Ez várható 2024-ben az ingatlanpiacon

Ez várható 2024-ben az ingatlanpiacon 

A kereskedelmi ingatlanpiac meghatározó szereplői találkoztak Cannes-ban, hogy bemutassák a szektor fő trendjeit.
Előrejelzés a főszezonra: külföldi érkezéssel nincs gond, a belföldi vendégkör még kérdéses

Előrejelzés a főszezonra: külföldi érkezéssel nincs gond, a belföldi vendégkör még kérdéses 

Bár biztatóak a külföldi vendégek magyarországi vendégéjszakáiról szóló hírek, árnyalja a képet a hazai vendégek belföldi utazásainak csökkenése.
Ezerrel pörögnek az utazási irodák, vajon mi lehet az oka?

Ezerrel pörögnek az utazási irodák, vajon mi lehet az oka? 

Év elejétől megfigyelhető, hogy honfitársaink közül rengetegen foglalnak le utakat utazási irodákon keresztül. Nem ritka egy-egy ajánlat esetén a túlfoglalás, a várakozási lista. Mi lehet ennek az oka? És meddig tarthat ez az utazási láz? A szakértő, Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnöke, az OTP Travel ügyvezetője válaszol kérdéseinkre.
Sörpiaci előrejelzés: csökkenő kereslet várható

Sörpiaci előrejelzés: csökkenő kereslet várható 

„Boldogan kifizetik az 5,5 fontot egy pint sörért – csakhogy három helyett csak kettőt isznak.” Az Egyesült Királyságban már látszik a csökkenő fogyasztás, elemzők szerint ez idén is kitart majd. A Store Insider cikke a Financial Times elemző írása alapján,.
Sok a kockázat, ami ronthatja a hazai turizmus esélyeit

Sok a kockázat, ami ronthatja a hazai turizmus esélyeit 

Az őszi szezon kilátásait az őszi iskolai szünet elhalasztása is ronthatja.
Megugrott a vendéglátás forgalma

Megugrott a vendéglátás forgalma 

Az egy évvel ezelőtti fokozatos nyitást követően a  bázishoz képest júniusban 14,7 százalékkal  nőtt a vendéglátás forgalmának volumene a májusi 34,3 százalékos növekedés után, és 35,3 százalékkal emelkedett az árbevétel.
Ingatlanpiaci előrejelzés 2022 második felére

Ingatlanpiaci előrejelzés 2022 második felére 

Leskó Zoltán, ingatlanértékesítő és pénzügyi közvetítő korábban már elmondta, hogy jelenleg óriási a bizonytalanság az ingatlanpiacon. Ez a következő hónapokban szerinte még tovább fog fokozódni.
2022: emelkedő szobaárak, magasabb bevételek

2022: emelkedő szobaárak, magasabb bevételek 

Tavaly számos rekord született a belföldi turizmusban, idén a Szallas.hu szakértői legalább a járványt megelőző 2019-es évhez hasonló, azaz 120-130 milliárd forint bruttó szobaárbevételre számítanak.
Prognózis az osztrák szállodaszövetségtől

Prognózis az osztrák szállodaszövetségtől 

2024 előtt nem számít Európán kívülről jövő jelentős beutazóforgalomra az osztrák szállodaszövetség (ÖHV) hamarosan leköszönő elnöke, Michaela Reitterer, egyik utolsó szakmai megszólalása szerint.
Airbnb: hatalmas növekedés várható

Airbnb: hatalmas növekedés várható 

A cég a foglalási adatokból úgy látja, az emberek egyre távolibb időpontokra foglalnak le maguknak szálláshelyeket.

IATA: A légitársaságok 2022-től kezdenek magukhoz térni 

A kérdés ezek után: és mi a helyzet a 2021. esztendővel? Az kimarad?

IATA: utasforgalmi előrejelzés 2021-re 

Rontotta utasforgalmi kilátásait a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) a folyamatosan szigorodó utazási szabályok miatt, és arra is figyelmeztetett, hogy a járatok kiesése az árufuvarozásban is károkat okozhat.

