Szüret, pezsgő, bulizás

Napfényes szombati napi szüretre hívta partnereit a négycsillag superior minősítésű Continental Hotel Budapest szeptember 20-án, az etyeki Kálna Pincze szőlős lejtőire, ahol kemény munka várt a meghívott vendégekre: hosszú sorokat kellett megfosztani a szőlőtől, és a ládákba gyűjteni a termést.

Napfényes szombati napi szüretre hívta partnereit a négycsillag superior minősítésű Continental Hotel Budapest szeptember 20-án, az etyeki Kálna Pincze szőlős lejtőire, ahol kemény munka várt a meghívott vendégekre: hosszú sorokat kellett megfosztani a szőlőtől, és a ládákba gyűjteni a termést.

 Ezután következett a dolgok kellemesebb fele: el kellett fogyasztani a szálloda séfje, Barka Áron és csapata által készített és felszolgált, kimondottan a szüret hangulatához komponált ebédet, miközben hangulatos muzsika szólt. Ám az eszem-iszom előtt még egy „megpróbáltatás” várta a vendégeket, a vendéglátó Kálna István a Kecskegödör pincesor egyik legkülönlegesebb helyére, jóféle pezsgőkkel bélelt pincéjének mélyére invitálta a munkában megfáradt szüretelőket, és beavatta őket a kézműves pezsgőkészítés rejtelmeibe. Majd szkafandert húzott és overállt zipzározott össze magán, nem azért, hogy űrutazáson vagy egy húzós építkezésen vegyen részt, hanem mert kinyitott néhány palack pezsgőt, és az bizony nem éppen veszélytelen folyamat!

 A palackban gyöngyöző „angyalkák” viszont annál kellemesebbek és üdítőbbek voltak – el is fogyott utolsó cseppig az ilyen különös módon „csapra vert” palack tartalma. A jó ebédhez szólt a nóta, közben csordogált a friss must a présből, amit lelkesen kóstolgattak a résztvevők, lehetett sajátmagának címkéznie a pezsgőt emlékbe a résztvevőknek, és utána indult a busz a vidám társasággal vissza, Pest felé.

Forrás: Vendég & Hotel


Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel

Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel 

Jó ideje árulták, mostanra megszületett a megállapodás: tulajdonost váltott a Duna-parti ötcsillagos szálloda.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda

Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda 

Elsőként a balatoni házak közül Green Globe-minősítést kapott a Mövenpick BalaLand Resort.
Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás

Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás 

Rövidülnek, de nem maradnak el a nyaralások. Tények és tervek a magyarok belföldi vakációjáról – a szállásfoglaló portál adatai alapján.
„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött?

„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött? 

A milliárdos, akiről ma mindenki beszél, de kevesen ismerik igazán.
Hilton, Marriot: irány Afrika!

Hilton, Marriot: irány Afrika! 

Bejelentette afrikai terjeszkedését a Hilton és a Marriot.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.