A zsűri először tízre szűkítette le a díjra esélyes éttermek listáját, majd az év végéig, a TOP10 étterem többszöri tesztelése után hozza meg döntését. Az eseményen a legjobbak közé került éttermek fagylalt különlegességeikkel mutatkoztak be a sajtó és a zsűri képviselőinek. A meghökkentő, mégis finom kreációk közt olyan különleges alapanyagok is előfordultak, mit a szalonna, a sóska, a dohány vagy a popcorn, amelyekkel fagylalt formában ritkán találkozni.
2010. TOP10 étterme és a bemutatott fagylaltok:
• Alabárdos – kapros túró fagylalt
• Aranyszarvas – datolya fagylalt
• Babel Delicate – popcorn fagylalt
• Bock Bisztró – dohány és szalonna fagylalt
• Chaetau Visz – sóska fagylalt kamilla habbal
• Costes – piquillo paprika fagylalt
• Csalogány 26 – curry fagylalt
• Fausto’s
• Kistücsök – bodza fagylalt
• Onyx – csokoládé és rebarbara fagylalt
A zsűri még májusban, a Budakeszi úti Ybl villában rendezett találkozón szavazott arról, hogy idén kik kerülhetnek a legjobbak közé. A tízes listán szereplő éttermeket a második körben egytől tízig terjedő skálán értékelik. Az év végéig tartó tesztelések során a nemzetközi éttermi választékot is jól ismerő ínyencek általános gasztronómiai és fogyasztói szempontok szerint vizsgálódnak. Ezek alapján választják ki az év hátralévő részében a Gösser Bock - Dining Guide díj nyertesét, az Év Éttermét. A zsűri idén majd kétszeresére, 61 fősre bővült, számos blogger és gasztronómiai újságíró bevonásával így végső ítéletük is megalapozottabb lehet.
Idén a zsűri öt póttagot is választott. Ha év közben a TOP10 étterem valamelyike bezár, vagy eddig ismeretlen séfet szerződtet, a póttagok közül kerül be a tízes csapatba egy, így esélyessé válik az Év Étterme címre is. 2010-es év póttagjai a 67 étterem (Székesfehérvár), Arany Kaviár, Arcade Bistro, Enoteca Corso (Pécs), és az Alpár utcai Olimpia.
A zsűri elnöke, Wiszkidenszky András azt is bejelentette, hogy a Dining Guide a Gösser Bockkal karöltve pályázatot hirdet, amelynek célja a legjobb sörrel készülő ételek és receptjeik megismerése és bemutatása.