Mákjuk volt… (Frissítve)

Február 24-26. között zajlik az idei Danubius Tanulóverseny három vendéglátós szakma (szakács, cukrász, felszolgáló) részvételével a Best Western Hotel Hungariában.

Ezúttal a tradíció, a pesti hagyományos fogások jegyében hirdették meg a háziversenyt, ezért e fő téma jegyében készültek az ételek a konyhán. Így került tanyasi szárnyas erőleves kacsamájas derelyével levesként a menübe, mogyoró vajban confitált harcsafilé, puliszkával, paprikamártással utána következőnek az ételsorban, lassan sütött főtt császárhús saját pecsenyelében, lencseraguval, krumplipürével főételként és sárgabarackos-mákos desszert valamint almás pite desszertként. Ebből az ételsorból a mákos desszert elkészítése különösen elsőrangú volt.


A szigorú ítészek közé a Vendég & Hotel szaklap képviselőjét is meghívták, így a vendég oldaláról lehetett bepillantást nyerni a fiatalok szakmai képzésének színvonalába. Pontozólapon értékelhettük a szakács, a cukrász valamint a felszolgáló munkáját, külön-külön pontozva a tartalmi elemeket és a vendégekkel való kapcsolatkialakítást.

Összegezve a látottakat: dicséretes az igyekvés, a szorgalom, azonban szakmai tapasztalatok terén van még mit tanulni a fiataloknak – ezért az idősebb generációnak „van feladva a lecke”, hogy az idei tanév végén záródó elméleti alapok után a kétéves gyakorlati munka során a tanulók mellett állva adják tovább tudásukat, tapasztalatukat.

A 42. Danubius Tanulóverseny végeredénye:

Felszolgálók:
1. Movik Noémi Best Western Hungária
2.Szloboda Gina Hotel Hilton
3. Csiki Brigitta Gundel étterem

Szakácsok.
1.Nyeső Imre Hotel Lővér
2.Patkó István Dávid Best Western Hungária
3.Bakó Gábor Hotel Sárvár

Cukrászok.
1.Stenczinger Timea Best Western Hungária
2.Józsa Nikolett Hotel Béke
3. Patkós Nikolett Gundel étterem

Az összetett versenyt a Hotel Best Western Hungária csapata nyerte. Számos külön díj is kosztásra került.

A képen a dijazott versenyzők Tóbiás János vezérigazgató helyettes és Krausz György a gyöztes szálloda igazgatójának társaságában


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.