Itt a Dining Guide idei győzteseinek teljes listája

Nagy meglepetések nem születtek. Egy kezünkön meg lehet számolni, akik újként kerültek be a régi nagy nevek közé a február 24-én este megtartott díjátadón.

A Top 10 igazából 12 díjazottat jelent - de ez már így volt tavaly is. És igazából azokat a továbbra is derekasan és keményen dolgozó, napról napra fine diningot produkáló séfeket díjazták az idei Volkswagen-Dining Guide Díjátadó Gálán, akik ott álltak tavaly is az emelvényen, sőt, tán annak előtte is.

Mindenek előtt kiemelnénk az újdonságokat. Ilyen volt Tóth Szilárd (SALT) munkájának elismerése, aki különleges stílusú konyhája révén kétszer is átvehetett díjat. Vagy Farkas Richárdé (Pajta), akinek ünnepélyes díjátadóját - ugyanis ő kapta a Dining Guide első "zöld" díját - hatalmas ováció kísérte. Szintén szakmai sikerként könyvelhetjük el, hogy az idei évben debütáló "Az év szeretheteő étterme" elismerést - méltán - a Két Szerecsen Bisztró nyerte el. Ők még soha nem szerepeltek a díjazottak között, pedig első rangú munkát végeznek sok-sok éve. És az elismerésre méltó, hogy észrevettek a bírák egy szintén nemrég nyílt helyen végzett minőségi munkát, ez a Mede Ádám vezette Laurel, aki elnyerte az Év ifjú Séftehetsége elismerést. Végül az újdonságok sorát egy szokatlan páros nyerte, a szintén idén nyitott Freyja nevű hely pékjei, akik végre tökéletes croissant-okat készítenek az ítészek szerint - ezért aztán ideje ezt megkóstolni a közönség soraiból is egyre többünknek, hiszen idehaza a jó croissant olyan, akár a fehér holló. 

És akkor álljanak itt sorban az idei év díjazottjai - mindannyiuknak gratulálunk a rangos szakmai elismerésért!

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díj nyertese a Stand Étterem

A Dining Guide-különdíjak 2020-ban:

• Dining Guide Römerquelle Fenntarthatósági Díj: Pajta
• Dining Guide Az Év Innovatív Konyhája Díj: SALT
• Dining Guide Master Good Az Év Ígéretes Étterme Díj: Pasztell
• Dining Guide Az Év Séfje Díj: Mészáros Ádám (Onyx)
• Dining Guide Miele Az Év Ifjú Séftehetsége Díj: Mede Ádám (Laurel Budapest)
• Dining Guide Az Év Éttermi Szervize Díj: Arany Kaviár Étterem
• Dining Guide Törley Pezsgőmanufaktúra Az Év Szerethető Étterme Díj: Két Szerecsen Bisztró
• Dining Guide Életmű Díj: Pergel József (Déryné Bisztró)
• Dining Guide Az Év Vidéki Étterme Díj: Anyukám Mondta
• Dining Guide Az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díj: Freyja – the croissont story
• Dining Guide ZAX Az Év Cukrászdája Díj: Mihályi Patisserie

Top 10 +2 étterem:

• Arany Kaviár – Séf: Kanász László
• Babel Budapest –Séf: Veres István
• Borkonyha – Séf: Sárközi Ákos
• Costes – Séf: Miguel Vieirea
• Costes Downtown – Séf: Miguel Vieirea
• Onyx – Séf: Mészáros Ádám
• Pasztell – Séf: Erdei János
• SALT – Séf: Tóth Szilárd
• St. Andrea Restaurant – Séf: Barna Ádám
• Stand – Séfek: Széll Tamás és Szulló Szabina
• Stand 25 – Séfek: Széll Tamás és Szulló Szabina
• Textúra – Séf: Sárközi Ákos

Forrás: Dining Guide / fotó: Vágó Ágnes


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.