Kuba, csoportos hajóutak, szlovén síterepek – Neckermann-tervek a télre

Az idén 11%-kal esett vissza a Neckermann forgalma, ugyanakkor az őszi-téli szezonban a fejlesztéseknek és az újdonságoknak köszönhetően még lehetőség van a mínusz ledolgozására, derült ki a társaság katalógus-bemutatóján.

Túlzottan alacsony árak, túl magas viszonteladói jutalék, plusz rengeteg váratlan globális esemény – ilyen körülmények között csupán 11%-kal csökkent a Neckermann forgalma az idén – osztotta meg a vállalat eredményeit Békefi Veronika, a társaság ügyvezetője a téli árualap bemutatóján, kedden Budapesten.

Az ügyvezető arra hívta fel a figyelmet, hogy először a szakmának kell megszoknia, hogy megváltozott a világ körülöttünk, és utána az utasokkal is el kell fogadtatni, hogy ilyen a helyzet. Ennek ellenére is utazni fognak az emberek, és az idén is így történt. Békefi emlékeztetett arra, hogy míg az év első felében nagyon gyengén alakultak a foglalások – „az utasok az utolsó pillanatig kivártak, gondolván, hogy lesz ez még olcsóbb is” –, addig júliustól mindenki utazni akart és gyorsan elfogytak a helyek. Ráadásul mivel az észak-afrikai úti célok és Törökország esetében mindenki óvatos volt, fél Európa ugyanott, néhány mediterrán ország tengerpartján akarta eltölteni a nyaralását.

A világ átalakulása ugyanakkor pozitívumokkal is jár – hallhattuk. Új légi járatok révén például ma már a Kanári-szigetek négy pontjára is repülhetünk Magyarországról, míg korábban charterrel maximum két sziget volt elérhető. „Azt kell adni, amit a vevő szeretne” – foglalta össze az új irányvonalat Békefi Veronika. A jobb vendégelégedettség érdekében a társaságnál mérik az ún. NPS-értéket (Net Promoter Score), vagyis hogy mennyire valószínű, hogy valaki ajánlaná a céget barátoknak, ismerősöknek.

Természetesen az értékek növelésén dolgoznak, több olyan fejlesztés is van a NUR kínálatában, amely ezt a célt szolgálja, például a Neckermann 189 darab saját márkás szállodája, a FlexOption nevű, rugalmas átfoglalást lehetővé tevő termék és a Connected Service nevű, 24 órán át elérhető telefonos és online ügyfél-helpdesk. A dinamikus csomagok is egyre népszerűbbek a Neckermann kínálatában.

A szakmai összefoglaló után került sor a téli árualap bemutatására. 21 úti cél szerepel a repülős programok között, újdonság az indiai körutazás és az USA-árualap. A Kanári-szigetek négy szigete foglalható budapesti indulással. Madeira idén is kiemelt helyen szerepel a kínálatban.

Az egzotikus úti célokra Mauritiustól Balin és Thaiföldön át Kubáig a Condor légitársaság gépeivel vagy menetrendszerinti járatokkal lehet eljutni. Felhívták a viszonteladók, hogy aki az „igazi Kubát” akarja látni, az siessen, mert az utazási korlátozások nyár elejei eltörlése óta az amerikai turisták elkezdték elárasztani a szigetet.

A Neckermann magyar csoportkísérővel egzotikus hajóutakat is kínál a téli szezonban a Perzsa-öbölben, a Karib-térségben valamint a tavasz végén a Földközi-tenger nyugati medencéjében. A társaság hajós kínálata elsősorban az MSC útjaira épül, de minden más hajóscég útjai is foglalhatók náluk.

Aki a meleg helyett a hidegre vágyik, azoknak síutakat is kínál a Neckermann. Idén újdonságként két szlovén síterep is foglalható. Német wellnessprogramok és élményparkok is szerepelnek a katalógusban. A bemutatót a Momentán társulat előadása zárta, majd a résztvevőket meginvitálták a Thai Turisztikai Hivatal workshopjára.


Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői

Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői 

A 2024. június 6-án történt tulajdonosváltás bejelentését követően a repülőtér teljes igazgatósága és felügyelőbizottsága lemondott.
A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek  Rómából

A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek Rómából 

Szombat este 21:35-kor szállt volna fel a Wizz Air Rómából Budapestre tartó járata, de néhány órás várakozás után kiderült, hogy a járatot törölték.
Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt

Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt 

Minden repülőgépét menetrendbe állítja ,és rendkívüli intézkedéseket vezet be a francia légitársaság az olimpia idejére.
A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak

A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak 

Egy napon át váratták utasaikat a Budapest Airport tranzit területén belül.
Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines

Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines 

Az Osztrák Szövetségi Vasúttal együttműködve egy új szolgáltatást dolgoztak ki.
Új taggal bővült a Royal Caribbean-család

Új taggal bővült a Royal Caribbean-család 

Hivatalosan is csatlakozott a hajótársaság flottájához a legújabb tengerjáró, az Utopia of the Seas.
Ilyen lesz az új Air Force One

Ilyen lesz az új Air Force One 

Az új Air Force One, hivatalosan VC-25B jelzésű, a Boeing 747-8 Intercontinental utasszállító repülőgépen alapul, és számos jelentős módosítást kap majd, hogy megfeleljen az elnöki különgép elvárásainak.
Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat

Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat 

A nyári repülőtéri forgalom várható növekedése miatt péntektől gyakrabban jár napközben a 100E Repülőtéri Expressz a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között.
Indul az Intercity Splitbe

Indul az Intercity Splitbe 

    Az elővételi jegyértékesítés tavaszi indulása óta 8300 jegyet vásároltak az utasok, ami a tavalyi 14 ezer jegy több mint felét teszi ki.
"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről

"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről 

A Mária Terézia november 10-én indult nyolcnapos útjára, amely a németországi Passauban ér véget.