Sándor Rodrigóért szurkolhatunk csütörtöktől

A világ 19 legjobb fiatal séfjével mérheti össze tudását október 13-15. között Sándor Rodrigo a S.Pellegrino Young Chef 2016 milánói döntőjében. A fiatal séftehetségek felkutatását célzó nemzetközi verseny kelet-európai régiós válogatójának győztese tökéletes technikai tudása mellett azzal nyűgözte le az elődöntő zsűrijét, hogy táljával képes üzenetet közvetíteni.

A S.Pellegrino – amelyet hazánkban a Central Europe Mineral Water tulajdonában lévő Kékkúti Ásványvíz Zrt. forgalmaz – idén másodszor rendezi meg Milánóban a nemzetközi S. Pellegrino Young Chef versenyt azzal a céllal, hogy felkutassa és támogassa a világ fiatal gasztronómiai tehetségeit.

A megmérettetésre a világ 90 országából, 20 versenyrégióból több mint 3000 18 és 30 év közötti, legalább egyéves tapasztalattal rendelkező séf, sous chef és chef de partie nevezett egy emblematikus étel fotójával és receptjével. Az elődöntőbe 200-an – régiónként tízen – jutottak tovább, a milánói döntőben pedig a 20 régiós győztes versenyez majd.

Sándor Rodrigo, aki korábban többek között a budapesti Costes Downtown chef de partie-ja is volt, a júliusban Bukarestben megrendezett kelet-európai régiós versenyen mangalicapofából, karamellizált karfiolpüréből, mazsolaszószból és cékla tortelliniből álló táljával vívta ki a győzelmet. A zsűrit a tökéletes technikai kivitelezés mellett az is lenyűgözte, hogy a magyar versenyző a fogással képes volt üzenetet közvetíteni.

Sándor Rodrigo október 13-15. között a verseny további 19 régiós nyertesével mérheti össze tudását, hogy elnyerje a S. Pellegrino Young Chef 2016 címet.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Súlyos baleset  egy spanyol síközpontban

Súlyos baleset egy spanyol síközpontban 

A baleset a síközpont sífelvonóján történt, egyelőre harminc sérültről tudni, akik közül tizenheten nagyon súlyos állapotban vannak.
Észak-Korea egyik városába már mehetnek turisták

Észak-Korea egyik városába már mehetnek turisták 

Észak-Korea bejelentette, hogy Raszon, az orosz és kínai határ közelében fekvő város, újra megnyílik a külföldi turisták előtt.
Ennyien utaztak Rász el-Haimába 2024-ben

Ennyien utaztak Rász el-Haimába 2024-ben 

A Rász el-Haima Turisztikai Hivatal (RAKTDA) friss adatai szerint a vendégéjszakák száma rekordszintet ért a tavalyi évben.
Fő utazási trendek az elmúlt és az idei évben

Fő utazási trendek az elmúlt és az idei évben  

Nagyobb sportesemények, menő zenei programok, inspiráló lassú utak, alternatív úti célok.
Idén Casanova bűvöletében születik újjá a Velencei Karnevál

Idén Casanova bűvöletében születik újjá a Velencei Karnevál  

Velence idén még a szokásosnál is különlegesebb karnevált rendez: 18 napos ünnep február 14-től március 4 -ig tart a város csatornáin, hídjain és terein.
Merre indulnak idén az amerikai turisták?

Merre indulnak idén az amerikai turisták? 

Ha ma Amerika szóba kerül, a Los Angeles-i szörnyű tűzvész vagy Trump beiktatása a fő téma.
Újra népszerűek az utazási irodák?

Újra népszerűek az utazási irodák?  

A Z generáció tagjainak 38 százaléka nem online foglal.
Indul a bécsi báli szezon –  fokozott rendőri biztonsági intézkedések

Indul a bécsi báli szezon – fokozott rendőri biztonsági intézkedések 

Az osztrák rendőrség tagjai több mint egy hónapon át fokozottan védik a parketten keringőzőket. A báli szezon csúcseseményét, a bécsi operabált idén február 27-én tartják.
Megnyílt Közép-Európa legnagyobb turisztikai szakvására, az ATB

Megnyílt Közép-Európa legnagyobb turisztikai szakvására, az ATB 

Az esemény idén is különleges élményt kínál a „világ körüli utazás négy nap alatt” mottó jegyében.
Horvátországi adatok  magyar vendégérkezésekről

Horvátországi adatok magyar vendégérkezésekről 

 Az adatokból az is kiderült, hogy nemcsak a nyári hónapokban választják úti célul az országot.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.