Ma már köztudott, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozás, az étkezések alkalmával elfogyasztott tápanyagok minősége, összetétele mennyire befolyásolja szellemi teljesítőképességünket. Fokozottan érvényes ez a munka közben elfogyasztott falatokra. Hol lenne fontosabb a résztvevők figyelmének megtartása, aktivitásuk fokozása, mint egy konferencián vagy tréningen?
A konferenciák, workshopok sikerességéhez néhány szálloda már nem csupán rendezvényhelyszínek technikai felszereltségével, hanem táplálkozástudományi szakembereik évek óta összegyűjtött tapasztalataival is hozzájárul. Így a szervezők biztosíthatják rendezvényük résztvevői számára azt a tudományosan összeállított étrendet, mely az étkezések után nemcsak segít megőrizni, de bizonyos tápanyagok által serkenti szellemi teljesítőképességüket is.
Good food, good business
A Danubius Healthy Break választékában olyan alacsony só-, cukor- és zsírtartalmú ételeket kínálnak, melyek egyenletesen tarják a vércukorszintet és elegendő tápanyaghoz juttatják a szervezetet. Fő alapanyagai a mediterrán diétára jellemző összetevők, úgymint az olívaolaj, a különböző gyümölcsök, zöldségek, gabonafélék. Az ételekhez felhasznált zöldségfélék rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, erősítve a gyomorban található jótékony hatású bifido baktériumokat, melyek koleszterinszint-csökkentő, valamint vércukorszint-szabályozó tulajdonsággal rendelkeznek. Az egészséges kávészünet elmaradhatatlan eleme a friss gyümölcs. A gyümölcsrostok amellett, hogy táplálják gyomrunkban a "hasznos" baktériumokat, csökkentik a koleszterinszintet, valamint nagy százalékban tartalmaznak a szervezet számára védelmet jelentő antioxidáns C-vitamint.
Legyen szó akár egy szűk körű munkamegbeszélésről, sajtótájékoztatóról vagy egy nagy létszámú konferenciáról, érdemes kipróbálni, milyen élményt nyújt, amikor tudományosan összeállított ételek, szemet gyönyörködtető tálalással és felejthetetlen ízvilággal párosulnak!
Forrás: Turizmus Online