Sztrájkot hirdettek az év végére a Germanwingsnél

Sztrájkot hirdettek az év végére a Germanwingsnél 

A német légiutas-kísérők független szakszervezete jelentett be munkabeszüntetést a Lufthansa csoporthoz tartozó Germanwings légitársaságnál hétfőtől három napig.

Mi már tudjuk, melyik lesz a harmadik legnagyobb európai fapados 

„Nem kívánjuk a point-to-point forgalmat prémium flottával bonyolítani” - szögezte le Heike Birlenbach, a Lufthansa európai értékesítésért és marketingért felelős alelnöke egy, a berlini ITB alkalmából szervezett sajtóbeszélgetésen. Kijelentésével ismét csak megerősítette, amit tavaly a Eurowings átalakításával végleg eltökélt a Lufthansa, hogy saját leányvállalatával száll be az európai fapados versenybe.

Pszichológiai, alkohol- és drogteszt az új repülésbiztonsági akciótervben 

Akciótervet adott ki kedden az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) a Germanwings Barcelona-Düsseldorf járatának márciusi katasztrófája miatt, ebben a korábban megfogalmazott ideiglenes ajánlásokat véglegesítik.

Hogy fogyaszthat repülőgép ilyen kevés naftát? 

A Lufthansa Csoport gépei 2014-ben 3,84 liter kerozint fogyasztottak 100 utaskilométerenként. Sőt a Lufthansa Cargo is minden eddiginél hatékonyabban végzi a teherszállítást a flottakorszerűsítés pedig jó úton halad - tudtuk meg a Lufthansától.

A Germanwings lezuhant gépének minden utasát sikerült azonosítani 

Befejezték a francia Alpokban történt légikatasztrófa áldozatainak azonosítását - közölte kedden a Germanwings német légitársaság lezuhant repülőgépének ügyében indított vizsgálatokat vezető marseille-i ügyészség.

Germanwings: kríziskommunikáció belülről 

Kríziskommunikációs szempontból németes precizitással, a tényekre fókuszálva kezelte a Lufthansa fapados légitársaságának, a Germanwingsnek a tragédiáját – mondta el a Kreatívnak Pákolicz Attila, a Solutions Communications ügyvezetője. A szakember hét éve dolgozik együtt a Lufthansával, őt kérdeztük az elmúlt hetek eseményeiről.

Bombafenyegetés miatt megszakították egy német utasszállító repülőgép felszállását 

Bombafenyegetés miatt megállítottak és kiürítettek egy felszállásra készülő utasszállító repülőgépet vasárnap este a németországi köln/bonni repülőtéren.

Ingyen repülőjegyért egy áldozat hozzátartozójának hazudta magát egy német 

A márciusi franciaországi légikatasztrófa egyik áldozata rokonának hazudta magát egy német nő, hogy ingyen jusson repülőjegyhez - írta csütörtökön a Ruhr Nachrichten című lap. A Lufthansa légitársaság megerősítette a lapjelentést, és közölte, hogy jogi lépéseket tervez tenni az ügyben.

Alkohol- és drogproblémával küzdő pilóták a fedélzeten? 

A Germanwings légitársaság franciaországi katasztrófájából okulva gyakrabban és alaposabban kell ellenőrizni a pilóták egészségi állapotát - sürgeti a német repülésegészségügyi szakorvosok szövetsége.

Eljárást indítanának a Lufthansa ellen a francia hatóságok 

Eljárás indulhat Franciaországban a lezuhant Germanwings-gép ügyében a légitársaság és az anyavállalata, a Lufthansa ellen - írta a Focus című német hírmagazin.

Ünneplés helyett gyászol a Lufthansa 

Az eredetileg tervezett jubileumi ünnepségek helyett a Lufthansa 2015. április 17-én élőben közvetíti a kölni dómból a 4U9525 jelzésű járat áldozataira emlékező szertartást. 

A Germanwingsnél is bevezetik a két személy szabályt 

A Germanwings franciaországi katasztrófájának hatására számos légitársaságnál bevezetik az úgynevezett két személy szabályt, vagyis azt az előírást, hogy a pilótafülkében folyamatosan két főnek kell tartózkodnia a személyzetből.

Új szabályozás: senki sem maradhat egyedül a pilótafülkében 

A Germanwings katasztrófája után számos légitársaság kötelezővé tette azt, hogy egyszerre legalább két ember tartózkodjon a pilótafülkében. 

Depresszióban szenvedett a Germanwings lezuhant gépének másodpilótája 

Lelki betegségre utaló információkat tártak fel a lezuhant Germanwings-járat másodpilótájának düsseldorfi lakásában tartott házkutatáson - jelentette pénteken a Spiegel Online hírportál.

Kölcsönpilótákkal repül a Germanwings 

A március 24-i tragédiát követően néhány pilóta érzelmi okokból nem tudott munkából állni, és a repülőgépet is helyettesíteni kellett.

Különjáratok indultak a lezuhant gépen utazók hozzátartozói számára 

Barcelonából és Düsseldorfból Marseille-be indított különjáratokat a Lufthansa a kedden hegyoldalnak csapódott Germanwings 4U 9525-ös járatán utazók hozzátartozói számára. 

