Szombaton kezdődik a XXI. Gödöllői Liszt Fesztivál

Szombaton kezdődik a XXI. Gödöllői Liszt Fesztivál 

Baráti Kristóf hegedűművész és Farkas Gábor zongoraművész koncertjével szombaton kezdődik a XXI. Gödöllői Liszt Fesztivál a királyi kastélyban. A rendezvény idei tematikája Liszt Ferenc és az európai irodalom.
A legnagyobb ökoturisztikai rendezvény: a Nemzeti Parkok Hete

A legnagyobb ökoturisztikai rendezvény: a Nemzeti Parkok Hete 

A Magyar Nemzeti Parkok Hete szeptember 13. és 19. között különleges programokkal várja az érdeklődőket. 
Szabadtéri szabadulószoba nyílt Gödöllő környékén

Szabadtéri szabadulószoba nyílt Gödöllő környékén 

Kicsit ellentmondásosnak tűnik, pedig semmi faramuci nincs benne. Kódfejtés, kincskeresés azoknak, akik jobban szeretnek a természetben idő tölteni mint a négy fal között.
Megújul a Budapest-Hatvan vasúti vonalszakasz

Megújul a Budapest-Hatvan vasúti vonalszakasz 

Közel 150 milliárd forint értékben, három projekt keretében megújul a Budapest-Hatvan vasúti vonalszakasz - mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára szombaton, Gödöllőn.

Összekötik a gödöllői HÉV-et a 2-es metróval 

Jövő évben lehet jogerős építési engedély a 2-es metró és gödöllői HÉV összekötésére, és a remények szerint a 2020 utáni európai uniós ciklusban elkezdődhet a beruházás - jelentették be a projektben érintett fővárosi kerületek polgármesterei hétfőn budapesti sajtótájékoztatón

Újdonságok a Kartago Tours-tól 

Nosztalgiavonatozással tette különlegessé katalógusbemutatóját a Kartago Tours, amely idén 16 desztinációt kínál az utasok számára. 
Hét hazai város pályázik az Európa Kulturális Fővárosa címre

Hét hazai város pályázik az Európa Kulturális Fővárosa címre 

A határidő lejártáig, 2017. december 20-án 12 óráig, hét hazai város küldte be pályázatát a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címre.

Egymilliárdos pluszforrást biztosít a kormány a gödöllői uszoda építéséhez 

Egymilliárd forint pluszforrást biztosít a kormány a gödöllői uszoda építéséhez - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.
Új időszaki kiállítás nyílik a gödöllői kastélyban

Új időszaki kiállítás nyílik a gödöllői kastélyban 

Utazik az udvar - Erzsébet királyné utazásai Madeirától Herkulesfürdőig címmel nyílik új időszaki kiállítás a Gödöllői Királyi Kastélyban pénteken. A megnyitó egyike azoknak a különleges programoknak, amelyek az idei Koronázási Hétvégén várják a látogatókat.
Az MTÜ „Magyar házak” létrehozását tervezi a bezárt külföldi képviseletek helyett

Az MTÜ „Magyar házak” létrehozását tervezi a bezárt külföldi képviseletek helyett  

A MUISZ vacsorák rendezvénysorozat múlt heti helyszíne Gödöllő volt. A vacsora előadásaiból megtudtuk többek között, hogy az MTÜ „magyar házak” létrehozását tervezi a bezárt külföldi képviseletek helyett, a gödöllői kastély pedig hosszított nyitvatartással és változatlan árakkal várja az utazási irodákat 2018-ban is.

Együtt lesz kulturális főváros Újvidék és Temesvár 

Temesvár és egy görög város mellett Újvidék lesz Európa kulturális fővárosa 2021-ben. Ez az első alkalom, hogy uniós tagjelölt országból kapja meg valaki a címet. Magyar település legkorábban 2023-ban lehet újra európai kulturális főváros.

Európa kulturális fővárosa lesz Gödöllő? 

2023-ban Európa egyik kulturális fővárosa lehet Gödöllő, miután a képviselő-testület csütörtöki ülésén a pályázat beadása mellett döntött. A város lakossága ugyan kevesebb, mint ötvenezer fő, de gazdag a kulturális élete és sok a történelmi látnivaló a településen. 

Felhívás hagyományőrző gasztronómiai versenyre 

Gasztronómiai versenyfelhívás a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) és a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara (BGE-KVIK) 2016. december 06-án (kedden) Budapesten tartandó Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyén történő részvételre.

Ők nyerték a gödöllői természetfilm-fesztivál díjait 

Mosonyi Szabolcs A Vad Kunság - A Puszta rejtett élete című filmje kapta a második Nemzetközi Természetfilm Fesztivál fődíját Gödöllőn szombaton - közölte Ersók Nóra, a rendezvény egyik szervezője.

