Mákjuk volt… (Frissítve)

Február 24-26. között zajlik az idei Danubius Tanulóverseny három vendéglátós szakma (szakács, cukrász, felszolgáló) részvételével a Best Western Hotel Hungariában.

Ezúttal a tradíció, a pesti hagyományos fogások jegyében hirdették meg a háziversenyt, ezért e fő téma jegyében készültek az ételek a konyhán. Így került tanyasi szárnyas erőleves kacsamájas derelyével levesként a menübe, mogyoró vajban confitált harcsafilé, puliszkával, paprikamártással utána következőnek az ételsorban, lassan sütött főtt császárhús saját pecsenyelében, lencseraguval, krumplipürével főételként és sárgabarackos-mákos desszert valamint almás pite desszertként. Ebből az ételsorból a mákos desszert elkészítése különösen elsőrangú volt.


A szigorú ítészek közé a Vendég & Hotel szaklap képviselőjét is meghívták, így a vendég oldaláról lehetett bepillantást nyerni a fiatalok szakmai képzésének színvonalába. Pontozólapon értékelhettük a szakács, a cukrász valamint a felszolgáló munkáját, külön-külön pontozva a tartalmi elemeket és a vendégekkel való kapcsolatkialakítást.

Összegezve a látottakat: dicséretes az igyekvés, a szorgalom, azonban szakmai tapasztalatok terén van még mit tanulni a fiataloknak – ezért az idősebb generációnak „van feladva a lecke”, hogy az idei tanév végén záródó elméleti alapok után a kétéves gyakorlati munka során a tanulók mellett állva adják tovább tudásukat, tapasztalatukat.

A 42. Danubius Tanulóverseny végeredénye:

Felszolgálók:
1. Movik Noémi Best Western Hungária
2.Szloboda Gina Hotel Hilton
3. Csiki Brigitta Gundel étterem

Szakácsok.
1.Nyeső Imre Hotel Lővér
2.Patkó István Dávid Best Western Hungária
3.Bakó Gábor Hotel Sárvár

Cukrászok.
1.Stenczinger Timea Best Western Hungária
2.Józsa Nikolett Hotel Béke
3. Patkós Nikolett Gundel étterem

Az összetett versenyt a Hotel Best Western Hungária csapata nyerte. Számos külön díj is kosztásra került.

A képen a dijazott versenyzők Tóbiás János vezérigazgató helyettes és Krausz György a gyöztes szálloda igazgatójának társaságában


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.