Negyven éve a gyógyulni vágyókért

Működésének negyvenedik évfordulója alkalmából jubileumi tanulmányutat szervezett a hévízi Danubius Health Spa Resort.

Az újságírókat és a partnereket Mácsai Péter, a hévízi Danubius szállodák (Danubius Health Spa Resort Hévíz és Danubius Health Spa Resort Aqua) igazgatója köszöntötte. Elmondta, büszke arra, hogy mindkét hévízi szálloda részese a Danubius-lánc felújítási folyamatainak, amelynek mozgatórugói a cash-flow, a várható megtérülés, illetve a tulajdonosi bizalom.Mint ismeretes, a Danubius szállodalánc többségi tulajdonosa a tavalyi évben kivásárolta a kisebbségi részvényeseket és az év végére kivezette a szállodavállalatot a tőzsdéről, jelenleg a Danubius privát cégként üzemelő, zártkörű részvénytársaság. Az elmúlt 2-3 évet megelőző időszakban a házak felfrissülését nem csak a vendégek, hanem a dolgozók is nagyon várták már, árulta el.

A látványos megújulást a tanulmányút másnapján magunk is alaposan szemügyre vehettük: Mészárosné Sallai Hilda, a szálloda üzemeltetési igazgatója a DHSR Aqua frissen átadott halljában fogadta a társaságot. Elmondta, nagyon büszkék rá, hogy 32 év után közel 200 millió forintos beruházással megújult a szálloda bejárati része a főbejárattal együtt. A fogadótér újjáépítése mellett a szállodai szobák egy részét is felújították, a hatodik és a hetedik emeleti szobák modern dizájnnal, a mai igényeknek megfelelő színvonalon várják a vendégeket.

A szálloda érdekessége, hogy habár elsősorban gyógyszállodaként működik, wellness- és családbarát igényeket is ki kell elégíteniük. A hotelben a standard szobákon és megújult lakosztályokon túl kifejezetten a családosoknak készült gyerekbarát apartmant is láthattunk. A vendégek visszajelzései alapján a szobák felújításával mindhárom vendégkör elvárásainak sikerült megfelelni. A szálloda gyógyászati része 2008 óta, amióta all inclusive szállodaként működik, több lépcsős felújításon esett át. Az üzemeltetési igazgató elmondta, szeretnék, ha a felújítások a hotel minden részén végigérnének, és további szobák felújítására is lehetőségük nyílna.

Forrás: Vendég&Hotel Online


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.