Grandiózus programok Kölnben és Stuttgartban

Remek programokkal várja a tartalmas szórakozás és kikapcsolódás lehetőségét kereső turistákat Köln és Stuttgart városa. Németország két ékköve megannyi érdekességgel köszönti a tavaszt, amelyek között a nagy tradícióval bíró világhírű programok is újfent helyet kapnak.

A művészetek és sportok kedvelőin kívül a könnyűzene iránt elkötelezett rajongók is pazar programcsomagot állíthatnak össze a tavaszi idényre. A nagy múltú Art of Cologne, a nívós Porsche Tennis Grand Prix és a világhírű stuttgarti tavaszi fesztivál mellett idén Justin Timberlake is ellátogat a Rajna parti városban. Az „Új Germanwings” Budapestről induló közvetlen, napi járataival könnyedén elérheti bármelyik programot, miközben az utazási élményét is a legapróbb részletekig megtervezheti. Az „Új Germanwings” nyújtotta Basic, Smart és Best csomag személyre szabható szolgáltatásokat kínál, amelyeket mindenki saját kívánságai szerint alakíthat.

Köln városa ad otthon a világ legnagyobb múltú kortárs és modern alkotásokat felvonultató művészeti rendezvénysorozatának. A 48. Art Cologne keretében megtekinthető számtalan tárlat április 10. és 13. között ismét egy helyre hozza a legjelentősebb XX. és XXI. századi művészek alkotásait, teret engedve természetesen a feltörekvő tehetségeknek is. A nagy hagyománnyal bíró fesztivál közel 200 galéria és múzeum gyűjteményéből szemezget, így világszinten az egyik legjelentősebb művészeti programként van számon tartva. Mindemellett egy ugyancsak világhírű előadó is tiszteletét teszi a városban: április 20-án és 24-én Justin Timberlake koncertezik Kölnben.


Tavaszi fesztivál és Porsche Grand Prix Stuttgartban

Köln városa mellett érdemes ellátogatni a festői szépségű Stuttgartba is. A Porsche Grand Prix az év egyik fénypontja Stuttgartban, amire évről évre a világ legjobb teniszezőinek krémje kvalifikáltatja magát. Az esemény helyszíne 2006 óta a Porsche Aréna, amelynek megépítésével a stuttgarti székhelyű vállalat egyaránt tiszteleg a sportág és egyben saját otthona előtt. Április 19. és 27. között a legkiválóbb teniszezők tornájára válthat jegyet minden idelátogató sportkedvelő.

A tavaly közel másfél millió látogatót vonzó stuttgarti tavaszi fesztivál is ebben az időszakban nyitja meg kapuit. Április 19-től kezdve a fesztivál közel egy hónapon keresztül nyújt kiváló szórakozási lehetőséget megannyi érdekes program segítségével, a léggömb művészektől kezdve számtalan érdekes vásárfián keresztül, a programot záró zenés tűzijátékig.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.