Amikor a kék zöldre vált

Fenntarthatóság, innováció: kevesebb elpazarolt papírral készülő új termékkel rukkolt ki a TORK a Sirhán - a nyitónapon a sajtó képviselőinek is bemutatták.

A svéd eredetű vállalat, amelyet 1968-ban alapítottak a skandináv államban - a cég alapszíne a kezdetektől a kék - hozzánk 1992-ben érkeztek meg, és mindig is nyitott voltak a zöld megoldások iránt. Érzékenyek a papírok előállításáshoz szükséges erdőgazdálkodási módokra, az előállítási gyártástechnológiákra, a termékek kiszállítását szervező logisztikára.

A legfontosabb szempont a TORK megoldásainál: Hogyan járulnak hozzá a legmegfelelőbben az emberek, a vendéglátás területén a vendégek hétköznapi jólétéhez? És termékeik alapanyaga, ha lehet, visszaforgatható, a fenntartható vendéglátást szolgáló legyen, hallhattuk Nagy Gézától, az Essity Hungary Professional Hygiene divízió kereskedelmi igazgatójától. Példaként említette a cég frissen bemutatott Tork Xpressnap Fit® szalvétaadagolóját, amely a vizsgálatok szerint több mint 50 százalékkal csökkenti a felhasználatlanul eldobott papírszalvéták számát, egyúttal csökkenti a cégek ökológia lábnyomát is.

A szakember azt is kiemelte, hogy az új adagolóknak a higiénia terén is kiemelkedően kell teljesíteniük, ezért fontos, hogy a jól zárt adagolórendszerek használatával a vendégek mindig csak az általuk éppen használt higiéniai papírterméket érintik meg, elkerülve a többi beszennyeződését. A Tork újgenerációs papírtermékei és adagolói kevesebb papírhulladékot eredményeznek, és jelentős időt is megspórolnak az éttermi stábnak, hiszen ritkábban kell újratölteni, mint a hagyományos adagolókat. Fehér és bézs színben készül az új termék, és ez utóbbi, hallhattuk a tájékoztatón, annyira környezetbarát, hogy gond nélkül komposztálható. És nemcsak a bézs szalvéta, hanem csomagolóanyag is.

Forrás: turizmusonline.hu


Új fejezet a VakVarjú történetében

Új fejezet a VakVarjú történetében  

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.