Itt a Dining Guide idei győzteseinek teljes listája

Nagy meglepetések nem születtek. Egy kezünkön meg lehet számolni, akik újként kerültek be a régi nagy nevek közé a február 24-én este megtartott díjátadón.

A Top 10 igazából 12 díjazottat jelent - de ez már így volt tavaly is. És igazából azokat a továbbra is derekasan és keményen dolgozó, napról napra fine diningot produkáló séfeket díjazták az idei Volkswagen-Dining Guide Díjátadó Gálán, akik ott álltak tavaly is az emelvényen, sőt, tán annak előtte is.

Mindenek előtt kiemelnénk az újdonságokat. Ilyen volt Tóth Szilárd (SALT) munkájának elismerése, aki különleges stílusú konyhája révén kétszer is átvehetett díjat. Vagy Farkas Richárdé (Pajta), akinek ünnepélyes díjátadóját - ugyanis ő kapta a Dining Guide első "zöld" díját - hatalmas ováció kísérte. Szintén szakmai sikerként könyvelhetjük el, hogy az idei évben debütáló "Az év szeretheteő étterme" elismerést - méltán - a Két Szerecsen Bisztró nyerte el. Ők még soha nem szerepeltek a díjazottak között, pedig első rangú munkát végeznek sok-sok éve. És az elismerésre méltó, hogy észrevettek a bírák egy szintén nemrég nyílt helyen végzett minőségi munkát, ez a Mede Ádám vezette Laurel, aki elnyerte az Év ifjú Séftehetsége elismerést. Végül az újdonságok sorát egy szokatlan páros nyerte, a szintén idén nyitott Freyja nevű hely pékjei, akik végre tökéletes croissant-okat készítenek az ítészek szerint - ezért aztán ideje ezt megkóstolni a közönség soraiból is egyre többünknek, hiszen idehaza a jó croissant olyan, akár a fehér holló. 

És akkor álljanak itt sorban az idei év díjazottjai - mindannyiuknak gratulálunk a rangos szakmai elismerésért!

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díj nyertese a Stand Étterem

A Dining Guide-különdíjak 2020-ban:

• Dining Guide Römerquelle Fenntarthatósági Díj: Pajta
• Dining Guide Az Év Innovatív Konyhája Díj: SALT
• Dining Guide Master Good Az Év Ígéretes Étterme Díj: Pasztell
• Dining Guide Az Év Séfje Díj: Mészáros Ádám (Onyx)
• Dining Guide Miele Az Év Ifjú Séftehetsége Díj: Mede Ádám (Laurel Budapest)
• Dining Guide Az Év Éttermi Szervize Díj: Arany Kaviár Étterem
• Dining Guide Törley Pezsgőmanufaktúra Az Év Szerethető Étterme Díj: Két Szerecsen Bisztró
• Dining Guide Életmű Díj: Pergel József (Déryné Bisztró)
• Dining Guide Az Év Vidéki Étterme Díj: Anyukám Mondta
• Dining Guide Az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díj: Freyja – the croissont story
• Dining Guide ZAX Az Év Cukrászdája Díj: Mihályi Patisserie

Top 10 +2 étterem:

• Arany Kaviár – Séf: Kanász László
• Babel Budapest –Séf: Veres István
• Borkonyha – Séf: Sárközi Ákos
• Costes – Séf: Miguel Vieirea
• Costes Downtown – Séf: Miguel Vieirea
• Onyx – Séf: Mészáros Ádám
• Pasztell – Séf: Erdei János
• SALT – Séf: Tóth Szilárd
• St. Andrea Restaurant – Séf: Barna Ádám
• Stand – Séfek: Széll Tamás és Szulló Szabina
• Stand 25 – Séfek: Széll Tamás és Szulló Szabina
• Textúra – Séf: Sárközi Ákos

Forrás: Dining Guide / fotó: Vágó Ágnes


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.