Fűszeres naranccsal és jamgyökrérrel készült grillezett kacsatáljával nyert az amerikai versenyző

Mitch Lienhard nyerte a S. Pellegrino Young Chef 2016 Szakácsversenyt. A nemzetközi szakácsverseny magyar résztvevője, Sándor Rodrigo, a kelet-európai régiós elődöntőt megnyerve jutott a fináléba Daniel Nates érdemelte ki a “S.Pellegrino Inspiráló Üzenete Díjat”. Az “Acqua Panna Kortárs Tradíció Díjat”Alessandro Salvatore Rapisarda vihette haza.

Az izgalmas milánói döntőt követően, az egyesült államokbeli Mitch Lienhard győzött a S.Pellegrino Young Chef 2016 nemzetközi szakácsversenyen. Mentora, Dominique Crenn tanácsainak is köszönhetően, fűszeres naranccsal és jamgyökrérrel készült grillezett kacsából álló győztes táljával Lienhardnak sikerült kiemelkednie a 20 fős mezőnyből, kiérdemelve a világ legjobb fiatal séftehetségének járó elismerést.

A S.Pellegrino – amelyet hazánkban a Central Europe Mineral Water Holding tulajdonában lévő Kékkúti Ásványvíz Zrt. forgalmaz – által rendezett rangos nemzetközi verseny döntőjét követően Lienhard elmondta: „Ez hihetetlenül izgalmas; úgy éreztem, készen állok erre a pillanatra, de erre nem lehet igazán felkészülni. Eksztázisban vagyok." A döntő során, mialatt bemutatta tálját a zsűrinek, Lienhard kiemelte: az étel jellegzetes, égett avar- és juharillata szülőhazájára, Michigan államra emlékezteti.

Mitch Lienhard teljesítményével lenyűgözte a héttagú, világhírű séfekből álló zsűrit, amelynek tagja volt David Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Wylie Dufresne és Roberta Sudbrack. Döntésüket az öt “Aranyszabály” alapján: az összetevőket, a technikát, az eredetiséget, a szépséget és a tál üzenetét figyelembe véve hozták meg. A Young Chef 2016 díjátadó ünnepséget gálavacsora követte, amelyet az utolérhetetlen Massimo Bottura, az olasz Osteria Francescana étterem – amely 2016-ban az első helyezést érte el A Világ 50 legjobb éttermének listáján – séfje készített.

Az idei döntőn két különdíj is átadásra került: a tradícionális elemeket a leginkább kortárs módon bemutató tálat, az “Acqua Panna Kortárs Tradíció Díjat” az olasz Alessandro Salvatore Rapisarda vehette át. Első alkalommal adták át továbbá a legerőteljesebb koncepcióért járó “S.Pellegrino Inspiráló Üzenet” közönségdíjat, amelyre a www.finedininglovers.com oldalon szavazhattak a versenyt követők, és amelyet végül a latin-amerikai régiót képviselő Daniel Nates érdemelt ki.

Sándor Rodrigo a verseny magyar résztvevőjeként, a júliusban Bukarestben megrendezett kelet-európai régiós megmérettetés győzteseként jutott be a milánói döntőbe. Az elődöntő során a zsűrit a tökéletes technikai kivitelezés mellett az is lenyűgözte, hogy a magyar versenyző mangalicapofából, karamellizált karfiolpüréből, mazsolaszószból és cékla tortelliniből álló táljával képes volt üzenetet közvetíteni.

Az idén másodszorra megrendezett nemzetközi verseny tíz hónapja vette kezdetét. A világ 20 különböző régiójából több mint 3 ezer tehetséges fiatal töltötte fel a www.finedininglovers.com oldalra egyedi tálját, hogy részt vehessen a S.Pellegrino Young Chef 2016-on. A fiatal séfeknek és az általuk megalkotott tálaknak több olyan elődöntőn is túl kellett jutniuk, ahol csak a legjobbak maradhattak versenyben. Az első válogatót az ALMA, az olasz konyha elsőszámú nemzetközi oktató és tréningcentruma (www.alma.scuolacucina.it) bonyolította le, ezt követték a regionális döntők, ahol a fináléba jutott séfeknek 9 régiós kihívót kellett legyőzniük. A döntős séfek a regionális megmérettetéseket követően egy-egy mentor séfet kaptak maguk mellé, akik tanácsaikkal segítették a minél tökéletesebb tálak elkészítését.

Az exkluzív tartalmak iránt érdeklődők és a fine dining kedvelői a versenyről, a séfek táljairól és a milánói döntőről további részleteket és interjúkat a S.Pellegrino és Acqua Panna által támogatott Finedininglovers.com online magazin oldalán találhatnak.

Forrás: Vendég&Hotel Online


DZT: íme, az innovatív MI-influenszer

DZT: íme, az innovatív MI-influenszer 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) elindítja első MI-influenszer projektjét és ezáltal egy további szinten is felhasználja a mesterséges intelligenciát az úticél Németország nemzetközi marketingjében.
Mozart egykori otthona moziteremmé alakult

Mozart egykori otthona moziteremmé alakult 

A KINOLINO elnevezésű gyermek filmfesztiválnak először ad otthont moziként a híres bécsi zeneszerző egykori otthona.
Portugália turisztikai kínálata Budapest szívében

Portugália turisztikai kínálata Budapest szívében 

A rendezvényen közel harminc portugál turisztikai szolgáltató mutatta be legújabb ajánlatait, a résztvevők megismerkedhettek a portugál kulturális örökséggel, gasztronómiával, valamint a különböző régiók által kínált élményekkel, helyszínekkel, hotelekkel.
Megjelent Ausztria síkalauza

Megjelent Ausztria síkalauza 

Több mint 200 síterülettel, aktuális árakkal és tippekkel.
Mesterséges Intelligencia a gyakorlatban – podcastban elmesélve

Mesterséges Intelligencia a gyakorlatban – podcastban elmesélve 

Novemberben egy kísérleti jellegű adással jelentkezett a népszerű Dunakavicsok turisztikai podcast.
Föld alatti bunkervilág,  kommunista építészeti emlékek és mediterrán gasztronómia

Föld alatti bunkervilág, kommunista építészeti emlékek és mediterrán gasztronómia 

íme, mindezeket rejti az egykori kommunista ország fővárosa, Tirana.
Bécs köszöni, de nem kér a Black Friday-őrületből

Bécs köszöni, de nem kér a Black Friday-őrületből 

Narancshét vs. Black Friday – ez Bécs fenntartható válasza a vásárlási lázra.
 Firenze betiltja a kulcsdobozokat és  az idegenvezetők hangszóróit

Firenze betiltja a kulcsdobozokat és az idegenvezetők hangszóróit  

Firenze is lépéseket tesz a túlturizmus visszaszorítására, és olyan intézkedéseket vezet be, mint például a rövid távú bérbeadók által használt kulcsdobozok és az idegenvezetők hangszóróinak betiltása.
Vendée Globe: Weöres Szabolcs megjavította a vitorláját, folytatja a versenyt

Vendée Globe: Weöres Szabolcs megjavította a vitorláját, folytatja a versenyt 

A magyar versenyzőnek sikerült megjavítania sérült vitorláját, és folytatja a földkerülő vitorlásversenyt.
Közép-Európa legszebb karácsonyi vásárainak kaleidoszkópja

Közép-Európa legszebb karácsonyi vásárainak kaleidoszkópja 

Közép-Európa legszebb adventi vásárai idén is megnyitják kapuikat, hogy ízekkel, illatokkal, zenével és különleges programokkal varázsolják el az oda látogatókat.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.