A város legjobb Wiener Melange-a, bécsi reggelivel

... egyértelműen ma a Corvin sétányon van. Persze, mondhatnánk, úgy könnyű, hogy valakinek a családja Bécsben is üzemeltet évtizedek óta sikeres cukrászdát, pékséget, de azért a magas minőséget megőrizni és garantálni hosszú éveken át, heti hét napos nyitva tartással - az már igencsak elismerésre méltó.

Mégsem emiatt ejtenénk szót most a Corvin Pláza szomszédságában lévő kis vendéglátóegységről, hanem azért, mert még egy szolgáltatás területén ma nagyon ügyesek, és kiemelkedőek a főváros vendéglátói közül. A tulajdonos felismerte, hogy a környéken sorban épülnek, nyílnak irodák, bankok, és olyan lakóépületek nőnek ki a földből, amelyek az itt élő felső közép-, vagy valahonnét a munkájuk révén ideköltöző külföldről érkező üzletembereket célozzák meg. Akikről tévedés lenne azt hinni, hogy megelégednek azzal, ha ébredéskor vagy útközben egy kávét rohanva elfogyasztanak, így esnek be munkahelyükre, ahol aztán egész nap robotolnak gépük fölé görnyedve, vagy tárgyalásról tárgyalásra száguldanak tovább.

Nem. Szeretnek ők is nyugodt körülmények közt reggelizni, egy jó kávét inni, hozzá akár brunch-nak is beillő ételeket ráérősen elfogyasztani, akár reggel üzleti reggeliként, tárgyalást bonyolítani épp ezen a helyszínen az aznapi első üzleti partnerrel. Ezt a vendégkört választottai a Corvin sétányra tágas terasszal nyitott Wiener Szalon, amely ugyan eredetileg fagylaltozóként nyílt, azonban később az eredeti bécsi kávézók kínálatával is bővítette ajánlatát, annak is egy meghatározó tagjával: a saját pörkölésű bécsi kávé mellé hamisítatlan osztrák reggelit kínál. Bécsi virslivel, debreceni kolbásszal (itt a név megtévesztő lehet: ez a kolbász nem a keleti Hajdúságból, hanem szintén Bécsből érkezik), mustárral, tormával, kecsappal, saját sütésű, friss, ropogós bécsi zsemlével hozzá. 

Nem ördöngősség, amit a folyton az üzletében ott lévő - hajnaltól késő estig, a hét minden napján -, egyfolytában mosolygó és vendégeivel szívesen szóba elegyedő Nicholas Göndöcs kitalált és véghez is vitt. Kizárólag minőségi alapanyagokkal dolgozik - ha egy mód van rá, bioval -, legtöbb fogást maga készít minicsapatával profin felszerelt saját konyháján, ahová akár be is tekinthet a vendég a vendégtér felől, és megcsodálhatja az ott lévő magas technológiát, valamint pedáns tisztaságot. Szóval sikerének repecptje nem titkos. Csak nagy adag lelkesedés, óriási teherbírás, a vendégek szeretete és a bécsi kifinomult gasztronómia ismerete kell hozzá. 

 

 

Forrás: turizmusonline.hu


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.