Fantasztikus természetfilmeket vetítenek Gödöllőn 

A Varázslatos Magyarország című szabadtéri fotókiállítás megnyitójával megkezdődött a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál, amelyet május 18-22 között rendeznek meg két városban, Gödöllőn és Hatvanban.

Összefogott az ország a 78 éves gödöllői cukrászért 

Országszerte nagy port kavart egy több mint hat évtizede a szakmában dolgozó cukrászmester, Barna Illés gödöllői üzletének bezáratása.

Mandula, meggy és méz gazdagítja Gödöllő tortáját 

A Gödöllő tortát, Gödöllő város várossá nyilvánításának 50. évfordulójának tiszteletére készítette el a város megbízására a Solier Cukrászda.

Adventi vásár királyi körülmények között 

Amikor Erzsébet királyné és Ferenc József Gödöllőre látogatott, a vonatállomás épületének bejárata és a vasúti szerelvény közé vörös szőnyeget terítettek. Bár minket november 26-án, csütörtökön nem várt vörös szőnyeg, de pogácsa és a hideg elleni jófajta pálinka igen, mellyel a Turisztikai Egyesület Gödöllő fogadott.

Szállodásokat is várnak a hagyományőrző magyar ételek versenyére 

Gasztronómiai versenyt hirdetett a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület és a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara, melyre várják a résztvevők jelentkezését.

Gödöllő-sétányon lépdelhetünk az osztrák üdülővárosban 

Sétányt neveztek el a testvérváros Gödöllőről Bad Ischlben - közölte Gödöllő polgármesteri hivatalának kommunikációs igazgatója.

Palócok, parasztkomédia és sárkányeregetés húsvétkor 

A trivago.hu utazási weboldal a közelgő ünnep alkalmából összeállított egy toplistát a legjobb húsvéti úti célokról vidéken. Az 5 város hagyományőrző programjaival, kulturális látnivalóival vívta ki magának az elismerést; mindegyik tökéletes választás egy családi hosszú hétvégéhez.

Természetfilm-fesztivál Gödöllőn 

Május közepén Gödöllőn rendezk meg a Nemzetközi Természetfilm Fesztivált. A munkákat több kategóriában február 28-ig várják.

Még lehet jelentkezni a gasztronómiai versenyre 

Október végéig lehet jelentkezni a Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyre.

Ausztrál és új-zélandi turisztikai szakemberek jártak hazánkban 

Kiemelkedő turizmusdiplomáciai siker, hogy az Avalon hajótársaság idén Ausztria mellett Budapesten és Gödöllőn tartotta legfontosabb szakmai és társasági eseményét június 6-án.

Világdíjas kastélyunk lett 

A FIABCI World Prix d`Excellence Nemzetközi Nívódíj arany kategóriás nyertese lett 2014-ben hazánk kiemelkedően látványos turisztikai-történelmi helyszíne, a Gödöllői Királyi Kastély.

Kitakarították a Gödöllői Arborétumot 

Mintegy 200 tonna zöldhulladékot és 100 tonna szemetet szállított el a Gödöllői Arborétumból és környezetéből a Pilisi Parkerdő Zrt. – tudatta a társaság szóvivője az MTI-vel.

Újra Gödöllőn a királyi család 

Június 7-én Ferenc József márvány mellszobrának avatásával kezdődik az idei koronázási hétvége Gödöllőn.

Restaurálják a gödöllői kastély oroszlános mellvédjeit 

Felújítják a Gödöllői Királyi Kastély főbejáratához vezető oroszlános kőkorlátokat és az őrbódékat - tájékoztatta az MTI-t a kastély kommunikációs munkatársa.

Pisztráng kaviár és konfitált vizibivaly nyak 

Idén első alkalommal a Gödöllői Királyi Kastélyban rendezik meg a Magyar Ízek Bálját. A hagyományteremtő társasági esemény célja a tradicionális magyar ízek, a gasztro kultúra ápolása és a magyar termelők népszerűsítése. A menüsorban olyan különlegességek is szerepelnek, mint a szilvásváradi pisztráng kaviár vagy a konfitált vizibivaly nyak és szürkemarha borjú bélszín duo kéksajtos kukorica prószával és szarvasgombás burgonya habbal. A március másodikai bált a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség szervezi.

Új helyen a Tourinform-iroda Gödöllőn 

A Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület Tourinform Gödöllői Kistérség megnevezésű irodája a Gödöllői Királyi Kastélyon belül történt áthelyezését követően a főbejárat mellett - a volt pénztár helységben - folytatja tevékenységét.

Nyomozást indítottak a gödöllői szálloda ügyében 

Hanyag kezelés miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a gödöllői Erzsébet királyné szállodában vélelmezett gazdasági visszaélésekre hivatkozva két helyi fideszes képviselő; az ügyben nyomozás indult - írta legutóbbi számában a Gödöllői Hírek című kétheti lap.

