Új forgókemencékben készülnek a Danubius friss péktermékei

Beszállítói keretszerződést kötött a Danubius Hotels szállodalánc és hazánk vezető sütőipari gépkereskedője, a Kogép Kft. A megállapodás értelmében a Kogép szállítja a nagykonyhai és sütőipari gépeket a szállodalánc konyháiba és központi cukrászatába.

A Danubius szállodák, azon belül a központi cukrászüzem hosszú évek óta Sveba-Dahlen forgóállványos kemencét használ – mutatta be az együttműködés hátterét Rezneki Zoltán, a szállodalánc központi cukrászatának vezetője. A most beszerzett C250 eco+ típusú modell saját elődjét, egy 1985-ben vett gépet váltott le, de az elődmodell is az utolsó pillanatig működött.

Bár a nagy mennyiségű pékáru készítését a legtöbben a pékségekhez társítják, a Danubius Hotels központi cukrászatában készülő áruk minősége és mennyisége árnyalja ezt a véleményt. Reggel 800-900 fős csoportok számára készül a finom pékáru, ennyi embert kell néhány óra alatt megreggeliztetni friss zsemlével, süteménnyel. Amint kivesszük az utolsó adagot, már toljuk is be a következő állványt, piskótalapokkal a cukrászsüteményekhez, gyümölcskenyérrel vagy épp káposztás haséval az állófogadások, kávészünetek számára. A kemencék – kettő működik párhuzamosan, a másik 2004-es beszerzésű – szinte folyamatosan dolgoznak, kora reggeltől késő estig. Gyakorlatilag mindent ezekben készítünk, a macarontól a lapnak kikent tésztáktól a kifliig – fogalmazott a szakember.

Számunkra a legfontosabb a kemencék stabilitása – mondta a választásról Rezneki Zoltán. Ha megraktunk egy állványt (18 db, 60x80-as lemez) sütésre váró tésztával, csak be kell tolni, és jelez, ha készen van. Mindegy, hogy egy kifli a legalsó vagy a legfölső tálcán van-e, az eredmény mindig egyenletes és pontos, akár csak a sütési hőmérséklet. Mindez nem csak egyenletesen kiváló minőséget tesz lehetővé, de a munkaidő és -erő beosztását is megkönnyíti, hogy nem kell figyelni a kemencéket, ameddig dolgoznak.

A Sveba-Dahlen kemencék egyértelműen Európa egyik legjobb, legmegbízhatóbb termékei – mutatta be a márkát Szatmári Zoltán, az importőr Kogép kereskedelmi vezetője. Nem véletlen, hogy a Danubius Hotels mellett sok másik ügyfelünk is a márka mellett tette le a voksát.


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.