Biztatóak a májusi SZÉP kártya adatok 

A tavaszi – járványhelyzet okozta – visszaesést követően ismét kezd magára találni a hazai turizmus és vendéglátás, ezt mutatják az OTP SZÉP kártya adatai. A feltöltések összege májusban már meghaladta az egy évvel korábbi értéket, a költéseké pedig megközelítette a 2019. májusi számokat.   

Lassúbb bővülés várható 2020-ban a szállodaiparban 

A korábban tapasztaltnál lassabb és helyi szinten nagyon eltérő teljesítmény vár a szállodaiparra 2020-ban a Skift szaklap kutatása szerint.

Csökkentette az IATA a légitársaságok éves nyereség-kilátásait 

Csökkentette előrejelzését a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) a légitársaságok év végére várható profitjára, a szövetség a korábbi 35,5 milliárd dollár összesített adózott nyereség helyett 28 milliárd dollárnyi eredményre számít - írja az MTI.

Magyar újítás segíti a vulkánkitörések előrejelzését 

A tűzhányók egy speciális típusának, a kiterjedt vulkáni mezők működésének jobb megismerését szolgálja a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Vulkanológiai Kutatócsoportjának legújabb vizsgálata, amelyben a Balaton-felvidéki Fekete-hegy történetét rekonstruálták a kristályokból kinyert információk alapján. A kutatók szerint eredményeik felhasználhatóak a vulkánkitörések előrejelzésére is.

Elpirul Pozsony hídja, ha szeles idő jön 

Hétfőtől minden este színes fényárba borul a pozsonyi Szlovák Nemzeti Felkelés (SNP) hídja, amelyen a kivilágítás színével jelzik a másnapra várható időjárást.

Hátra lehet dőlni, a válságnak vége! 

Az Adage átnézte a Zenith Optimedia médiaügynökség 2014-re vonatkozó piaci előrejelzését, amit december 8-án tettek közzé, és tíz pontban levonta a tanulságokat, mi meg összefoglaljuk az ő összefoglalójukat, hogy önnek kevesebbet kelljen olvasni, de mégis tájékozott legyen. 

Oroszország lesz a hotelpiac motorja 

A 2013-ra vonatkozó előrejelzések szerint Párizs, Szentpétervár és Moszkva jegyzi majd Európa legjobban teljesítő hotelpiacait - állapítja meg egy közelmúltban kiadott, 19 ország hotelpiacát vizsgáló tanulmány. Míg 2012-ben a hotelszektor viszonylag ellenálló maradt, 2013-ban a piaci szereplőknek komolyabb kihívásokkal és még élesebb versennyel kell szembenéznie. 2012-ben a hazai hotelpiac is folyamatos növekedést produkált - adja hírül a Portfolió.

A németek 2012-ben is szívesen és sokat utaztak 

A hagyományokhoz híven a stuttgarti CMT vásár ideje alatt hozták nyilvánosságra a Commerzbank elemzését a világturizmus fejlődéséről és a németek utazási kiadásairól, közölte lapunkkal a Magyar Turizmus Zrt.

A németek harmadának pénze, ideje és kedve is lesz nyaralni 2012-ben 

2012-ben az előző évekhez hasonlóan idén is a stuttgarti CMT-n ismertette a FUR (Forschungsinstitut für Urlaub und Reisen) a németek utazási hajlandóságát vizsgáló kutatásainak legújabb eredményeit, tájékoztatta lapunkat a Magyar Turizmus Zrt. németországi képviselete.

Kevesebb üti a légitársaságok markát jövőre 

A IATA majdnem 30%-kal leverte a jövő évre szóló előrejelzését a légitársaságok nyereségére vonatkozóan.

2030-ra 1,8 milliárd turista lesz 

Hosszútávú előrejelzést adott ki az UNWTO a turizmus várható alakulásáról, Tourism Towards 2030 címmel.

Minden tizedik ember a turizmusban dolgozik majd 

A Turisztikai Világtanács (WTTC) előrejelzése szerint a következő évtized végére minden tizedik ember a turizmus iparban fog dolgozni.

Fapadosok az euórpai légiforgalom növekedése mögött 

0,8%-kal 9,49 millióra nőtt 2010-ben előző évhez képest az Európa egén szálló légi járatok száma, a növekedés elsősorban a fapadosoknak köszönhető - tájékoztatott az Eurocontrol, európai légi irányítási szervezet.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére