Szilveszteri menüsorok Németországból II.

A német éttermek szilveszteri menüsorai közül ezúttal a két legdrágábbat mutatjuk be. Az első ára 225 euró fejenként, a másodiké pedig 199 euró.

A legdrágább menüt a müncheni Hotel Bayerischer Hof Garden étterme kínálja. Ennek első fogása Amuse-Gueule, amit fügével tálalt fürj-terrine követ. Ezután vargánya-esszencia, majd Jákob-kagylós, karalábés ravioli következik. Ezután Szent Péter halat kínálnak articsókával és portóival, utána pedig alma-gyömbér szorbetet, majd borjújavát szarvasgombás burgonyával. A desszert meleg csokoládétorta mangóval és joghurtfagylalttal. Az ár egy fél üveg pezsgőt is tartalmaz.
A második legexkluzívabb menü a szintén müncheni Lehnbach étteremé. Itt az árba nemcsak az ételek tartoznak bele, hanem érkezéskor egy pohár Moet & Chandon pezsgő, egy fél üveg pezsgő éjfélkor, és az étterem élőzenét is kínál. Persze a menü sem akármilyen. Az első fogás Jákob-kagyló perzsa kaviárral és tésztarudacskákkal, a következő pedig mokkával aromatizált vörös lepényhal csicseriborsó-pürén és mokkahabon. Ezután jön a kaktuszfügéből készített smoothie egy kevés vodkával. Igazi meglepetés a 24 órán át agyagkemencében készített borjú-tafelspitz kuszkusszal és mogyoróhagyma-confittal a csontokban. A desszert parfé arab kávéból kakaóval és ropogós tűzijátékkal. (www.ahgz.de)

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.