A Rókusfalvy Birtok festői környezetben, közvetlenül a szőlőültetvények alatt helyezkedik el, mind szolgáltatásaiban, mind pedig adottságaiban kiválóan alkalmas turisztikai célok megvalósítására. További előny volt, hogy a területen 3 kisebb épület állt, amelyek alkalmasak voltak arra, hogy azokat átalakítva, átépítve, teljesen felújítva új funkciót lehessen nekik adni; új funkciót, a gasztronómiai örökségre épülő hagyományok megtartásával.
Fontos cél volt, hogy a fejlesztés révén a célterületek összekapcsolásával (borturizmus és szálláshely szolgáltatás) egy komplex szolgáltatáskört hozzanak létre. Ezzel olyan kínálatot kívántak megvalósítani, amely lehetőleg minden generáció számára biztosítja a sokszínű időtöltés lehetőségét, ráadásul egész évben, így kerülve el a szezonalitásban rejlő veszélyeket.Az új vendégházban 3 pótágyazható, önálló fürdőszobával rendelkező szobát alakítottak ki. Emellett a vendégház közös, teljesen felszerelt konyhával, nappalival és külön közösségi helyiséggel is bír.
A fejlesztés azonban nem csupán a Rókusfalvy Birtok szolgáltatásainak bővítését és ezzel annak versenyképessége növelését célozta, hanem munkahelyteremtést is, illetve a település és a térség gazdasági életének erősítését is. Várhatóan közvetve ez igen jó, ösztönző hatással lesz a környező gasztronómiában és turizmusban érintett vállalkozások életére is.
A tervek szerint a megnyitó utáni időszakban lehetőség van kis csoportos vezetést is kérni, hogy az érdeklődők jobban megismerhessék az új szolgáltatásokat.
Forrás: Vendég&Hotel Online / MTI