Nem tudott visszatérni a pilótafülkébe a Germanwings pilótája 

Az Alpokban lezuhant német utasszállító egyik pilótája a baleset előtt elhagyta a pilótafülkét, és nem tudott visszatérni, mielőtt a gép a hegyoldalnak csapódott - közölte szerdán a The New York Times című amerikai napilap internetes felületén egy, a baleset okait vizsgáló nyomozó a gép hangrögzítő fekete dobozából nyert információkra hivatkozva.

Hegynek ütközött a Germanwings gépe Dél-Franciaországban 

A 4U9525 járatszámú gép Barcelonából Düsselordorfba tartott; túlélők nincsenek.

Repülne 99 euróért Dubajba? 

Szerdán, a berlini ITB alkalmából megrendezett nemzetközi sajtótájékoztatón jelentette be a Lufthansa, hogy fapados leánya, a Eurowings megkezdte a jegyértékesítést hosszú távú járataira. Ezzel a Lufhansa-csoport belépett az Európából tengerentúlra repülő diszkont légitársaságok klubjába - is.

Germanwings repül a Lufthansa helyett 

Lezárult a Lufthansa járathálózata átszervezésének egy újabb állomása, a német légitársaság 115 útvonalat adott át üzemeltetésre a diszkont Germanwings leányvállalatának.

Újabb pilótasztrájk lesz csütörtökön 

Sztrájkolnak a Germanwings német légitársaság pilótái csütörtökön.

Sztrájkoltak a Germanwings pilótái 

Sztrájkoltak péntek délelőtt a Germanwings német légitársaság pilótái.

Ki repteti el a turistát? 

Az idei berlini ITB egyik kerekasztal-beszélgetésén felmerült kérdés időszerűsége és jogossága felől nincs kétség, hisz a fapadosok egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a nyaralásra indulók táborából. Példáért nem is kell messze mennünk; már a tavaly nyári hazai charter szezonban látszott, hogy még az utazásszervezőknél csomagot vásárlók is mind többen ülnek át a fapadosok block seat-jeire.

A Germanwingsen is bekapcsolva maradhat a kütyü 

Repülési üzemmódban használhatják mobiljaikat a Germanwings utasai, de telefonálni a többi utas nyugalma érdekében nem szabad.

Grandiózus programok Kölnben és Stuttgartban 

Remek programokkal várja a tartalmas szórakozás és kikapcsolódás lehetőségét kereső turistákat Köln és Stuttgart városa. Németország két ékköve megannyi érdekességgel köszönti a tavaszt, amelyek között a nagy tradícióval bíró világhírű programok is újfent helyet kapnak.

Jelentős nyári bővülés a Germanwings-nél 

A Germanwings 2014. március 30-án életbe lépő nyári menetrendjében jelentősen bővítette az üdülőhelyekre tartó járatainak számát - közölte hétfőn a légitársaság.

Germanwings a legpontosabbak közt 

A Germanwings az elmúlt év decemberében is a világ legpontosabb légitársaságai közé tartozott - közölte hétfőn a légitársaság.

Új Germanwings járat Hamburgból 

A Germanwings bővíti Hamburgból elérhető kínálatát Németország dél-nyugati részére - közölte kedden a légitársaság.

Kilenc új célállomás Düsseldorf-ból 

A Germanwings-zel, részben a Lufthansától átvéve - tudtuk meg csütörtökön a légitársaságtól.

Már Varsóba is elrepít a Germanwings 

A jövő évi nyári menetrendben a Germanwings legnagyobb, köln/bonni bázisrepülőterét újabb európai nagyvárossal köti össze: a légitársaság 2014. március 30-tól heti hat alkalommal közlekedtet majd járatokat Varsóba. Ennek köszönhetően az utasok kedvező áron és kényelmesen juthatnak el a Rajnától a Visztuláig.

Új Hamburg-Róma járatot indít a Germanwings 

A jövő nyártól tovább bővíti Hamburgból, a hanza városból elérhető célállomásainak számát a légitársaság. 

Folytatja a Lufthansa járatok átvételét a Germanwings 

Jövőre a Germanwings a düsseldorfi repülőtér egyik legnagyobb légitársaságává válik: a 2014. március 30-án életbe lépő nyári menetrend kezdetével a légitársaság számos útvonalat átvesz majd anyavállalatától, a Lufthansa-tól, és új célállomásokra is nyit járatot.

Újdonságok a Germanwings jövő nyári kínálatában 

A Germanwings közzétette 2014. március 30. és október 25. között érvényben lévő nyári menetrendjének egy részét.

Bővíti Berlinből induló járatai számát a Germanwings 

Egy-egy járattal bővíti a Berlin/Tegelről Köln/Bonnba és Stuttgartba induló járatai számát a Germanwings.

Fénytengerbe borul Schwäbisch Hall 

Schwäbisch Hall az augusztus 24-i éjszakát a szerelmespároknak szenteli, közölte lapunkkal a Germanwings, amely a kisvárostól 75 km-re fekvő Stuttgartba is repül. 

