A város legjobb Wiener Melange-a, bécsi reggelivel

... egyértelműen ma a Corvin sétányon van. Persze, mondhatnánk, úgy könnyű, hogy valakinek a családja Bécsben is üzemeltet évtizedek óta sikeres cukrászdát, pékséget, de azért a magas minőséget megőrizni és garantálni hosszú éveken át, heti hét napos nyitva tartással - az már igencsak elismerésre méltó.

Mégsem emiatt ejtenénk szót most a Corvin Pláza szomszédságában lévő kis vendéglátóegységről, hanem azért, mert még egy szolgáltatás területén ma nagyon ügyesek, és kiemelkedőek a főváros vendéglátói közül. A tulajdonos felismerte, hogy a környéken sorban épülnek, nyílnak irodák, bankok, és olyan lakóépületek nőnek ki a földből, amelyek az itt élő felső közép-, vagy valahonnét a munkájuk révén ideköltöző külföldről érkező üzletembereket célozzák meg. Akikről tévedés lenne azt hinni, hogy megelégednek azzal, ha ébredéskor vagy útközben egy kávét rohanva elfogyasztanak, így esnek be munkahelyükre, ahol aztán egész nap robotolnak gépük fölé görnyedve, vagy tárgyalásról tárgyalásra száguldanak tovább.

Nem. Szeretnek ők is nyugodt körülmények közt reggelizni, egy jó kávét inni, hozzá akár brunch-nak is beillő ételeket ráérősen elfogyasztani, akár reggel üzleti reggeliként, tárgyalást bonyolítani épp ezen a helyszínen az aznapi első üzleti partnerrel. Ezt a vendégkört választottai a Corvin sétányra tágas terasszal nyitott Wiener Szalon, amely ugyan eredetileg fagylaltozóként nyílt, azonban később az eredeti bécsi kávézók kínálatával is bővítette ajánlatát, annak is egy meghatározó tagjával: a saját pörkölésű bécsi kávé mellé hamisítatlan osztrák reggelit kínál. Bécsi virslivel, debreceni kolbásszal (itt a név megtévesztő lehet: ez a kolbász nem a keleti Hajdúságból, hanem szintén Bécsből érkezik), mustárral, tormával, kecsappal, saját sütésű, friss, ropogós bécsi zsemlével hozzá. 

Nem ördöngősség, amit a folyton az üzletében ott lévő - hajnaltól késő estig, a hét minden napján -, egyfolytában mosolygó és vendégeivel szívesen szóba elegyedő Nicholas Göndöcs kitalált és véghez is vitt. Kizárólag minőségi alapanyagokkal dolgozik - ha egy mód van rá, bioval -, legtöbb fogást maga készít minicsapatával profin felszerelt saját konyháján, ahová akár be is tekinthet a vendég a vendégtér felől, és megcsodálhatja az ott lévő magas technológiát, valamint pedáns tisztaságot. Szóval sikerének repecptje nem titkos. Csak nagy adag lelkesedés, óriási teherbírás, a vendégek szeretete és a bécsi kifinomult gasztronómia ismerete kell hozzá. 

 

 

Forrás: turizmusonline.hu


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.