A megmérettetés részleteiről Pataki János, a hazai cukrász ipartestület, valamint a Cukrász-, Fagylalt- és Csokoládékészítők Világszövetségének elnöke a helyszínen elmondta: az idei 56 fagylalt 28 cukrász nevéhez fűződik. A közönséget és a szakmát egyaránt képviselő zsűri a gasztronómiai élmény és a látvány összhangja alapján hozza meg döntését gyártói és kézműves kategóriában.
Az elnök arról is beszélt, hogy az indulók kötelező feladata ezúttal egy túrófagylalt elkészítése volt gyümölcsrétegekkel. A szabadon választott alkotásoknál annyi a megkötés, hogy azok lehetőleg természetes alapanyagokból készüljenek.
Emellett terveik között szerepel egy háromnapos fagylaltfesztivál megrendezése, a kifejezetten a nagyközönségnek szánt programot várhatóan jövő tavasszal a budapesti Syma csarnokban tartják majd, míg az Év fagylaltja választás megmarad elsősorban a szakma ünnepének és vetélkedésének.
Időközben kiderült, hogy egy mézes-diós hecsedlifagylalt lett az idei első helyezett, részletesen ide kattintva olvashat erről.
Forrás: MTI