Uberrel szállítana házhoz a McDonald's

Először a Crain's Chicago Business nevű újság szellőztette meg, hogy forradalmi lépésre készül a McDonald's: szerződött az Uberrel, amely értelmében a taxipótlék vállalat szállíthatja házhoz a mekis megrendeléseket - írja az Inc.com.

A McDonald's december óta tesztelte Floridában az UberEats nvű alkalmazását, csütörtökön pedig bejelentette, hogy június végétől több nagyvárosban is beindul a szolgáltatás. Steve Eastbrook, az étteremlánc ügyvezetője azt mondta, nagyon felbátorodtak a kezdeti eredményeken, és hozzátette, már nem tesztüzemmódban vannak, most már terjeszkednek.

A McDonald's egyébként az elmúlt évben stabilizálta fogyasztói bázisát és az üzletmenetet, miután éveken keresztül erős leszállóágban voltak a Burger Kinggel egyetemben. Az újítások közé tartozik az egész napos reggeli paradoxona, az újragondolt Big Mac és az agresszív üditőital-promóciók is (lásd alább a szpotot).

{youtube|id=0Eyw-jewWCg}

Joggal kérdezheti bárki, hogy miért olyan nagy dobás ez. Például azért, mert azáltal, hogy a McDonald's öt legnagyobb piacán a népesség 75 százaléka olyan helyen lakik, aminek 5 kilométeres körzetében található legalább egy McDonald's-étterem. A másik: Ázsiában és a Közel-Keleten több mint 20 éves tapasztalataik vannak a házhozszállítás terén, ezt a tudást könnyedén adaptálták az amerikai piac esetében is - bár Eastbrook szerin még keresik a legjobbnak tűnő működési modellt. 

Harmadrészt az Egyesült Államokban a rendelések 70 százalékát az éttermen kívül fogxyasztják el a vevők, főleg a drive-ineknek (ebben az esetben: McDrive) köszönhetően, de a belvárosokban a gyalogos vásárlók is inkább elviszik magukkal a rendelésüket.

 

Forrás: Inc.


Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett

Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett 

Olasz elegancia, festő ecsetjére kívánkozó háttér, magyar kreativitás és időtlen luxus a hegyek ölelésében – ez a Nuvole Garden hotelprojekt a Comói-tónál.
Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen

Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen 

A jövő nem fenyegetés, hanem lehetőség: felhívás az aktív alakításra.
Spanyolországot brutális hőség éri el

Spanyolországot brutális hőség éri el 

A nyár közepét idéző időjárás várhatóan e hét csütörtöktől vasárnapig tart majd.
Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária

Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária 

Feljebb ugrott a Kiwi.com foglalási listáján Portugália és Málta is.
Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére

Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére 

Jelenleg a bánya egyik legújabb részét, a Telegdy-szárnyat próbálják megmenteni két szigetelőgát kialakításával.
Ömlik a víz a parajdi sóbányába, drámai a helyzet

Ömlik a víz a parajdi sóbányába, drámai a helyzet 

A hétfő éjszakai és keddi esőzések nyomán a Korond-patak vízhozama másodpercenként 50 köbméterre nőtt.
Turisztikai fejlesztés Afrikában

Turisztikai fejlesztés Afrikában 

A győri székhelyű, nemzetközi médiavállalat, a Flying Media Hungary tovább erősítette pozícióját a globális turizmus- és légiközlekedési szakmában.
Hová indulnak idén a magyarok Horvátországban?  – itt a toplista

Hová indulnak idén a magyarok Horvátországban? – itt a toplista 

A nyaralók többsége saját autóval kel útra, és a klasszikus, 7 éjszakás vakáció a legjellemzőbb, csaknem minden harmadik foglalás esetén.
Kevesebben utazunk külföldre, de hosszabb ideig maradunk

Kevesebben utazunk külföldre, de hosszabb ideig maradunk  

Idén is leginkább Horvátországba utaznak a magyarok.
Magyar Nemzeti Nap az Oszakai Világkiállításon

Magyar Nemzeti Nap az Oszakai Világkiállításon 

Közel 250 ezer érdeklődő ismerhette már meg hazánkat a pavilon nyújtotta egyedi látogatói élményen, valamint a gazdag kulturális programkínálaton keresztül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.