Mandula, meggy és méz gazdagítja Gödöllő tortáját

A Gödöllő tortát, Gödöllő város várossá nyilvánításának 50. évfordulójának tiszteletére készítette el a város megbízására a Solier Cukrászda.

A korábbi híres, gödöllői személyekhez kapcsolódó tortákhoz képest, komoly nehézségekkel találták szembe magukat a torta készítői a megalkotásához vezető kutatómunka során. Ennek során komoly segítséget kaptak a Királyi Kastély muzeológusától és Szabó Margit, a Gödöllői Királyi Szakácskönyv írójától. Áttanulmányoztak szakácskönyveket, történelmi leírásokat, tanulmányokat, a Császári udvar, valamint a XIX. és XX. század receptúráit, valamint meghatározták a Gödöllőre jellemző, Gödöllőn termelt és gyakran előforduló alapanyagokat, gyümölcsöket. Az így kapott információkból gyakorlatilag szabad asszociációval született meg a torta. Természetesen igyekeztek modern ínyencséget alkotni, amely megfelel a mai kor elvárásainak is, de hitelesen kapcsolódik Gödöllő történelméhez, kultúrájához.

A Gödöllő torta egykor már létezett, ez egy citromos-mandulás piskótasütemény volt. A településhez szorosan köthető még a meggy, a mandula és a méz is.

A fent felsoroltakból, szabad asszociációval született meg a Gödöllő torta, amely a következő rétegekből áll:

- mandulás-citromos piskóta

- mandula mousse

- mézes tészta

- meggyragu

- meggyzselé

A Soiler cukrászda az idei Év tortája versenyben is bekerült a legjobb tíz közé málnás tripla csokitortájával.


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.