Tunéziában mutatta be idei árualapját a Kartago Tours 

Első ízben rendezte meg külföldön katalógusbemutatóját a Kartago Tours: január utolsó hétvégéjén a tunéziai Hammametben látták vendégül közel 100 viszonteladó partnerüket. A nagyszabású esemény keretében emlékeztek meg a társaság 20. születésnapjáról is.
Heti öt járatot tervez Egyiptomba az idén az ETI

Heti öt járatot tervez Egyiptomba az idén az ETI 

A tavalyi sikerek után további utasszám-növekedésre számít az idén az Express Travel International, amely a nyári főszezonban öt járatot tervez indítani Magyarországról a Vörös-tenger partjára.
Hat földrészre repül a kínai légitársaság

Hat földrészre repül a kínai légitársaság 

A Kínai Népköztársaság nemzeti légitársasága, az Air China a minap Budapesten mutatta be téli-tavaszi menetrendjét. A rendezvény társszervezője a Kínai Nemzeti Turisztikai Hivatal (CNTA) volt.
A turizmust ünnepelte kedden a főváros

A turizmust ünnepelte kedden a főváros 

Szakmai konferencia, templomlátogatás, kürtőskalács-kóstoló - egész napos programsorozattal ünnepelte meg a Turizmus Világnapját a főváros turisztikai szervezete, a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ.
Minőségi turizmus és réspiacok – thai workshop Budapesten

Minőségi turizmus és réspiacok – thai workshop Budapesten 

Negyvenfős, thai turisztikai szakemberekből álló delegáció érkezett Budapestre, hogy bemutassa a délkelet-ázsiai ország kínálatát. A szállodásokból, beutaztatókból, valamint a Thai Turisztikai Hivatal (TAT) képviselőiből álló csapat Varsó és Prága mellett mutatkozott be a magyar fővárosban. A road-show-n elhangzott, hogy a TAT hivatalos regionális képviseletet nyitott a közelmúltban Prágában, ebből az irodából a kelet- és közép-európai térség hét országát fedik le.
Kuba, csoportos hajóutak, szlovén síterepek – Neckermann-tervek a télre

Kuba, csoportos hajóutak, szlovén síterepek – Neckermann-tervek a télre 

Az idén 11%-kal esett vissza a Neckermann forgalma, ugyanakkor az őszi-téli szezonban a fejlesztéseknek és az újdonságoknak köszönhetően még lehetőség van a mínusz ledolgozására, derült ki a társaság katalógus-bemutatóján.
Brazil hátterű cég vásárolhatja meg a portugál légitársaságot

Brazil hátterű cég vásárolhatja meg a portugál légitársaságot 

A portugál kormány bejelentette, hogy a David Neeleman vezette befektetői konzorciummal kezdik meg a tárgyalásokat a TAP légitársaság privatizációjáról. Neeleman a tulajdonosa a legsűrűbb belföldi járathálózattal rendelkező brazil légitársaságnak, az Azulnak.
A nyugati végeken toboroz utasokat egy szlovén utazásszervező

A nyugati végeken toboroz utasokat egy szlovén utazásszervező 

Mariborból kínál üdüléseket egy szlovén tour-operátor délnyugat-magyarországi utazóknak. Két görög szigetre és a török riviérára repülnek június közepétől.
Romlott a magyar turizmus versenyképessége

Romlott a magyar turizmus versenyképessége 

Magas adók, drága illetékek, nem-fogyasztóbarát hozzáállás, ugyanakkor versenyképes szállodai árak és kiváló higiénés körülmények jellemzik a magyarországi turizmust, amely egy hellyel hátrébb került a globális turisztikai versenyképességi rangsorban.
Utasbarát fejlesztések várhatók

Utasbarát fejlesztések várhatók 

Új mentalitást, színvonalasabb szolgáltatásokat és onlinefejlesztést ígér Ungvári Csaba a MÁV-START Zrt. közelmúltban kinevezett vezérigazgatója, aki elmondta, a személyszállító vasúttársaság kiemelten foglalkozik a turisztikai célú utazások lebonyolításával is.

