Itt a Dining Guide idei győzteseinek teljes listája

Nagy meglepetések nem születtek. Egy kezünkön meg lehet számolni, akik újként kerültek be a régi nagy nevek közé a február 24-én este megtartott díjátadón.

A Top 10 igazából 12 díjazottat jelent - de ez már így volt tavaly is. És igazából azokat a továbbra is derekasan és keményen dolgozó, napról napra fine diningot produkáló séfeket díjazták az idei Volkswagen-Dining Guide Díjátadó Gálán, akik ott álltak tavaly is az emelvényen, sőt, tán annak előtte is.

Mindenek előtt kiemelnénk az újdonságokat. Ilyen volt Tóth Szilárd (SALT) munkájának elismerése, aki különleges stílusú konyhája révén kétszer is átvehetett díjat. Vagy Farkas Richárdé (Pajta), akinek ünnepélyes díjátadóját - ugyanis ő kapta a Dining Guide első "zöld" díját - hatalmas ováció kísérte. Szintén szakmai sikerként könyvelhetjük el, hogy az idei évben debütáló "Az év szeretheteő étterme" elismerést - méltán - a Két Szerecsen Bisztró nyerte el. Ők még soha nem szerepeltek a díjazottak között, pedig első rangú munkát végeznek sok-sok éve. És az elismerésre méltó, hogy észrevettek a bírák egy szintén nemrég nyílt helyen végzett minőségi munkát, ez a Mede Ádám vezette Laurel, aki elnyerte az Év ifjú Séftehetsége elismerést. Végül az újdonságok sorát egy szokatlan páros nyerte, a szintén idén nyitott Freyja nevű hely pékjei, akik végre tökéletes croissant-okat készítenek az ítészek szerint - ezért aztán ideje ezt megkóstolni a közönség soraiból is egyre többünknek, hiszen idehaza a jó croissant olyan, akár a fehér holló. 

És akkor álljanak itt sorban az idei év díjazottjai - mindannyiuknak gratulálunk a rangos szakmai elismerésért!

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díj nyertese a Stand Étterem

A Dining Guide-különdíjak 2020-ban:

• Dining Guide Römerquelle Fenntarthatósági Díj: Pajta
• Dining Guide Az Év Innovatív Konyhája Díj: SALT
• Dining Guide Master Good Az Év Ígéretes Étterme Díj: Pasztell
• Dining Guide Az Év Séfje Díj: Mészáros Ádám (Onyx)
• Dining Guide Miele Az Év Ifjú Séftehetsége Díj: Mede Ádám (Laurel Budapest)
• Dining Guide Az Év Éttermi Szervize Díj: Arany Kaviár Étterem
• Dining Guide Törley Pezsgőmanufaktúra Az Év Szerethető Étterme Díj: Két Szerecsen Bisztró
• Dining Guide Életmű Díj: Pergel József (Déryné Bisztró)
• Dining Guide Az Év Vidéki Étterme Díj: Anyukám Mondta
• Dining Guide Az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díj: Freyja – the croissont story
• Dining Guide ZAX Az Év Cukrászdája Díj: Mihályi Patisserie

Top 10 +2 étterem:

• Arany Kaviár – Séf: Kanász László
• Babel Budapest –Séf: Veres István
• Borkonyha – Séf: Sárközi Ákos
• Costes – Séf: Miguel Vieirea
• Costes Downtown – Séf: Miguel Vieirea
• Onyx – Séf: Mészáros Ádám
• Pasztell – Séf: Erdei János
• SALT – Séf: Tóth Szilárd
• St. Andrea Restaurant – Séf: Barna Ádám
• Stand – Séfek: Széll Tamás és Szulló Szabina
• Stand 25 – Séfek: Széll Tamás és Szulló Szabina
• Textúra – Séf: Sárközi Ákos

Forrás: Dining Guide / fotó: Vágó Ágnes


A Lidl német egységeiben alaposan megemelik a béreket

A Lidl német egységeiben alaposan megemelik a béreket 

Megfejelik az óránként 5100 forintos minimálbért németországi üzleteikben.
Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.