Germanwings: új termék- és márkakoncepció 

Új fejezet nyílik a német légi utazás történetében: az „új Germanwings” teljesen új termék- és márkakoncepciót vezet be és erősíti tovább pozícióját az európai diszkont légitársaságok piacán.

További Lufthansa-útvonalak a Germanwings téli menetrendjében 

A Germanwings a 2013/2014-es téli menetrend életbe lépésével egyidejűleg további Németországon belüli és európai útvonalakat vesz át a Lufthansa-tól a Berlin-Tegel repülőtéren és Hamburgban.   

Elérhető a Germanwings téli menetrendje 

Már elérhető a Germanwings 2013. október 27-én életbe lépő, 2013/2014-es téli menetrendje a légitársaság weboldalán. 

Germanwings: végleges a Lufthansa útvonalak átvételeinek időpontja 

Gyorsan halad az új Germanwings: a flotta átalakítását határidő előtt teljesítették, kitűzték a Lufthansa útvonalak átvételeinek időpontjait és megszületett a code-share megállapodás a Swiss-szel.

Korzikai kikötővárosba indít járatot a Germanwings 

Új célállomással kedvez a nyaralni vágyó utasoknak a Germanwings. A légitársaság májustól a korzikai kikötővárosba, Bastiába repül Berlin/Tegelről.

Pénteken ismét sztrájk lesz a Köln/Bonn repülőtéren 

A Verdi szakszervezet holnap, március 8-án pénteken egész napos sztrájkra szólította fel a Köln/Bonn Repülőtér biztonsági személyzetét. A légitársaság emiatt jelentős korlátozásokra számít legnagyobb központi repülőterén. Thomas Winkelmann, a Germanwings vezetőségének szóvivője csütörtökön a sztrájk azonnali befejezésére szólított fel.

Új márka- és termékkoncepció a Germanwingsnél 

A Germanwings jelenléte folyamatosan erősödik a magyar piacon. 2012-ben a légitársaság közel százezer utast szállított budapesti közvetlen járataival Kölnbe és Stuttgartba, ami 5 százalékos növekedést jelent. 2013-ban a Lufthansa leányvállalat még inkább arra törekszik, hogy növelje utasforgalmát, néhány hónapon belül új termékkoncepciót vezet be Európában. 2013 márciusától új járatokat indít Stuttgarton keresztül Hamburgba, Brémába és Brüsszelbe is.

Germanwings tizenöt járatot törölt 

Sztrájkol a biztonsági személyzet Észak-Rajna Vesztfáliában. A Germanwings tizenöt járatot törölt Köln/Bonnban. A légitársaság szerint 3000 utas érintett.

Nos, akkor így néz ki a Germanwings új festése 

Köln/Bonnban landolt az első „új Germanwings” repülőgép - közölte a Turizmus Online-nal csütörtökön a légitársaság.

2013-tól csak Frankfurtba és Münchenbe repül Budapestről a Lufthansa 

- persze ez így ebben a formában nem teljesen igaz; a fenti két reptéren kívül a Germanwings veszi át a Lufthansa járatait. Nem csupán a magyar utazóközönséget érinti az intézkedés. 2013 január 1-től felmenő rendszerben a Lufthansa összes, nem gyűjtő-elosztó repülőterére közlekedő, rövid távú járatát átveszi a Lufthansa-leány Germanwings.

Hamburgi járatokat is átvesz a Germanwings 

A Germanwings 15 útvonallal és összesen heti 174 járatmozgással a harmadik legnagyobb légitársaságként tér vissza a hamburgi repülőtérre 2013. március 31-én, a nyári menetrend életbe lépésével. A Germanwings folyamatosan veszi át anyavállalata, a Lufthansa decentralizált, Frankfurton és Münchenen kívül eső útvonalait. Az új légi összeköttetések kiszolgálása érdekében a Germanwings három repülőgépet állomásoztat majd a hamburgi repülőtéren, melyek újonnan érkeznek a gyártótól, az Airbus-tól a szolgálat kezdetére.

PayPal-lel is vehet repjegyet 

A Germanwings a PayPal rendszerrel bővítette online fizetési lehetőségeinek körét weboldalán. Az újdonságnak köszönhetően a diszkont légitársaság utasai azonnal tudnak online fizetni a PayPal-azonosítójukkal anélkül, hogy a Germanwings honlapján számla- vagy hitelkártya adatokat kellene megadniuk.

Lufthansa útvonalakat vesz át a Germanwings 

A Germanwings emeli járatai számát Köln/Bonn és Berlin között: 2013. január 14-től a diszkont légitársaság napi járatainak száma eléri akár a tízet is. Korábban hétközben legfeljebb naponta hat alkalommal, hétvégén pedig korlátozottan szerepelt a Köln/Bonn-Berlin útvonal a Germanwings menetrendjében. A járatszámok emelésének oka elsősorban az, hogy a Germanwings átveszi anyavállalata, a Lufthansa útvonalait.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!