Amikor a kék zöldre vált

Fenntarthatóság, innováció: kevesebb elpazarolt papírral készülő új termékkel rukkolt ki a TORK a Sirhán - a nyitónapon a sajtó képviselőinek is bemutatták.

A svéd eredetű vállalat, amelyet 1968-ban alapítottak a skandináv államban - a cég alapszíne a kezdetektől a kék - hozzánk 1992-ben érkeztek meg, és mindig is nyitott voltak a zöld megoldások iránt. Érzékenyek a papírok előállításáshoz szükséges erdőgazdálkodási módokra, az előállítási gyártástechnológiákra, a termékek kiszállítását szervező logisztikára.

A legfontosabb szempont a TORK megoldásainál: Hogyan járulnak hozzá a legmegfelelőbben az emberek, a vendéglátás területén a vendégek hétköznapi jólétéhez? És termékeik alapanyaga, ha lehet, visszaforgatható, a fenntartható vendéglátást szolgáló legyen, hallhattuk Nagy Gézától, az Essity Hungary Professional Hygiene divízió kereskedelmi igazgatójától. Példaként említette a cég frissen bemutatott Tork Xpressnap Fit® szalvétaadagolóját, amely a vizsgálatok szerint több mint 50 százalékkal csökkenti a felhasználatlanul eldobott papírszalvéták számát, egyúttal csökkenti a cégek ökológia lábnyomát is.

A szakember azt is kiemelte, hogy az új adagolóknak a higiénia terén is kiemelkedően kell teljesíteniük, ezért fontos, hogy a jól zárt adagolórendszerek használatával a vendégek mindig csak az általuk éppen használt higiéniai papírterméket érintik meg, elkerülve a többi beszennyeződését. A Tork újgenerációs papírtermékei és adagolói kevesebb papírhulladékot eredményeznek, és jelentős időt is megspórolnak az éttermi stábnak, hiszen ritkábban kell újratölteni, mint a hagyományos adagolókat. Fehér és bézs színben készül az új termék, és ez utóbbi, hallhattuk a tájékoztatón, annyira környezetbarát, hogy gond nélkül komposztálható. És nemcsak a bézs szalvéta, hanem csomagolóanyag is.

Forrás: turizmusonline.hu


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.