Új forgókemencékben készülnek a Danubius friss péktermékei

Beszállítói keretszerződést kötött a Danubius Hotels szállodalánc és hazánk vezető sütőipari gépkereskedője, a Kogép Kft. A megállapodás értelmében a Kogép szállítja a nagykonyhai és sütőipari gépeket a szállodalánc konyháiba és központi cukrászatába.

A Danubius szállodák, azon belül a központi cukrászüzem hosszú évek óta Sveba-Dahlen forgóállványos kemencét használ – mutatta be az együttműködés hátterét Rezneki Zoltán, a szállodalánc központi cukrászatának vezetője. A most beszerzett C250 eco+ típusú modell saját elődjét, egy 1985-ben vett gépet váltott le, de az elődmodell is az utolsó pillanatig működött.

Bár a nagy mennyiségű pékáru készítését a legtöbben a pékségekhez társítják, a Danubius Hotels központi cukrászatában készülő áruk minősége és mennyisége árnyalja ezt a véleményt. Reggel 800-900 fős csoportok számára készül a finom pékáru, ennyi embert kell néhány óra alatt megreggeliztetni friss zsemlével, süteménnyel. Amint kivesszük az utolsó adagot, már toljuk is be a következő állványt, piskótalapokkal a cukrászsüteményekhez, gyümölcskenyérrel vagy épp káposztás haséval az állófogadások, kávészünetek számára. A kemencék – kettő működik párhuzamosan, a másik 2004-es beszerzésű – szinte folyamatosan dolgoznak, kora reggeltől késő estig. Gyakorlatilag mindent ezekben készítünk, a macarontól a lapnak kikent tésztáktól a kifliig – fogalmazott a szakember.

Számunkra a legfontosabb a kemencék stabilitása – mondta a választásról Rezneki Zoltán. Ha megraktunk egy állványt (18 db, 60x80-as lemez) sütésre váró tésztával, csak be kell tolni, és jelez, ha készen van. Mindegy, hogy egy kifli a legalsó vagy a legfölső tálcán van-e, az eredmény mindig egyenletes és pontos, akár csak a sütési hőmérséklet. Mindez nem csak egyenletesen kiváló minőséget tesz lehetővé, de a munkaidő és -erő beosztását is megkönnyíti, hogy nem kell figyelni a kemencéket, ameddig dolgoznak.

A Sveba-Dahlen kemencék egyértelműen Európa egyik legjobb, legmegbízhatóbb termékei – mutatta be a márkát Szatmári Zoltán, az importőr Kogép kereskedelmi vezetője. Nem véletlen, hogy a Danubius Hotels mellett sok másik ügyfelünk is a márka mellett tette le a voksát.


így kötelezte el magát a fenntarthatóság mellett az Év zöld szállodája

így kötelezte el magát a fenntarthatóság mellett az Év zöld szállodája 

Hazánk vezető márkái közül többen is kiemelkednek ezen a téren, amikor pedig a különböző szektorból érkező magyar márkák összefognak, akkor születnek az igazán jó megoldások.
Egy éves a Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton

Egy éves a Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton 

Az első évben több, mint 50.000 vendég látogatott el Szántódra, az egyedülálló tematikával rendelkező, családbarát hotelbe.
Katolikus kulturális központból szálloda: új üzemeltetőnél a D50

Katolikus kulturális központból szálloda: új üzemeltetőnél a D50  

Az Eventrend Group üzemelteti a továbbiakban a D50-et.
Új vezérigazgató két budapesti Marriott-ház élén

Új vezérigazgató két budapesti Marriott-ház élén 

Angela Saliba a Budapest Marriott Hotel és a Millennium Court, Marriott Executive Apartments új vezérigazgatója.
Májustól üzemeltetőváltás egy dobogókői és egy tihanyi szálláshely esetén

Májustól üzemeltetőváltás egy dobogókői és egy tihanyi szálláshely esetén 

Májustól az Accent Hotels üzemelteti a Cardoner Hotelt és a Tihany Yacht Clubot.
Pizzakészítés, olívaültetvények, sajtüzem, sonkagyár, fenntarthatóság és regionalitás

Pizzakészítés, olívaültetvények, sajtüzem, sonkagyár, fenntarthatóság és regionalitás 

Olaszországi tanulmányúton inspirálódtak a hazai kastélyszállodások.
Igazgatóváltás a Hotel Clark Budapest élén

Igazgatóváltás a Hotel Clark Budapest élén 

A Hotel Clark Budapestben a munkát idén májustól Lakézi András vezeti, aki Lukács Istvánt követi az igazgatói székben.
Különleges megoldással készült a Crowne Plaza Budapest új kampányfilmje

Különleges megoldással készült a Crowne Plaza Budapest új kampányfilmje 

Építészeti vizualizációval készült a Crowne Plaza Budapest új kampányfilmje.
Megfizethető szálloda magyaroktól magyaroknak - megnyílt a Lifestyle Hotel a Mátrában

Megfizethető szálloda magyaroktól magyaroknak - megnyílt a Lifestyle Hotel a Mátrában 

Elképzeléseik szerint öt éven belül tizenöt-húsz hazai és külföldi egységgel rendelkező hazai szállodalánccá bővülnek.
Ez a szállodalánc az ország legvonzóbb munkaadója

Ez a szállodalánc az ország legvonzóbb munkaadója 

A HoReCa-szektoron belül.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.