Az elmúlt 20 évben a három borászat külön-külön azért dolgozott, hogy kialakítson egy egyedi stílust a maga számára, hogy kiválassza a borvidéken legsikeresebben termeszthető szőlőfajtákat, megtalálja a legjobban működő borkészítési eljárásokat. Tapasztalatokat és ismereteket gyűjtött, tanult a maga és társai hibáiból és büszkén húzta ki magát a kiérdemelt sikerei után.
Ez idő alatt az etyeki borok stílusa nagyot változott. Régen elfelejtettük már a szelídítetlen savakat, a korai szüretből és az üzemi terhelésből származó könnyed, légies borokat. A cél a világszínvonal elérése lett. Kialakultak Etyek zászlósborai: Sauvignon Blanc, Chardonnay és Pinot Noir.
Mára mindegyik igazi etyeki karakterrel büszkélkedhet.
2014 - a mérföldkő
A három pince felismerte, hogy bár pár száz méterre van egymástól, de külön utakon járnak, azonban mindhárman egyfelé. Kitalálták, hogy innentől közös utakon folytatnák a hivatásukat. A közös fajták, az egyként elképzelt borvidéki stílus, és a magas minőség mellett az elkötelezett szemléletmód kovácsolta őket eggyé.
Bíznak benne, hogy a közös célok, az együtt gondolkodás és az összpontosított szakmai munka lesz majd Etyek számára egy nagy, meghatározó fordulat.
Forrás: Turizmus Online