Rókusfalvy Pál az MTI-nek elmondta, hogy a kiváló minősítést elnyert, az utóbbi években 50-70 ezer látogatót vonzó Kezes-lábos fesztivált azért hagyják abba a "csúcson", hogy felépíthessenek és útjára indítsanak egy másik, remélhetőleg hasonlóan sikeres programsorozatot.
Az Etyeki Pikniket évszakonként, az etyeki szőlőskerteknél rendezik majd meg, ahol a helység önkormányzatával együttműködve kiépítik az infrastruktúrát, utakat alakítanak ki, pihenőpadokat állítanak fel, és egységes gyümölcsfaültetvényeket telepítenek.
Gasztronómiai sétányt alakítanak ki, ahol a nyitott pincékben kínált borok mellett hagyományos módon, természetes alapanyagokból készült ételeket, italokat kóstolhatnak majd a látogatók.
Az új brand kiépítése már megkezdődött, és jó esély van arra, hogy talán már az idei télen megtarthatják az Etyeki Piknik első rendezvényét - mondta Rókusfalvy Pál.
A tízéves múltra visszatekintő Etyeki Kezes-lábost a fesztivál sikerességéhez méltón "búcsúztatják el" a hétvégén. Szombaton és vasárnap hagyományos módon, természetes alapanyagokból készült finomságokkal - különleges sajtokkal, lekvárokkal, húskészítményekkel, pékárukkal, mézekkel, lekvárokkal, valamint finom borokkal, pálinkákkal és igényes kulturális műsorokkal várják a látogatókat.
Ismét megrendezik a fesztiválnyitó lábos felvonulást, lesz főzőverseny Szőke András részvételével, és a vállalkozó kedvűek rönkhasító versenyen is összemérhetik az erejüket.
Koncerteken, gyerekprogramokon, kiállításokon kapcsolódhatnak ki az ételek, italok kóstolgatásába belefáradt vendégek, akik "ínyenc-beszélgetések" keretében ismerhetik meg a "fröccs-kódexet" és tudhatják meg, miért kedvező a mangalica húsának fogyasztása.
Forrás: MTI