Minőségi turizmus és réspiacok – thai workshop Budapesten

Negyvenfős, thai turisztikai szakemberekből álló delegáció érkezett Budapestre, hogy bemutassa a délkelet-ázsiai ország kínálatát. A szállodásokból, beutaztatókból, valamint a Thai Turisztikai Hivatal (TAT) képviselőiből álló csapat Varsó és Prága mellett mutatkozott be a magyar fővárosban. A road-show-n elhangzott, hogy a TAT hivatalos regionális képviseletet nyitott a közelmúltban Prágában, ebből az irodából a kelet- és közép-európai térség hét országát fedik le.

2015 rekordév volt a thai turizmus szempontjából: 29,8 millió külföldi turista kereste fel a királyságot, ami 20%-os növekedést jelent 2014-hez képest. Kelet-Európából 355 ezer vendéget regisztráltak, a három fő piacról így alakultak a számok: 68 ezer lengyel, 38 ezer cseh és 20 ezer magyar turista érkezett tavaly Thaiföldre – mutatta be az ország turisztikai teljesítményét Juthaporn Rarngronasa, a TAT nemzetközi marketing igazgató-helyettese.

A növekvő számú turisták jobb kiszolgálása érdekében fejlesztik a fogadóinfrastruktúrát, a bangkoki Suwarnabhumi repülőtér kapacitását például 2020-ra évi 60 milliósra növelik, ugyanakkor bővítik a másik bangkoki repteret, Don Muangot és Phuket légi kikötőjét is. A fejlesztések eredményeként egyre több nemzetközi járat érkezik Phuketre és Krabira, utóbbira repül például a Qatar Airways is.

A szakember felhívta a figyelmet a Pattaya közelében nemrégiben kibővített, évi hárommillió utas fogadására alkalmas U-Tapao reptér szolgáltatásaira. Az infrastruktúra fejlesztése mellett a magasabb minőségű turisztikai szolgáltatásokra igyekszik felhívni a turisták figyelmet a TAT. Olyan réspiaci termékeket helyeznek a fókuszba, mint az esküvői, spa-, golf- és jachtturizmus. Fejlesztik a vidéki lakosság bevonására épülő közösségi alapú turizmus lehetőségeit is.

Az is elhangzott, hogy évről-évre bővülnek a légi és közúti összeköttetés lehetőségei Thaiföld és a többi ASEAN-tagállam (Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége) között, ezért egyre könnyebben kombinálható Thaiföld olyan más desztinációkkal, mint Myanmar, Kambodzsa vagy Laosz. A közúti határátkelők száma is örvendetesen bővül, ma már 47 helyen léphetnek át a turisták például Laoszba és 17 helyen Myanmarba.

Az előadás után a magyar utazási irodák képviselőinek alkalmuk nyílt személyes megbeszélésekre a 25 thaiföldi szolgáltatóval. Az egyik pattayai szálloda képviselőjétől megtudtuk, hogy a korábban nem túl jó hírű üdülőváros drasztikus átalakuláson ment át az utóbbi években: egy szűk területre korlátozták a piros lámpás negyedet és a gyerekes családok igényeinek megfelelő szolgáltatásokat fejlesztik.

A workshopon részt vett az Eva Air tajvani légitársaságot hazánkban képviselő Aviareps is, a társaság vezetője, Tóth Attila felhívta a figyelmet a Bécs és Tajpej között Bangkok érintésével közlekedő járatukra.


Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői

Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői 

A 2024. június 6-án történt tulajdonosváltás bejelentését követően a repülőtér teljes igazgatósága és felügyelőbizottsága lemondott.
A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek  Rómából

A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek Rómából 

Szombat este 21:35-kor szállt volna fel a Wizz Air Rómából Budapestre tartó járata, de néhány órás várakozás után kiderült, hogy a járatot törölték.
Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt

Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt 

Minden repülőgépét menetrendbe állítja ,és rendkívüli intézkedéseket vezet be a francia légitársaság az olimpia idejére.
A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak

A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak 

Egy napon át váratták utasaikat a Budapest Airport tranzit területén belül.
Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines

Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines 

Az Osztrák Szövetségi Vasúttal együttműködve egy új szolgáltatást dolgoztak ki.
Új taggal bővült a Royal Caribbean-család

Új taggal bővült a Royal Caribbean-család 

Hivatalosan is csatlakozott a hajótársaság flottájához a legújabb tengerjáró, az Utopia of the Seas.
Ilyen lesz az új Air Force One

Ilyen lesz az új Air Force One 

Az új Air Force One, hivatalosan VC-25B jelzésű, a Boeing 747-8 Intercontinental utasszállító repülőgépen alapul, és számos jelentős módosítást kap majd, hogy megfeleljen az elnöki különgép elvárásainak.
Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat

Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat 

A nyári repülőtéri forgalom várható növekedése miatt péntektől gyakrabban jár napközben a 100E Repülőtéri Expressz a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között.
Indul az Intercity Splitbe

Indul az Intercity Splitbe 

    Az elővételi jegyértékesítés tavaszi indulása óta 8300 jegyet vásároltak az utasok, ami a tavalyi 14 ezer jegy több mint felét teszi ki.
"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről

"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről 

A Mária Terézia november 10-én indult nyolcnapos útjára, amely a németországi Passauban ér véget.