Hivatalosan is megnyitották Szováta antistressz szállodáját

A Danubius Health Spa Resort Bradet szálloda idén nyáron újra megnyitotta kapuit azon vendégek számára, akik pihenni és gyógyulni vágynak.

2014. szeptember 12. a szálloda hivatalos megnyitójának napja: ezzel a nappal a Danubius Health Spa Resort Bradet hivatalosan is megnyitja kapuit a gyógy-, wellness- és üzleti turizmus piacán.

A több mint 7 millió eurós befektetés során a korábban 2* besorolású Bradet szálloda Szováta legmodernebb és egyben legújabb szállodájává változott; a felújításnak köszönhetően bekerült a 4* superior, azaz a luxus szállodák kategóriájába.

A stresszoldásra kiválóan alkalmas szálloda, a “No stress, balance your life”, azaz “Semmi stressz, élj kiegyensúlyozott életet” üzenetet tűzte ki mottójául, és ezzel Románia azon kevés szállodái közé tartozik, ahol antistressz csomagokat értékesítenek (test és lélek terápia) a testi és lelki egyensúly visszanyerése érdekében. A nyári hónapokban a relaxáló-ellazító hatást segíti a Medve-tavi sós vízi fürdőzés - Európa egyetlen heliotermikus tava különlegesen egyedi élményt nyújt az itt megszálló vendégeknek.

A szálloda 5 apartmanja és 88 szobája a mai kor kényelmi elvárásainak megfelelően lett felszerelve. A szobák légkondicionálóval felszereltek, amely minden apartmanban és szobában, illetve az étteremben és a közös terekben egyaránt megtalálható. Az ingyenes wifi a szobákból és közös terekből egyaránt elérhető. Minden szoba és apartman rendelkezik erkéllyel, minibárral, tükör mögé rejtett televízió készülékekkel, széffel és modern luxus bútorzattal.

A Magnólia étteremben a szálloda vendégei megízlelhetik az erdélyi és nemzetközi gasztronómia fogásait, az Orchidea kávézóban és lobbi bárban pedig kávé mellett múlathatják az időt.

A szálloda büszkesége a Margaréta konferencia- és rendezvényterem, amely a modern műszaki és kényelmi felszereltséggel rendelkezik, és akár 500 fő befogadására is képes.

A wellness- és gyógyszolgáltatásokat a szálloda vendégeinek a szomszédos Danubius Health Spa Resort Sovata szálloda wellness- és gyógyrészlege biztosítja, amelyhez a két szálloda közötti fűtött összekötő folyosón keresztül lehet eljutni. A Danubius Health Spa részlegen a vendégek a következő kezeléseket vehetik igénybe: iszappakolások, nőgyógyászati kezelések, pszoriázis kezelések, sósvizű fürdők, inhalációs- és elektroterápiás kezelések, míg a wellness részlegen jakuzzi fürdők, sós- és édesvizű medencék, szaunák, illetve egy szépségszalon várja a szálloda vendégeit.

Az adottságai, szolgáltatásai, valamint az itt kínált programok által a szálloda elsősorban a minőségi elvárásokkal rendelkező vendégeket célozza meg, úgy a szabadidős, mint a business és corporate szegmensben.

Antistressz kezelés a szállodában

A Danubius Health Spa Resort Bradet stresszoldó és stresszkezelő szállodaként történő piaci pozícionálását az Antistressz gyógycsomag erősíti. Ezenkívül a szálloda profilját egyéb események és programok is segítik kihangsúlyozni, melyek célja a stressz csökkentése és az általa okozott tünetek enyhítése – például a „digitális méregtelenítés”, a dohányzásellenes programok vagy a mindfulness események.

Az antistressz csomag 7 napos tartózkodásra épül és 3 komponensből áll: relaxálás, rehabilitáció és antistressz tanácsadás szakértő segítségével (pszichológus).

Grand Opening

A 2014 szeptember 12-i hivatalos megnyitó ünnepség alkalmával a vendégek és a nagyközönség tájékoztatást kapott a szállodáról, valamint a felújítási beruházásról, Szovátáról, mint fürdővárosról, valamint az antistressz csomagról. A hivatalos megnyitó ünnepségen részt vett George Constantin Brezoi államtitkár úr, Péter Ferenc, Szováta polgármestere valamint a Danubius Hotels Group képviselői: Dr Deák Imre, a Danubius Hotels Group vezérigazgatója, Fülöp Nagy János, a szovátai Balneoclimaterica RT vezérigazgatója, Andrei Rusu a Danubius Health Spa Resort Bradet szálloda igazgatója, illetve egyéb helyi hatóságok képviselői.


A madridiak Balatonja a magyarok kedvence

A madridiak Balatonja a magyarok kedvence  

A magyarok körében azért is lett népszerű a terület, mert más spanyol régiókhoz képest jóval könnyebben megközelíthető.
Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt

Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt 

 „Mi vagyunk a nagy vesztesek” – mondják a párizsi kulturális szektorban dolgozók.
Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét

Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét 

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.
Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.