Továbbra is virágzik a növényhotel

Amikor elutazunk nyaralni, egyik megoldandó feladat a szobanövényeink locsolása a távollétünk alatt. Sokan rokonokat, szomszédokat, barátokat, ismerősöket kérnek meg erre, ámde ha ez nem lehetséges, akkor hazaérve már csak a kókadt, félig elszáradt növényeket találjuk, amit az öntözés hiánya okozott az addig féltve óvott virágok esetén.

Ennek megoldására született a növényhotel ötlete, amelyet egy bolognai mezőgazdász talált ki: Enrico Rossi „növényszittelést” vállal. Nem csak locsolja, hanem gondozza, tápoldatozza a nála „nyaraló” cserepeseket, sőt, hazaérve a tulajdonosoknak profi tanácsokat is ad. Az ötlete hatalmas siker, a növényhotel minden évben teltházzal üzemel, írta meg a Greenfo.hu az Euronews-ra hivatkozva.

Enrico Rossi / Forrás: Enrico Rossi/Facebook
Enrico Rossi / Forrás: Enrico Rossi/Facebook

Tavaly 350 növény volt a lakásában, mind-mind eltérő igényekkel. Van, amelyik rossz állapotban került oda, azonban a fiatal szakember hozzáértésének köszönhetően kivirulva tértek haza. 

Ha nyaralni mész, én vigyázok a növényeidre. Úgy fogom gondozni őket, mintha a sajátjaim lennének

- fogalmaz a fiatal agronómus Facebook-oldalán.

Zseniális ötletével ma már arat a fiatalember, aki a PhD-ből való kizárás csalódása után kezdte el nem minden napi, azonban roppant hasznos és hiánypótló szolgáltatását. Feltette a hirdetést az internetre, és elindította vállalkozását.

Nem gondoltam volna, hogy valaki válaszol nekem, ez csak egy kísérlet volt

- vallja a "Repubblicának". Majd, mint meséli a lapnak, azon kapta magát, hogy már több mint 400 növényt gondoz, mindegyiken a tulajdonos nevét viselő címkével.

Enrico 6-kor kel, vizet ad nekik és elmegy dolgozni. A növények számára több, mint szenvedély. Szerény összeget kér a tulajdonosoktól a vigyázásért.

Nem akarok meggazdagodni. És fotókat is küldök annak naponta kedvenceiről, aki kéri.

Két éve, amikor beindította a növénybizniszt, 120 eurót keresett, tavaly nyáron pedig ennél már jóval többet. Bevallása szerint minden nyáron hotele telt házzal üzemel.

 

 


Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.
Horvátországnál soha ilyen meleg nem volt még az Adriai-tenger

Horvátországnál soha ilyen meleg nem volt még az Adriai-tenger 

Ha megerősítik a mérést, ez lesz a valaha mért legmagasabb vízhőmérséklet Horvátországban.
Ételmérgezéssel szállítottak kórházba magyar turistákat Romániában

Ételmérgezéssel szállítottak kórházba magyar turistákat Romániában 

A  Krassó-Szörény megyei tisztiorvosi szolgálat vizsgálatot indított, hogy kiderítsék a megbetegedések okát.
A nyár egyik legjobb úti célja: a Balkán gyöngyszeme

A nyár egyik legjobb úti célja: a Balkán gyöngyszeme 

Tenger, hegyek, napsugarak - e három tényező, így együtt, egyből leveszi a lábáról az embert. És a Kotori-öbölben ezekből busásan bőkezű a természet.
Velence megduplázná a városi belépődíj árát

Velence megduplázná a városi belépődíj árát 

2025-től az egynapos utazásra szóló jegy 10 euróra emelkedik a legforgalmasabb napokon.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.