Projektzáró ünnepség Bükfürdőn

2013. szeptember 19-én ünnepélyes keretek között zárult le a Danubius Health Spa Resort Bük családbarát szolgáltatásfejlesztési projektje, amelyre meghívást kapott a büki városvezetés, a turisztikai szolgáltatók, a helyi és megyei sajtó képviselői és a fejlesztésben közreműködő szervezetek, tervező, kivitelező, pályázati tanácsadó cégek (Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft., ZAEV, Forma Tervező és Fővállalkozó Zrt.) vezetői.

Katz Péter szállodaigazgató ünnepi beszédében büszkén jelentette be, hogy a 2012. októberében indult fejlesztési projekt az Új Széchenyi terv keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 108 227 625 Ft támogatással sikeresen befejeződött. Közel 1 éves építkezés, nehéz, nem mindig vendégbarát időszak van a szálloda mögött, amelynek legnagyobb kihívását az jelentette, hogy a felújítást és építkezést egy magas foglaltsággal üzemelő házban kellett lebonyolítani. A fejlesztés érintette a ház szinte minden területét, a kertet, a földszintet, a -1. szintet és az első emeletet is.

A szálloda épületegyüttese egy új épületszárnnyal bővült. A 203 nm-es gyermek medencetér két kisebb élmény és pancsoló medencével, továbbá vizesblokkkal, közlekedőtérrel és elkülönített 145 nm-es felnőtt pihenőtérrel új dimenziókat nyit a gyermekekkel érkező családok pihenésében.

A legszerencsésebb módon, a szülők látótávolságához igazodva – a gyermek élményfürdő közelében biztonságos gyermekjátszótér épült. A korábbi kerti pavilont áthelyezték, felújítva és vizesblokkal kiegészítve találta meg funkcióját a szállodai kert épülettől távolabb eső zöld területein. A vendégek körében nagyon kedvelt minigolf pálya is megújult, a kert hátsó részébe került, a korábbinál több pályával.

A családbarát szolgáltatásfejlesztés nemcsak külső, de belső tereket is érintett. A földszinten új sóbarlangot hoztak létre és az új helyre költöztetett elektroterápiás kezelő helyiségek is harmonikusan illeszkednek a szálloda spa egységeihez.

A szálloda -1 szintjén, a korábbi Viking éjszakai bár és Wasa söröző egységek átalakítása nyomán gyermek és kamasz játéktermek jöttek létre 193 m2 területen, sőt a népszerű bowling pályák is új köntösbe öltöztek.

A legapróbb gyermekek különleges igényeire is figyel a szálloda. Számukra az 1. emelet egyik korábbi rendezvénytermét (69 m2) varázsolták át gyermekbarát játszószobává, míg ugyanitt új 86 m2-es rendezvényterem kialakítására is lehetőség nyílt azáltal, hogy az irodák a földszintre, a recepció mögötti területre költöztek át.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.