Felbontja szerződését a Best Westernnel a Hotel Hungaria

Január 1-jétől Hotel Hungaria City Center néven üzemel tovább a Best Western Hotel Hungaria.

A Danubius szállodalánchoz tartozó, idén tripla jubileumát ünneplő, 100 éves múltra visszatekintő Grand Hotel Hungaria 2015. december 31-i dátummal felbontja a Best Western lánccal kötött névhasználati szerződését. A szálloda 2015. január 1-jétől a Hotel Hungaria City Center néven, a Danubius tagjaként működik tovább.

A szálloda 25 éven át volt a Best Western család tagja, melynek sokat köszönhet. Ugyan a Best Western üzemeltetési sztenderdjeinek mindenkor eleget tett a szálloda, a minőség folyamatos javítása jegyében 2015 végén folytatódik a szobák berendezésének korszerűsítése. A Danubius az ország legnagyobb szállodáját továbbra is egyik meghatározó tagszállodájának tekinti.

„A Best Western foglalási rendszerén keresztül nem kaptunk annyi vendéget, mint amennyit szerettünk volna – nyilatkozta lapunknak Fodor-Kassai Mónika, a Danubius Hotels Group PR igazgatója. – Ennek okát elsősorban abban látjuk, hogy a Best Western törzsvendégei megszokták a családias, kis szállodák atmoszféráját és kevésbé szívesen foglalnak egy 500 szobás szállodában. Úgy gondoljuk, hogy az egyre bővülő internetes piac fogja tudni kompenzálni a Best Western által kieső forgalom pótlását. Az internetes technológia fejlődése révén mára akár független szállodák számára is egyszerűen, relatív kis költséggel hozzáférhetővé váltak azok az online disztribúciós eszközök, amelyek korábban csak globális nemzetközi cégekhez való csatlakozás révén voltak elérhetők.”Ünnepel az ország legnagyobb szállodája

2015-ben újabb budapesti szálloda ír történelmet centenáriumával, ezúttal a város legnagyobbja. A Best Western Hotel Hungaria idén különleges hármas kerek évfordulót ünnepel: 100 éve, 1915-ben rakták le az Imperial Szálloda alapkövét, mely a mai épületegyüttes legrégebbi része, 50 éve nyitotta meg kapuit a Szabadság Szálloda és 30 évvel ezelőtt Grand Hotel Hungariaként született újjá egy teljes körű átépítés és bővítés után.

Egy kis történelem

Az 1889-ben felépült elegáns Central Hotel (Központi Szálló) és az akkor már működő Debrecen Szálló közti telken nyitották meg az Imperial Szállót. Később közös üzemeltetés miatt egy összekötő folyosót nyitottak a Centrál és az Imperiál szálloda között. A kapcsolat 1935-ben a két szálloda különválásakor megszűnt.

A II. világháború idején a Központi Szálló teljesen leégett, a szomszédos Imperiál pedig német hadikórházként üzemelt, mígnem 1965-ben, az államosítás után Szabadság Szálló néven állították helyre. A valamikori három szálloda helyén végül ’85-ben megnyitották az ország legnagyobb befogadóképességű szállodáját, melyet Grand Hotel Hungaria névre kereszteltek.

A szálloda 528 szobájából a kisebb méretű szobák egybenyitásával 499 komfortosabb szobát alakítottak ki a vendégek igényeinek és a kor kihívásainak megfelelően. A szálloda Night Clubja, a Phönix Budapest éjszakai életének egyik jelentős helyszínévé vált. A bár első itallapja szerint (1985-ben) egy Coca-Cola 30 Ft-ba, egy Unicum 60 Ft-ba került.

A méret a lényeg!

Ma már a Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Nyrt (Danubius Hotels) tulajdonában lévő szálloda 1991-ben kapta jelenlegi nevét, amikor a világ legnagyobb szállodaláncának elismert tagjává vált. A szállodaóriás az elmúlt 30 esztendőben mintegy 6 millió vendégéjszakát regisztrált. A Best Western Hotel Hungariát olyan hírességek választották szálláshelyül, mint Bruce Springsteen, Mike Oldfield és Brad Pitt.

A szálloda modern eszközökkel felszerelt, összenyitható rendezvénytermei 500 fő befogadására és gyakorlatilag bármilyen rendezvény megtartására alkalmasak, míg különtermei ideális helyszínként szolgálnak kisebb létszámú események lebonyolításához. A szálloda ma a konferenciaturizmus egyik fellegvára.

A Fiaker Söröző és Étterem házias ízekkel, az elegáns Beatrix Étterem magyar és nemzetközi különlegességekkel, gyertyafénnyel és élőzenével, míg a Lobby Bár házi készítésű cukrászati termékekkel, kávékülönlegességekkel, alkoholos és alkoholmentes italokkal várja vendégeit.


A mádi Hotel Botrytis fiatal igazgatójától búcsúzunk

A mádi Hotel Botrytis fiatal igazgatójától búcsúzunk 

Hétfőn egy kisteherautó halálra gázolta lakhelyén, Rakamazon Bányai Gábort, a mádi Hotel Botrytis fiatal, tehetséges igazgatóját. Mindössze 37 éves volt.
Visszatért Európába a világ legismertebb economy szállodamárkájának zenei programja

Visszatért Európába a világ legismertebb economy szállodamárkájának zenei programja  

Az ibis MUSIC és az ALL erős kínálattal tér vissza Európa nyári fesztiváljaira.
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk:  Dizájn hotel a tó közepén

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023.évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Mérföldkő a román szálláshelypiacon

Mérföldkő a román szálláshelypiacon 

Csaknem a teljes román tengerparti hotel kínálat elérhető lesz a magyaroknak 2025 nyarára.
Üzemeltetőváltás a sikondai szálláshelynél

Üzemeltetőváltás a sikondai szálláshelynél 

A Mecsek völgyében, Sikondán található Ambient Hotel & AromaSPA június 1-től a Hilaris Hotels szállodalánc tagjaként üzemel tovább.
Prémium szobákkal újult meg a hévízi Ensana Thermal Aqua - fotók

Prémium szobákkal újult meg a hévízi Ensana Thermal Aqua - fotók 

Az idei évben 40. születésnapját ünneplő Ensana Thermal Aqua szálloda életébe a 2024-es év megújulást hoz.
Hamarosan kezdődik az ikonikus budapesti hotel felújítása

Hamarosan kezdődik az ikonikus budapesti hotel felújítása 

Nem csak teljeskörű felújítást, de új nevet is kap majd a legendás szálloda.
Megújul a Hungexpo mellett található négycsillagos hotel

Megújul a Hungexpo mellett található négycsillagos hotel 

Az év végére – folyamatos üzemelés mellett - teljesen megújul a budapesti Mellow Mood Hotels-hez tartozó, négycsillagos Expo Congress Hotel. Az átalakítások a szobákat, a belső tereket, a lobbit és a sky bart is érintik.
Az Accent üzemelteti ezt a vízparti szálláshelyet

Az Accent üzemelteti ezt a vízparti szálláshelyet 

A Balaton szerelmesei számára megnyitotta kapuit a saját kikötővel, partszakasszal és stranddal megálmodott hotel.