Új vendégház a Rókusfalvy birtokon

Hivatalosan is megnyitott Etyeken a Rókusfalvy Birtokon a néhány hete elkészült új vendégház. A fejlesztés 2014 áprilisában indult, amelynek célja az volt, hogy az egyébként kiváló adottságokkal rendelkező helyszínen minőségi szálláshelyek kialakításával fejlesszék a turisztikai szolgáltatásokat.

A Rókusfalvy Birtok festői környezetben, közvetlenül a szőlőültetvények alatt helyezkedik el, mind szolgáltatásaiban, mind pedig adottságaiban kiválóan alkalmas turisztikai célok megvalósítására. További előny volt, hogy a területen 3 kisebb épület állt, amelyek alkalmasak voltak arra, hogy azokat átalakítva, átépítve, teljesen felújítva új funkciót lehessen nekik adni; új funkciót, a gasztronómiai örökségre épülő hagyományok megtartásával.

Fontos cél volt, hogy a fejlesztés révén a célterületek összekapcsolásával (borturizmus és szálláshely szolgáltatás) egy komplex szolgáltatáskört hozzanak létre. Ezzel olyan kínálatot kívántak megvalósítani, amely lehetőleg minden generáció számára biztosítja a sokszínű időtöltés lehetőségét, ráadásul egész évben, így kerülve el a szezonalitásban rejlő veszélyeket.Az új vendégházban 3 pótágyazható, önálló fürdőszobával rendelkező szobát alakítottak ki. Emellett a vendégház közös, teljesen felszerelt konyhával, nappalival és külön közösségi helyiséggel is bír.

A fejlesztés azonban nem csupán a Rókusfalvy Birtok szolgáltatásainak bővítését és ezzel annak versenyképessége növelését célozta, hanem munkahelyteremtést is, illetve a település és a térség gazdasági életének erősítését is. Várhatóan közvetve ez igen jó, ösztönző hatással lesz a környező gasztronómiában és turizmusban érintett vállalkozások életére is.

A tervek szerint a megnyitó utáni időszakban lehetőség van kis csoportos vezetést is kérni, hogy az érdeklődők jobban megismerhessék az új szolgáltatásokat.

Forrás: Vendég&Hotel Online / MTI


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.