Ezekkel a szállodás információkkal simán lehet villogni

Országszerte találni olyan különleges szálláshelyeket, melyekhez érdekes történetek is fűződnek: hazai és külföldi sztárok, írók vagy éppen háziállatok színesítik a mindennapjaikat, melyek közül itt van most 5+1 érdekesség.

1.    Nekünk a Balaton a Riviéra. Ha pedig Balaton, akkor Füred és a Marina. Tudta, hogy 1970-ben Mányoki László építész YBL Miklós díjat nyert a Hotel Marina megtervezéséért? Az épület megnyitáskor valódi luxushotelnek számított, hiszen a toronyépületek csak akkor kezdtek divatba jönni. Az 50-es éveiben járó szálloda belülről többször is megújult, felső emeleteiről pedig páratlan kilátás nyílik a Balatonra.2.    Larry Hagman első budapesti látogatását tökéletesen megszervezték, szállást is foglaltak a számára, ő azonban nem oda, hanem egyenesen a Hiltonba ment, mert az volt a kedvenc szállodája. Az amerikai filmsztár késő esti érkezése teljesen váratlanul érte a recepció személyzetét, ahol ő maga jelentkezett be. Aznap este pedig a PestBuda étteremben a cigányprímással húzatta a muzsikát.

3.    Tudta, hogy van egy hotel Bükfürdőn, ami nem csak állatbarát, de házikedvenceket is tart? A Danubius Hotel Bük vendégeként teknősökkel, macskákkal és egyéb kiskedvencekkel is találkozhat. Négy teknősnek, Stellának, Artois-nak, Ödönnek és Tihamérnak a szálló kerti csobogója ad otthont, a macskáknak pedig saját házuk van a személyzeti parokolóban és a szálloda minden területén találkozhatunk velük, a szálló kertjében állandó vendégek a mókusok és a sünök is.4.    Minden legendás szállodáról izgalmas regényeket lehetne írni, ám a 109 éves Radisson Blu Béke Hotelről (korábban Britannia Szálló) szóló kötetek alighanem egy egész polcot betöltenének az előbukkanó emlékek, szerelmek, híres emberek történeteinek sodrásában. Gondolta volna például, hogy Móra Ferenc rendszerint itt szállt meg? Titkos szerelmének, Kalmár Kica bridzstanárnőnek írt szerelmes leveleit is a hotelt népszerűsítő borítékban rejtette el.

5.    Tudta, hogy a Szabadság Szálloda (mai Danubius Hotel Hungaria) Magyarország legnagyobb szállodája? A Keleti pályaudvar közelében fekvő hotel története egészen 1889-ig nyúlik vissza. A korábban egymás mellett elhelyezkedő Central Hotel és az Imperial Szálló összevonásának köszönhetően vált azzá az ikonikus hotellé, amit akkoriban Szabadság Szállónak hívtunk, mai nevén Hungaria-nak nevezünk. A megnyitáskor 406 szoba ma már 499-re nőtt.

+1    Gondoltad volna, hogy idén 50 éves a Danubius Hotels, Magyarország egyik legnagyobb szállodalánca?  Fél évszádos fennállása óta több mint 20 millió foglalás érkezett be a lánchoz tartozó, hazai szálláshelyekre, több mint 30 millió vendéget fogadva, ami azt jelenti, hogy Magyarország teljes lakosságát akár háromszor is vendégül láthatták volna! Összesen több mint 3000 szobájuk van, így egyszerre akár 6000 főt, egy Velence méretű város teljes lakosságát is vendégül láthatják, a szállodák parkjaiban pedig akár 21 focipálya is elférne.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.