Megvan az Év Fagylaltja 

A házias vidámság fantázianevű kreáció lett a szabadon választott kategória győztese a XIII. Év Fagylaltja versenyen hétfőn Budapesten.

Sóska és szalonna fagylalt Magyarország legjobb 10 étterméből 

A Dining Guide 2010-ben már hatodik alkalommal hirdeti meg az Év Étterme címért zajló versenyt. Június 3-án az Aranyszarvas étterem teraszán jelentették be, mely helyek kerültek a TOP 10-be.

TOP10 étterem – 2010 

A DINING GUIDE étteremalauz 2010-ben már hatodik alkalommal hirdeti meg az Év Étterme címért zajló versenyt.

Hogyan kellene megújítani a magyar konyhát? 

A magyar konyha korszerűsítése a nehéz ételek felől a könnyebbek irányába szinte valamennyi fogásnál megfigyelhető - kezdi elemző írását a Stop. 

86 szelet szalonna egy pohár italban 

Amerika legkárosabb italának kiáltotta ki a nemzetközi sajtó azt a turmixot, ami 2000 kalóriát tartalmaz, és több benne a zsír, mint 68(!) szelet szalonnában - adta hírül a Pénzcentrum.

A gasztronómia beveszi az illemhelyeket Pécsett 

Hírtelen népszerű lett Pécsett nyilvános WC-ket üzemeltetni. Három cég is ajánlkozott a pécsi városházán, hogy felújítaná és üzemeltetné a Kórház téri nyilvános illemhelyeket, cserébe viszont kitelepülnének a térre és kávézót működtetnének, vagy éppen kenyérlángost sütnének. A sok jelentkező miatt pályázatot fognak az ügyben kiírni - írja a stop.hu.

Dél-Koreában korlátozták a tévéreklámokat 

A dél-koreai kormány döntött a magas kalóriatartalmú ételek tévéreklámjának korlátozásáról, tilos a gyerekek által nézett sávokban csokoládét, pizzát népszerűsíteni.

Svajci kiflis cég és egy olasz fagyis is megcélozná a magyar piacot 

Utolsó napjához érkezett a baseli idei ’igeho’, Európa egyik kiemelkedő élelmiszeripari szakvására és bemutatója.

Kávé után itt a tök 

A köveskáli Káli Art Inn családias jellegű hotelben a múlt hétvégén, az igencsak cudar és szeles időben forró kávés koktélokkal, és egy kávéval bélelt gourmet menüvel – a konyhán Kovács Lázár vendégséf irányításával - várták a betérőket, és nem utolsó sorban a hosszú hétvégén náluk megszállókat.

Téli innováció a Häagen-Dazsnál 

Újdonsággal várja a téli szezont az egyetlen hazai Häagen-Dazs kávézó, amelyik egy pesti bevásárlóközpontban nyitott több mint egy éve. Itt a jégkrém különlegességek mellett most már jégkrém fondue-t is kínálnak.  

Indulnak a fogyasztóvédelmi ellenőrzések a turistaszezonban 

A fogyasztóvédelmi hatóság idén is kiemelt figyelmet fordít a vízparti nyaralóhelyek, strandok, különböző vendéglátó-egységek, kulturális események, fesztiválok ellenőrzésére a nyári turisztikai főszezonban.

Ország Tortája 2009  

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestület a Magyar Köztársaság Kormányának felkérésére 2007. augusztus 20-ai ünnepségre alkotta meg első ízben az Ország Tortáját, azt a különleges madártejes süteményt, amellyel az ország több száz cukrászdája köszöntötte Magyarország Születésnapját. A tavalyi Szatmári Szilvatorta óriási szakmai és közönségsikere után az ipartestület ebben az évben is pályázatot írt ki a magyar cukrászok körében az Ország Tortája 2009 receptjének elkészítésére.

Egyre kevesebbet járnak az emberek étterembe 

Egyre kevesebbet járnak az emberek étterembe, vendéglőbe, leginkább már otthon esznek - derül ki a GfK Hungária legfrissebb tanulmányából.

A legolcsóbb és a legdrágább ünnepi ételsor Németországból  

Ezúttal német vendéglősök legolcsóbb és legdrágább ünnepi ételsorait vettük górcső alá. A legolcsóbb menüt már 36,5 euróért meg lehet kapni, az egyik legdrágább pedig 445 euróba kerül.

Szilveszteri menüsorok Németországból II. 

A német éttermek szilveszteri menüsorai közül ezúttal a két legdrágábbat mutatjuk be. Az első ára 225 euró fejenként, a másodiké pedig 199 euró.

Őszi ízek a Páva étteremben  

Simone Cerea, a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest konyhafőnöke új őszi menüvel várja a vendégeket a Páva étteremben. A séf az új menü összeállításánál észak-olaszországi házias recepteket kombinált hamisítatlan őszi ízekkel.

Újítások a Corinthia Grand Hotel Royalban 

Egy sor újdonsággal várja vendégeit Budapest legnagyobb konferenciaszállodája az Erzsébet körúton, hiszen a nyáron számos fejlesztést fejeztek be, és számos új szolgáltatást indítottak el.

Magyarországon is kapható a Häagen-Dazs 

Már Magyarországon is kapható a legendás Häagen-Dazs fagylalt. A 24 ízből álló teljes palettához egyelőre az Aréna Plázában lévő saját üzletben, a tíz ízből álló szortimenthez pedig a nívósabb csemegeüzletekben és néhány áruházlánc üzleteiben lehet hozzájutni.

Tóparti remények 

A soltvadkerti polgármester, Lehoczki Ferenc, amikor megtudta, hogy egy szállodaiparral és vendéglátással foglalkozó szaklap és internetes portál tudósítója is jelen van városukban a hétfőn, június 2-án tartott nagy sikerű Országos Fagylaltversenyen, a következőket mondta el.

Häagen-Dazs információk már magyarul is 

Már magyar nyelven is lehet tájékozódni a világelső szuperprémium jégkrémet kínáló márkáról, ugyanis elindult az első budapesti Häagen-Dazs fagylaltozó magyar nyelvű honlapja.

Häagen-Dazs információk már magyarul is 

Már magyar nyelven is lehet tájékozódni a világelső szuperprémium jégkrémet kínáló márkáról.

Itt a Häagen-Dazs 

Az Aréna Plazában nyitotta meg elsõ magyarországi üzletét a Häagen-Dazs.

Pataki János a cukrászok világszövetsége élén 

Tokióban a Cukrászok, Csokoládé- és Fagylaltkészítõk Világszövetségének november végi közgyûlésén a megjelent 22 ország cukrászszövetségeinek küldöttei a magyar Pataki János cukrász mestert választották a szövetség elnökévé.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!