Ismerd meg a világ legmenőbb anime helyeit!

Te is rajongsz az animékért? Nem csoda, hiszen napjainkban egyre nagyobb teret hódít az animeőrület, világszerte mind többen szeretnék közelről is megcsodálni a japán rajzfilmek elképesztő világát. Azoknak, akik erre adnák a fejüket, megmutatjuk, melyik anime zarándokhelyeket érdemes mindenképpen felkeresni.

Az anime őshazája Japán, éppen ezért talán senkit sem lep meg az a tény, hogy a világ legmenőbb anime helyszínei mind a felkelő nap országában találhatók. Ez ugyanakkor véletlenül se vegye el a kedvünk, hiszen manapság már nem csak könnyen, de pénztárcabarát módon is eljuthatunk Japánba. Ráadásul a tengernyi élmény, amit ott találunk, bőven kárpótol minket azért, hogy ilyen messzire kellett utaznunk. Ha pedig rászántuk magunkat a kalandra, mindenképpen Tokiót vegyük célba, ugyanis kétségkívül a japán főváros rejti a világ legizgalmasabb anime helyszíneit, és itt találhatóak a legváltozatosabb programok is.

Akihabara, az elektromos város

Akihabara Tokió egyik legnépszerűbb és legforgalmasabb városrésze, amelyet az utóbbi évtizedekben mindenki csak elektromos városként, vagy anime negyedként emleget. Becenevei nem akármiért ragadtak rá: mára nem csak a főváros elektronikai bevásárlóközpontjának szerepét tölti be, de az otakuk (anime és manga rajongók) kulturális központjaként is funkcionál. A tengernyi anime, képregény és videojáték bolt mellett itt találjuk például a híres Maid Cafékat - ahol szobalánynak öltözött kedves felszolgálók beszélgetnek és fotózkodnak velünk -, és a Tokyo Anime Centert is, ahol az életnagyságú anime szobrok mellett kiállítások és előadások egész sora vár minket. Nem csoda hát, hogy az Akihabara negyed szinte minden anime rajongó bakancslistáján első helyen szerepel.

A magyarok legkedveltebb animés célpontjai

A Japánspecialista utazási iroda közelmúltban végzett felmérése alapján a magyar anime rajongók a Ghibli Múzeumba, valamint a J-World szórakoztatóközpontba látogatnának el a legszívesebben. Mindkét helyszín Tokió legkeresettebb célpontjai közé tartozik, nagyon jó okkal. A J-Word az ország egyik legismertebb videójáték-gyártó vállalatának szórakoztatóközpontja, amelyben garantáltan elveszhetünk egy napra a megszámlálhatatlan animés interaktív játék, kiállítás, díszlet és videojáték rengetegében. A Ghibli Múzeum szintén nem hagyja pihenni érzékeinket egy pillanatra sem. A „japán Walt Disney”-ként emlegetett Miyazaki Hayao filmrendező által alapított múzeumban a kiállított anime ereklyék, valamint kisfilmek minden rajongót elrepítenek a japán rajzfilmek egyedülálló világába. Annak pedig, aki az AnimeConok érdekelnek, feltétlenül érdemes ellátogatnia az „Anime Japan 2016” rendezvényre, amely március végén anime kánaánná változtatja Tokiót.


Barcelona betiltja a turisták számára a lakásbérlést

Barcelona betiltja a turisták számára a lakásbérlést 

A spanyol város Európa egyik legnépszerűbb úti célja, de népszerűsége miatt a lakhatás megfizethetetlenné kezd válni a lakosok számára.
Szingapúr, te drága!

Szingapúr, te drága! 

Tény, hogy Szingapúrba kevesen mennek kifejezetten Szingapúr miatt.
Lebensgefühl - érezd az osztrák életérzést!

Lebensgefühl - érezd az osztrák életérzést!  

Az Österreich Werbung bemutatja: Lebensgefühl - érezd az osztrák életérzést!
Olykor az influencereknek is szükségük van egy igazi nyaralásra

Olykor az influencereknek is szükségük van egy igazi nyaralásra 

Az Österreich Werbung most lehetőséget kínál nekik egy közösségi média nélküli pihenésre.
Vészhelyzettel küzd Olaszország ikonikus szigete

Vészhelyzettel küzd Olaszország ikonikus szigete 

A népszerű olasz desztináció, Capri jelenleg nem elérhető a turisták számára szállodai foglalás nélkül.
Új dubaji programok - télen-nyáron

Új dubaji programok - télen-nyáron 

A már ismert, ikonikus látnivalók mellett számos gyerek és családi, szabad- és beltéri program, kulturális rendezvények hosszú sora várja a Dubajba látogatókat.
Tűzvész tombol Görögországban

Tűzvész tombol Görögországban 

A hatóságok úgy vélik, hogy a tüzet gyújtogatás, valamint meleg, száraz időjárási körülmények okozták.
Klímaaktivisták festékkel fújták le a Stonehenge-et

Klímaaktivisták festékkel fújták le a Stonehenge-et  

Narancssárga porfestékkel fújták le a Stonehenge-et egy klímavédelmi szervezet aktivistái.
K-pop vízummal lendítené fel Dél-Korea a turizmust

K-pop vízummal lendítené fel Dél-Korea a turizmust 

Az ötletet az adta, hogy az elmúlt években igencsak megnőtt az ország és kultúrája iránti rajongás.
Hová indulnak a magyarok idén nyaralni?  Mutatjuk

Hová indulnak a magyarok idén nyaralni? Mutatjuk 

Le kell hűtsük a kedélyeket: magyar honfitársaink épp oda indulnak idén is a legtöbben, ahová a korábbi években.