Makovecz Imre fürdőálma Makón 

Január 20-án megnyitotta kapuit a Hagymatikum wellness-, gyógy- és családi fürdő Makó belvárosában.

Turizmusmarketing 2012-ben 

A 2012-es év számos, a magyar turizmus szempontjából nagy jelentőségű bejelentéssel indult. Egyebek mellett kiderült, hogy az Agrármarketing Centrum beolvad a Magyar Turizmus Zrt-be, továbbá hogy a Ryanair öt új járattal visszatér Budapestre. A hírek kapcsán interjúra kértük Horváth Gergelyt, a nemzeti turizmusmarketing szervezet vezérigazgatóját.

Megnyitott a Hagymatikum 

Január 20-án megnyitotta kapuit a Hagymatikum wellness-, gyógy- és családi fürdő Makó belvárosában.

Boldog trópusok 

Zoltán húsz évvel ezelőtt még a miskolci IBUSZ-irodát vezette.Betegsége miatt sürgős műtétet vagy éghajlatváltozástírtak elő neki az orvosok. Venezuelában kötött ki, ahol mindigegyenletes a hőmérséklet, a trópusi viharok ismeretlenek, arum olcsó, és mindenki mosolyog. Operációra nem volt szüksége,azóta is boldogan él Margarita szigetén.

Kovacsics Imre: állami beavatkozás szükséges 

Már három olyan fürdőt – Gelse, Dunaújváros, Esztergom – találunk az országban, amelyet komoly állami támogatással fejlesztettek az elmúlt években, a tulajdonos önkormányzatok azonban anyagi okokból kénytelenek voltak – legalább szezonálisan – bezárni őket. A sor jövőre folytatódhat – mondja Kovacsics Imre, az országszerte hat fürdőt vezető Spa Holding Hungary ügyvezetője.

Kint vagyunk a vízből? 

Gyógy- és termálvizeink jobb hasznosítása évtizedek óta a hazai turizmusfejlesztés fókuszában áll.

Öt év alatt tíz szálloda 

Tokaj-Hegyaljától Bükfürdőig ma már országszerte tíz szállodát üzemeltet a kívülállók számára kevéssé ismert, alig öt éve alakult Accent Hotel Management. A cég ügyvezetőjétől, Csordás Imrétől azt is megtudtuk, hogy a válság hatására egyre több szállodatulajdonos kénytelen felismerni: a hotelüzemeltetéshez érteni kell.

Ifa-helyzet a fővárosban 

Az idei évtől lehetőségük nyílt a budapesti kerületeknek önállóan meghatározni az idegenforgalmi adó (ifa) mértékét, és azt beszedni. Miután több mint fél éve működik az új rendszer, kíváncsiak voltunk rá, melyik önkormányzat mennyire elégedett a döntésével, és hosszabb távon is az önállóságot választja-e.

Fürdőfejlesztések megyeszerte 

Fürdőfejlesztések megyeszerte

Kilábalás a válságból? 

Március közepén hozta nyilvánosságra a Lufthansa konszern 2001. évi eredményét. A korábbi években folyamatosan nyereségesen működő, tavaly részvényenként 0,60 euró osztalékot fizető részvénytársaság a 2001. évben 591 millió eurós üzleti veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. A társaság működési eredménye ugyan 20 millió euró pluszt mutat, de a terven felüli értékcsökkenés, a vendéglátó üzletágban elszenvedett veszteségek és a negatív nettó eredményeként a záró mérleg messze elmarad az egy évvel ezelőtt realizált 1,2 milliárd eurós nyereségtől.

Hangulatok, ízek, villanások 

Néhány héttel ezelőtt, ha csak napokra is, de Kaposvárra költözött a magyar turisztikai szakma színe-java. Turisztikai kiállítás, beszállítói vásár és befektetői workshop adta meg a Kapos-Expo Kft. által, a Dél-Dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság és az Agrármarketing Centrum regionális irodájának támogatásával profin megszervezett szakmai program gerincét, amelyet kísérőprogramok sora színesített.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!