Napfényes szombati napi szüretre hívta partnereit a négycsillag superior minősítésű Continental Hotel Budapest szeptember 20-án, az etyeki Kálna Pincze szőlős lejtőire, ahol kemény munka várt a meghívott vendégekre: hosszú sorokat kellett megfosztani a szőlőtől, és a ládákba gyűjteni a termést.
Ezután következett a dolgok kellemesebb fele: el kellett fogyasztani a szálloda séfje, Barka Áron és csapata által készített és felszolgált, kimondottan a szüret hangulatához komponált ebédet, miközben hangulatos muzsika szólt. Ám az eszem-iszom előtt még egy „megpróbáltatás” várta a vendégeket, a vendéglátó Kálna István a Kecskegödör pincesor egyik legkülönlegesebb helyére, jóféle pezsgőkkel bélelt pincéjének mélyére invitálta a munkában megfáradt szüretelőket, és beavatta őket a kézműves pezsgőkészítés rejtelmeibe. Majd szkafandert húzott és overállt zipzározott össze magán, nem azért, hogy űrutazáson vagy egy húzós építkezésen vegyen részt, hanem mert kinyitott néhány palack pezsgőt, és az bizony nem éppen veszélytelen folyamat!
A palackban gyöngyöző „angyalkák” viszont annál kellemesebbek és üdítőbbek voltak – el is fogyott utolsó cseppig az ilyen különös módon „csapra vert” palack tartalma. A jó ebédhez szólt a nóta, közben csordogált a friss must a présből, amit lelkesen kóstolgattak a résztvevők, lehetett sajátmagának címkéznie a pezsgőt emlékbe a résztvevőknek, és utána indult a busz a vidám társasággal vissza, Pest felé.
Forrás: Vendég & Hotel