk mellé, akik tanácsaikkal segítették a minél tökéletesebb tálak elkészítését.

Az exkluzív tartalmak iránt érdeklődők és a fine dining kedvelői a versenyről, a séfek táljairól és a milánói döntőről további részleteket és interjúkat a S.Pellegrino és Acqua Panna által támogatott Finedininglovers.com online magazin oldalán találhatnak.

Forrás: Vendég&Hotel Online


A spanyolok megelégelték a sok füstölést

A spanyolok megelégelték a sok füstölést 

A dohányzásmentes terek bővítésére, a korlátozások kiterjesztésére készül a spanyol kormány a dohánytörvény tervezett módosításával.
Indul a főszezon az IBUSZ-nál

Indul a főszezon az IBUSZ-nál 

A toplistás úti célok között továbbra is Görögország, Törökország és Spanyolország állnak az élen.
Adománygyűjtő kampány Parajd megmentésére

Adománygyűjtő kampány Parajd megmentésére 

A térség egyik legfontosabb látványossága vált elérhetetlenné, és ezzel együtt számos helyi vállalkozás és család megélhetése is veszélybe került.
Rendhagyó űrakció az osztrákoknál

Rendhagyó űrakció az osztrákoknál 

A Strauss-emlékév alkalmából a Kék Duna keringő digitális változatát elektromágneses hullámokra ültetve lőtték ki az űrbe.
Több külföldi, kevesebb belföldi turista Romániában

Több külföldi, kevesebb belföldi turista Romániában 

Romániában 2,5 százalékkal csökkent a turisták száma áprilisban.
Ajándék közösségi program Bécsben

Ajándék közösségi program Bécsben 

Bécs újabb lépést tesz az ifjúság bevonása és a társadalmi egyenlőség erősítése felé.
Büntetik Dél-Olaszországban a fürdőruhában sétáló turistákat

Büntetik Dél-Olaszországban a fürdőruhában sétáló turistákat 

A településvezető kedden aláírt rendelkezése a csaknem tizenkilencezer lakosú város történelmi központjára vonatkozik.
Allianz: idén a magyarok 70 százaléka biztosan utazik, de a legtöbben egy hétre

Allianz: idén a magyarok 70 százaléka biztosan utazik, de a legtöbben egy hétre 

Bár a magyarok többsége idén is készül nyaralni, a pihenés célja, hossza és gyakorisága már igen változatos képet mutat.
Megfontoltan költenek a nyári vakációra a magyarok

Megfontoltan költenek a nyári vakációra a magyarok  

A többség igyekszik a nyári pihenést úgy megszervezni, hogy a pénzügyi lehetőségek összhangban legyenek a nyaralási elképzelésekkel.
Kitört az Etna, menekülnek a turisták – videóval

Kitört az Etna, menekülnek a turisták – videóval 

Hatalmas gáz- és hamuoszlop tört a magasba az olasz sziget felett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.