Gran Canaria- ahová jó elmenekülni

Az utazom.com a gran canariai turisztikai hivatallal közösen tartott prezentációt a partnereinek, hogy közelebbről bemutassa spanyolország magyarok által is kedvelt üdülőhelyét. 

A gran canariai turisztikai hivatal nevében Alfonso Falcon, az utazom.com csapatának képviseletében pedig Szalay Szilvia köszöntötte a vendégeket.

Az utazási iroda idén közel ötszáz főt utaztatott a spanyol üdülőhelyre és jövőre szeretnék, ha ez a szám csak gyarapodna.

A prezentációból megtudtuk, hogy a kiutazás a Ryanair fapados légitársasággal történik, és 7 illetve 14 éjszakás turnusokat kínálnak.

A nyári szezonban a gépek vasárnap, a téli szezonban pedig keddenként indulnak. Az iroda rendelkezik kollektív transzferi asszisztenciával így az utasok kényelmesen eljuthatnak a repülőtérről a szállodáig.

Szalay Szilvia kiemelte, hogy nagyon változatos programlehetőségeket kínál az üdülőhely, nem tipikus tengerpartos desztináció. Az autóbérlés olcsó, az autópálya-használat ingyenes, így ez a legegyszerűbb módja a sziget bebarangolásának. A szigeten a közbiztonság is jó és kiépült tömegközlekedés áll a látogatók rendelkezésére.

A hegyi falvakban helyi különlegességeket kóstolhatnak meg a turisták, kolbászt, sajtot vagy bort.

Érdemes ellátogatni olyan falvakba is, ahol hegyekbe épült barlanglakások vannak. Néhány euróért cserébe a helyiek szívesen megmutatják az érdekes épületeket, de hegybe épült étteremben is elfogyaszthatják vacsorájukat a turisták – tudtuk meg az előadásból. 

Alfonso Falcon érdeklődésünkre elmondta, hogy a tavalyi évben több mint 3,5 millióan keresték fel az atlanti-óceáni szigetet. A legtöbb látogató Németországból és az Egyesült Királyságból érkezett.

Az utazom.com képviselője hangsúlyozta, hogy a szállásokat időben, akár több hónappal az utazás előtt érdemes lefoglalni, mert vannak olyan időszakok, amikor teltház van mindenhol.

Az estét nyereményjátékkal zárták a szervezők.


A madridiak Balatonja a magyarok kedvence

A madridiak Balatonja a magyarok kedvence  

A magyarok körében azért is lett népszerű a terület, mert más spanyol régiókhoz képest jóval könnyebben megközelíthető.
Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt

Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt 

 „Mi vagyunk a nagy vesztesek” – mondják a párizsi kulturális szektorban dolgozók.
Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét

Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét 

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.
Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.