Húsvét Schönbrunnban

A legbiztosabb jele a tavasznak az osztrák fővárosban, hogy sorra nyílnak a húsvéti vásárok. Idén négy helyszínen, több mint kétszáz standnál mártózhatnak meg a pasztell színek, pelyhes kiscsibék és plüssbárányok tengerében a húsvéti vásárok látogatói.

Az elsők között, 2024. március 15-től várja a látogatókat az Altwiener Ostermarkt a Freyungon és a húsvéti vásár az Am Hof-on. Egy nappal később, március 16-án nyitnak a Schönbrunni Kastély előtti húsvéti standok, és már teljes gőzzel működik a vásár a floridsdorfi Franz-Jonas-Platzon.

 Idén is lesz húsvéti vásár a Schönbrunni Kastély előtt © Ostermarkt Schloss Schönbrunn / Angelika Kessler
Idén is lesz húsvéti vásár a Schönbrunni Kastély előtt © Ostermarkt Schloss Schönbrunn / Angelika Kessler

Bécs négy húsvéti vásárában 210 standnál válogathatnak az érdeklődök a húsvéti dekorációk – mindenféle stílusban készült hímes tojások, tavaszi koszorúk, ajtódíszek, illatos gyertyák és kerámiák -, apró ajándékötletek és szezonális finomságok között. A megfáradt vásározók a sonkakülönlegességek mellett hagyományos húsvéti süteményekből vagy császármorzsából meríthetnek új erőt vagy tankolhatnak fel az ünnepi asztalhoz. Mindegyik vásárban változatos programmokkal várnak kicsiket és nagyokat egyaránt.

Aki a gyomra mellett a virágokat is szereti, annak jó úti cél lehet a Blumengärten Hirschstetten. Itt a húsvéti vásár mellett érdekes programok – fűszernövény-ültetés, papírtyúk-hajtogatás és csodálatos virágtenger – is várják a látogatókat. A gyerekek virág- és rovarjátszótéren tombolhatják ki magukat, ahol rengeteget tanulhatnak a növényekről és rovarokról, miközben virágos memóriajátékot játszanak vagy hangya, méh esetleg szöcske alakú játékokon ugrálnak, mászókáznak. 

Az idei szezon újdonsága, hogy

március 25. és 29. között a hagyományos heti piacokon is fel-felbukkan a húsvéti nyúl, hogy édességet osztogasson a legkisebbeknek.

 

 

 

 


A madridiak Balatonja a magyarok kedvence

A madridiak Balatonja a magyarok kedvence  

A magyarok körében azért is lett népszerű a terület, mert más spanyol régiókhoz képest jóval könnyebben megközelíthető.
Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt

Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt 

 „Mi vagyunk a nagy vesztesek” – mondják a párizsi kulturális szektorban dolgozók.
Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét

Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét 

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.
Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.