Ősz, Etyek, programhegyek

Nem csak kóstolni, enni és inni lehet Etyeken az október 23-24-i hétvégén: e-bike-os kirándulás, miniZOO és esküvő kiállítás is szerepel a programban és a lassan őszbe csavarodó táj izgalmas színvilággal várja akár a hobbifotósokat is.

Ezen a hétvégén 10.00 órától nyitnak ki a pinceajtók, présházak, sonkás és sajtos, szörpös és a parasztudvar. 

Etyeken mostanában ér véget a szüret, a borászoknak tehát ez egy igen tevékeny időszak, de nem feledkeznek meg a látogatókról sem. Az október 23-24-i hétvégén is nyitott pincékkel vár mindenkit a Gasztrosétány, és nem csak azokat, akik jót szeretnének enni vagy inni, hanem azokat is akik kicsit aktívabb kikapcsolódásra, a természet közelségére vágynak. 

A nyitott pincék étel- és programajánlata:

1. Gombai Pezsgőpince

 Tradicionális eljárással készült pezsgők kóstolója

2. Milán Pince – Zalán Faház
 Palócleves
 Székelykáposzta
 Kacsazúzapörkölt házi tarhonyával
 Házi piték

3. Erdélyi Ízek Udvara és Sobol Pincészet
 Lucskos káposzta
 Miccs faszénen sütve
 Juhtúros puliszka
 Etyeki borok és szőlőpálinka

4. Árpás Laci Sonkamester Pincéje
 Sonkatál és grillételek

5. Halmi Pince
 Kistermelői folyóborok, borpárlatok és kézműves szörpök, ecetek széles választéka.

6. bOrbara Présház
 Vega borscs leves
 Csirkemell steak pikáns sütőtökmártásban, csicseriborsós kuszkusszal
 Sütőtökös brownie
 Káposztás és tökös mákos rétes
 Fűszeres szilvás frangipane
 Fahéjas gesztenye mousse
 Forró csokoládé
 Sós karamellás macaronok

7. Tátrai Pince
 A pincészet borainak kóstolója és vására

8. Rezeda Terasz
 Szarvas raguleves
 Fahéjas szilvaleves
 Vargányás gnocchi
 Aszalt szilvás kacsamell, baconbe tekerve
 Sült császár, sütőtökös-káposztás rétessel
 …és mindenféle ínyencség Etyekről
 Bor, sör, kávé

9. EtyekVin Pince, EtyekVintage
 Sütőtökkrémleves
 Grill-finomságok
 Vegán rakott káposzta
 Nagyi pitéje

10. IBI Pince: Orosz Gyula Családi Pincészete
 A pincészet borainak és pezsgőinek kóstolója és vására

11. Stelázsi Kultúrbirtok
 Finomságok a kamrából

12. Dvorák Vendégudvar
 MiniZOO
 Házias ízek: babgulyás, töltött káposzta, csülkös pacalpörkölt, grillvariációk, mézes-mustáros csirke, malacsült párolt lilakáposztával

13. Debreczeni Pince: Debreczeni – Ferenczi Családi Borászat
 Mindkét nap, 10:00-21:00 óra: a családi borászat etyeki és szekszárdi borainak bemutatása, értékesítése
 Diófás piknikételek
 Délután: harmonikazene

14. Etyeki Sajtútállomás
 Raclette
 Sajtkülönlegességek kóstolója és vására

15. Rókusfalvy Birtok
Mindkét nap:
 Vezetett, 2 órás e-bike túra akár az egész családnak. Előzetes regisztráció szükséges, keresd a rokusfalvy.hu webshopban!
 14:00 órától pohárral a kézben pincetúra – vezetett borkóstolóval
 A Rókusfalvy Fogadó kiváló fogásai
 Vasárnap, 10.00 órától Esküvő kiállítás:
Ismerjük meg a helyszínt és találkozzunk személyesen azokkal, akik a legfontosabb részletekért felelnek; eljön a vendéglátó, a cukrász, a fotós és a videós, a dekoratőrök és zeneszolgáltatók, lesz fodrász és sminkes, bemutatkozik a ruhaszalon, sőt a szertartásvezető és a ceremóniamester is!

16. Hegedűs Sajtműhely
 Bemutatkozik az etyeki raclette és etyeki morbier sajt (raclettezés: bagett-körte-hajában főtt krumpli)
 23-án sajtkészítés bemutató10:00 órától 16:00 óráig
 24-én tárlatvezetés a sajtérlelőben 11:00, 13:00 és 15:00 órától
 Sétáló sajttálak kisebb-nagyobb kiszerelésben

17. Etyek Újhegyi Kisgazdaság és Hangszerműhely
 Találkozás háziállatokkal, a baromfiudvar lakóival és lovakkal
 Természetközeli állattartás bemutatása
 Sétalovaglás, barátkozás a lovakkal – kicsiknek és nagyoknak
 Hangsarok: ismerkedés és játék a Hangszerműhely acélnyelves dobjaival

Forrás: Store Insider


Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?