Sándor Rodrigóért szurkolhatunk csütörtöktől

A világ 19 legjobb fiatal séfjével mérheti össze tudását október 13-15. között Sándor Rodrigo a S.Pellegrino Young Chef 2016 milánói döntőjében. A fiatal séftehetségek felkutatását célzó nemzetközi verseny kelet-európai régiós válogatójának győztese tökéletes technikai tudása mellett azzal nyűgözte le az elődöntő zsűrijét, hogy táljával képes üzenetet közvetíteni.

A S.Pellegrino – amelyet hazánkban a Central Europe Mineral Water tulajdonában lévő Kékkúti Ásványvíz Zrt. forgalmaz – idén másodszor rendezi meg Milánóban a nemzetközi S. Pellegrino Young Chef versenyt azzal a céllal, hogy felkutassa és támogassa a világ fiatal gasztronómiai tehetségeit.

A megmérettetésre a világ 90 országából, 20 versenyrégióból több mint 3000 18 és 30 év közötti, legalább egyéves tapasztalattal rendelkező séf, sous chef és chef de partie nevezett egy emblematikus étel fotójával és receptjével. Az elődöntőbe 200-an – régiónként tízen – jutottak tovább, a milánói döntőben pedig a 20 régiós győztes versenyez majd.

Sándor Rodrigo, aki korábban többek között a budapesti Costes Downtown chef de partie-ja is volt, a júliusban Bukarestben megrendezett kelet-európai régiós versenyen mangalicapofából, karamellizált karfiolpüréből, mazsolaszószból és cékla tortelliniből álló táljával vívta ki a győzelmet. A zsűrit a tökéletes technikai kivitelezés mellett az is lenyűgözte, hogy a magyar versenyző a fogással képes volt üzenetet közvetíteni.

Sándor Rodrigo október 13-15. között a verseny további 19 régiós nyertesével mérheti össze tudását, hogy elnyerje a S. Pellegrino Young Chef 2016 címet.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Karintia téli arca

Karintia téli arca 

Télnyitó sajtóeseményen vehettünk részt egy valóban télre hangoló budai magaslaton, a Normafa tetején az Österreich Werbung (ÖW) magyarországi képviselete jóvoltából november 20-án.
Szlovénia meghosszabbította a határellenőrzést a magyar határon

Szlovénia meghosszabbította a határellenőrzést a magyar határon 

A szlovén kormány csütörtöki ülésén további hat hónappal meghosszabbította a határellenőrzést a horvát és a magyar határon.
Jégdóm nyílt a Magas-Tátrában

Jégdóm nyílt a Magas-Tátrában 

A jégdóm Szlovákia egyik leglátogatottabb látványosságává vált.
DZT: íme, az innovatív MI-influenszer

DZT: íme, az innovatív MI-influenszer 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) elindítja első MI-influenszer projektjét és ezáltal egy további szinten is felhasználja a mesterséges intelligenciát az úticél Németország nemzetközi marketingjében.
Mozart egykori otthona moziteremmé alakult

Mozart egykori otthona moziteremmé alakult 

A KINOLINO elnevezésű gyermek filmfesztiválnak először ad otthont moziként a híres bécsi zeneszerző egykori otthona.
Portugália turisztikai kínálata Budapest szívében

Portugália turisztikai kínálata Budapest szívében 

A rendezvényen közel harminc portugál turisztikai szolgáltató mutatta be legújabb ajánlatait, a résztvevők megismerkedhettek a portugál kulturális örökséggel, gasztronómiával, valamint a különböző régiók által kínált élményekkel, helyszínekkel, hotelekkel.
Megjelent Ausztria síkalauza

Megjelent Ausztria síkalauza 

Több mint 200 síterülettel, aktuális árakkal és tippekkel.
Mesterséges Intelligencia a gyakorlatban – podcastban elmesélve

Mesterséges Intelligencia a gyakorlatban – podcastban elmesélve 

Novemberben egy kísérleti jellegű adással jelentkezett a népszerű Dunakavicsok turisztikai podcast.
Föld alatti bunkervilág,  kommunista építészeti emlékek és mediterrán gasztronómia

Föld alatti bunkervilág, kommunista építészeti emlékek és mediterrán gasztronómia 

íme, mindezeket rejti az egykori kommunista ország fővárosa, Tirana.
Bécs köszöni, de nem kér a Black Friday-őrületből

Bécs köszöni, de nem kér a Black Friday-őrületből 

Narancshét vs. Black Friday – ez Bécs fenntartható válasza a vásárlási lázra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.