Herr Strasser elköszönt, Hinteregger úr beköszön

Őrségváltás az Österreich Werbung (ÖW) budapesti irodájának élén. A most búcsúzó, és az augusztustól helyette Budapestre költöző két turisztikai szakember a magyarországi osztrák nagyköveti rezidenciáján, a budai Városmajor utcában, ünnepélyes fogadás keretében vett búcsút, illetve mutatkozott be.

Először a házigazda, dr. Alexander Grubmayr, a Magyarországra akreditált oszták nagykövet köszöntötte a résztvevőket, aki egyben megköszönte Michael Strasser eddigi, öt éven át tartó komoly szakmai tevékenységét, és sok sikert kívánt neki és nejének a továbbiakban következő állomáshelyén, Hollandiában.

 

Majd a megszólított, búcsúzó szakember lépett az emelvényre, aki elsőként azt mondta, ő úgy emlékszik, öt évvel ezelőtt pont ugyanezen a helyen, tán még ugyanebben az öltönyben is mutatkozott be, amikor Budapestre érkezett. "Intenzív időszak volt ez az életemben", fogalmazott az eltelt évekről az elköszönő irodavezető, és nyilvánvaló, mit értett ez alatt. Hiszen a covid két éve ugyancsak megtépázta mindenki életét, aki a turizmus területén dolgozik.

 

A búcsúzó ÖW-szakember után a hivatalában augusztustól helyére lépő Oskar Hinteregger kapott szót, aki azt mondta, már ismerkedik a budapesti "szupercsapattal", ahogy ő fogalmazott, nemkülönben a rá váró feladatokkal, és a magyar nyelvbe sem törik majd bele a bicskája, azt is megtanulja, erre ígéretet tesz. Végül megköszönte a szintén jelen lévő ÖW bécsi irodájától érkezett Heidi Tscharf-nak (Director of Markets), hogy milánói állomáshelye után most egy csodaszép fővárosba költözhet. És végezetül azt is megtudtuk, Hinteregger úr az itteni feladatai mellett nemcsak a magyar piacért lesz ezentúl felelős, hanem Head of Market pozíciójából adódóan Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Románia, Oroszország és Ukrajna is a felügyelete alá tartozik augusztustól kezdődően.

 

 

Forrás: Turizmus Online


A madridiak Balatonja a magyarok kedvence

A madridiak Balatonja a magyarok kedvence  

A magyarok körében azért is lett népszerű a terület, mert más spanyol régiókhoz képest jóval könnyebben megközelíthető.
Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt

Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt 

 „Mi vagyunk a nagy vesztesek” – mondják a párizsi kulturális szektorban dolgozók.
Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét

Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét 

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.
Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.