A világszerte a kifinomult ízvilág és a különleges minőség szimbólumává vált fagylalt nálunk fél literes kiszerelésben kapható, nem tartalmaz ízfokozót, tartósítószert, színezőanyagot, mesterséges stabilizálót vagy emulgeátort. A természetes alapanyagokra épülő, egyedi technológiájú gyártás során alig habosítják a fagylaltot, ezért az minimális levegőt tartalmaz. Ez állítólag teljesen különbözővé teszi minden más jégkrémtől.
A Häagen-Dazs üzletek franchise rendszerben működnek. A partnerek több üzlettípus közül választhatják ki, melyiket szeretnék megvalósítani. A „zászlóshajó” típusú fagylaltozó 150-200 négyzetméteren alakítható ki. A „klasszikus” típushoz 70-100 négyzetméter területre van szükség, az elvitelre berendezkedő üzletek pedig 16-90 négyzetméteren működnek. Az Aréna Plazában lévő, ötven ülőhelyes Häagen-Dazs-üzlet a „klasszikus” típusba tartozik. Az üzletek a típustól függően évi 350 ezer – 1,3 millió eurós forgalmat bonyolítanak le.