Új forgókemencékben készülnek a Danubius friss péktermékei

Beszállítói keretszerződést kötött a Danubius Hotels szállodalánc és hazánk vezető sütőipari gépkereskedője, a Kogép Kft. A megállapodás értelmében a Kogép szállítja a nagykonyhai és sütőipari gépeket a szállodalánc konyháiba és központi cukrászatába.

A Danubius szállodák, azon belül a központi cukrászüzem hosszú évek óta Sveba-Dahlen forgóállványos kemencét használ – mutatta be az együttműködés hátterét Rezneki Zoltán, a szállodalánc központi cukrászatának vezetője. A most beszerzett C250 eco+ típusú modell saját elődjét, egy 1985-ben vett gépet váltott le, de az elődmodell is az utolsó pillanatig működött.

Bár a nagy mennyiségű pékáru készítését a legtöbben a pékségekhez társítják, a Danubius Hotels központi cukrászatában készülő áruk minősége és mennyisége árnyalja ezt a véleményt. Reggel 800-900 fős csoportok számára készül a finom pékáru, ennyi embert kell néhány óra alatt megreggeliztetni friss zsemlével, süteménnyel. Amint kivesszük az utolsó adagot, már toljuk is be a következő állványt, piskótalapokkal a cukrászsüteményekhez, gyümölcskenyérrel vagy épp káposztás haséval az állófogadások, kávészünetek számára. A kemencék – kettő működik párhuzamosan, a másik 2004-es beszerzésű – szinte folyamatosan dolgoznak, kora reggeltől késő estig. Gyakorlatilag mindent ezekben készítünk, a macarontól a lapnak kikent tésztáktól a kifliig – fogalmazott a szakember.

Számunkra a legfontosabb a kemencék stabilitása – mondta a választásról Rezneki Zoltán. Ha megraktunk egy állványt (18 db, 60x80-as lemez) sütésre váró tésztával, csak be kell tolni, és jelez, ha készen van. Mindegy, hogy egy kifli a legalsó vagy a legfölső tálcán van-e, az eredmény mindig egyenletes és pontos, akár csak a sütési hőmérséklet. Mindez nem csak egyenletesen kiváló minőséget tesz lehetővé, de a munkaidő és -erő beosztását is megkönnyíti, hogy nem kell figyelni a kemencéket, ameddig dolgoznak.

A Sveba-Dahlen kemencék egyértelműen Európa egyik legjobb, legmegbízhatóbb termékei – mutatta be a márkát Szatmári Zoltán, az importőr Kogép kereskedelmi vezetője. Nem véletlen, hogy a Danubius Hotels mellett sok másik ügyfelünk is a márka mellett tette le a voksát.


Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.