Kastélytörténet 3D-ben 

A Gödöllői Királyi Kastély komplex újjáépítése és fejlesztése II. ütemének befejezéséhez érkezett. A most záruló projekt keretében az egykori lovarda és a Barokk Istálló közel 1700 négyzetméteres területen újult meg.

P+R parkolófejlesztés Gödöllőn 

Több mint 100 férőhelyes gépkocsiparkoló és 105 férőhelyes fedett kerékpártároló létesült a gödöllői vasútállomáson. A ma átadott parkolóhelyeket a MÁV Zrt. és Gödöllő önkormányzata közösen építtette az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.

Műemlékvédelmi elismerésben részesült a gödöllői Királyi Váró 

Műemlékvédelmi elismerésben részesítette a tavaly felújított gödöllői Királyi Váró példaértékű rekonstrukcióját, felújítását a Műemlékek és Történeti Együttesek Nemzetközi Tanácsának (ICOMOS) Magyar Nemzeti Bizottsága. A magyarországi díjat egyedülálló módon immár másodszor ítélik oda a vasúttársaság tulajdonában lévő műemléképület felújításárért - tájékoztatta közleményében a Turizmus Online-t a MÁV.

A piros bugyelláris Gödöllőn 

Kortársai rajongását jelzi, hogy még életében teret neveztek el róla, mégpedig az akkori Nemzeti Színház terét. Ma is Pest egyik legforgalmasabb tere, Gödöllőn pedig egy kedvesen elegáns városrész viseli a nagy színésznő, Blaha Lujza nevét.

Nem Budapest és Gödöllő nyert 

Wroclaw rendezheti a 2017-es Világjátékokat. A bő öt év múlva sorra kerülő eseményért versenyben volt Budapest és Gödöllő közösen, illetve Fokváros is.

Látható lesz az EU-elnökég herendi vázája 

A Gödöllői Grassalkovich Kastély állandó kiállításán látható hamarosan annak a csaknem egyméteres, Viktória–motívumokkal díszített herendi vázának a pontos másolata, melyet a világhírű porcelánmanufaktúra készített a magyar EU-elnökség tiszteletére.

Utcát neveztek el Gödöllőről Spanyolországban 

Gödöllő nevét viseli a jövőben a Madrid közeli, körülbelül százezer lakosú Valdemoro egyik új utcája.

Kerékpárút-fejlesztési koncepció Gödöllőn 

Több kilométernyi, a térségi és az országos hálózatba bekapcsolható kerékpárutat építenének Gödöllőn pályázati és helyi forrásból; a tervezett beruházás a jövő heti közmeghallgatáson is téma lesz a Pest megyei településen – tájékoztatta a koncepció kidolgozásában részt vevő Tóth Tibor (Gödöllői Lokálpatrióta Klub) önkormányzati képviselő az MTI-t.

Imázsfilm készült Gödöllőről 

Az elmúlt fél évben Gödöllő nevét megtanulták világszerte - köszönhetően az uniós elnökségnek.

Megnyílt a Királyi Váró és a Horthy bunker 

Nosztalgia gőzösön érkeztek a meghívottak június 18-án a Gödöllőre, a Vasúti Királyi Váró ünnepélyes átadására.

Gödöllő: két hét múlva nyílik a Királyi váróterem 

Június 18-án nyílik meg a nagyközönség előtt az eredeti pompájában helyreállított Királyi váróterem, ahol  Ferenc József királyt  zöld- és Erzsébet királynét halványsárga selyemtapétás  terem várta,  amikor Gödöllőre  érkeztek. 

Éljen a magyar szarvasgomba! 

Tudta-e, hogy valaha szarvasgomba nagyhatalom voltunk?

Királyi váróból helytörténeti múzeum 

Január 10- vel megkezdődnek Gödöllőn a Királyi Váró felújítási munkálatai. Ezzel megszűnik a váróterem jelenlegi funkciója, a jegypénztár hétfőtől a forgalmi épület mellett elhelyezett konténerben üzemel.

Gödöllő - megújult lovarda, korlátozott nyitva tartás 

2011 első félévében korlátozottan tart nyitva a gödöllői kastély az uniós elnökség miatt. Mukatársunktól

Tetszett a nagyköveteknek a gödöllői kastély 

Valósággal elvarázsolta az EU-elnökség kiemelt tanácskozásainak helyet adó gödöllői királyi kastély az előzetes vizitre” érkezett magasrangú vendégeket - derült ki az épület pénteki bejárásán, illetve a későbbi kötetlen beszélgetéseken.

Műszaki átadás egy uniós elnökségi helyszínen 

Igaz, a Művészetek Házát majd csak az uniós elnökségi események után vehetik birtokba a gödöllőiek, de a létesítmény műszaki átadás- átvétele december 1-jén megkezdődik.

Európa Gödöllőre jön 

Nagy erőkkel folynak az uniós elnökség színhely Gödöllőn az előkészítő munkálatok.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!