Új vendégház a Rókusfalvy birtokon

Hivatalosan is megnyitott Etyeken a Rókusfalvy Birtokon a néhány hete elkészült új vendégház. A fejlesztés 2014 áprilisában indult, amelynek célja az volt, hogy az egyébként kiváló adottságokkal rendelkező helyszínen minőségi szálláshelyek kialakításával fejlesszék a turisztikai szolgáltatásokat.

A Rókusfalvy Birtok festői környezetben, közvetlenül a szőlőültetvények alatt helyezkedik el, mind szolgáltatásaiban, mind pedig adottságaiban kiválóan alkalmas turisztikai célok megvalósítására. További előny volt, hogy a területen 3 kisebb épület állt, amelyek alkalmasak voltak arra, hogy azokat átalakítva, átépítve, teljesen felújítva új funkciót lehessen nekik adni; új funkciót, a gasztronómiai örökségre épülő hagyományok megtartásával.

Fontos cél volt, hogy a fejlesztés révén a célterületek összekapcsolásával (borturizmus és szálláshely szolgáltatás) egy komplex szolgáltatáskört hozzanak létre. Ezzel olyan kínálatot kívántak megvalósítani, amely lehetőleg minden generáció számára biztosítja a sokszínű időtöltés lehetőségét, ráadásul egész évben, így kerülve el a szezonalitásban rejlő veszélyeket.Az új vendégházban 3 pótágyazható, önálló fürdőszobával rendelkező szobát alakítottak ki. Emellett a vendégház közös, teljesen felszerelt konyhával, nappalival és külön közösségi helyiséggel is bír.

A fejlesztés azonban nem csupán a Rókusfalvy Birtok szolgáltatásainak bővítését és ezzel annak versenyképessége növelését célozta, hanem munkahelyteremtést is, illetve a település és a térség gazdasági életének erősítését is. Várhatóan közvetve ez igen jó, ösztönző hatással lesz a környező gasztronómiában és turizmusban érintett vállalkozások életére is.

A tervek szerint a megnyitó utáni időszakban lehetőség van kis csoportos vezetést is kérni, hogy az érdeklődők jobban megismerhessék az új szolgáltatásokat.

Forrás: Vendég&Hotel Online / MTI


Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.