Öt felújított kikötővel gazdagodott a Velencei-tó

Öt felújított kikötővel gazdagodott a Velencei-tó 

A korszerűsített, modernizált kikötők mindenben megfelelnek a kor elvárásainak és hozzájárulnak a helyiek és az itt nyaralók komfortérzetének javításához.
Új kikötő nyílik a Balatonnál

Új kikötő nyílik a Balatonnál 

Új E-hajó és vitorláskikötő nyílik május 31-én Balatonvilágos Aliga Port néven a volt Club Aliga területén  - közölte a beruházó Pro-mot Hungária Kft. és a fejlesztő Bayer Property Ingatlanfejlesztő Zrt. szerdán az MTI-vel.
Korszerűsödnek a hajóállomások a Velencei-tavon

Korszerűsödnek a hajóállomások a Velencei-tavon 

Hamarosan megkezdődik, és várhatóan jövő év márciusában már be is fejeződik öt Velencei-tavi hajóállomás teljeskörű felújítása. A munkálatok a Velencei-tavi partfal komplex fenntartható rehabilitációja projekthez kapcsolódó feladatokhoz szükséges forrás biztosításáról szóló 1219/2021. (IV. 29.) határozatának részeként zajlanak majd, amelyet a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács (VVVTFT) koordinál. 
Új kikötő nyílt Balatonfüreden

Új kikötő nyílt Balatonfüreden 

A 140 vitorláshajónak otthont adó Kékszalag Port a Magyar Vitorlás Szövetség, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a balatonfüredi önkormányzat beruházásában valósult meg.
1 milliárd forintból újultak meg dunai kikötők

1 milliárd forintból újultak meg dunai kikötők 

Csaknem 1 milliárdos, 900,57 millió forintos infrastruktúra-fejlesztést hajtott végre a Mahart PassNave Személyhajózási Kft. Dömös, Esztergom, Komárom, Visegrád és Zebegény kikötőiben - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
További támogatás az Appeninn szálláshely-fejlesztésére

További támogatás az Appeninn szálláshely-fejlesztésére 

Csaknem 765 millió forint további támogatást kap a "Balatonfüredi Vitorlás Központ szálláshelyfejlesztés" elnevezésű projekt megvalósításához az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. közvetlen többségi tulajdonában álló Solum-Invest Kft. - tette közzé a tőzsdei társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.
Új, izgalmas hely Szigligeten

Új, izgalmas hely Szigligeten 

Megnyílt a Balaton-part első igazi mediterrán tapas és koktél bárja Szigligeten, a Mérce.
Emelkedik az ár a balatoni kikötőkért, kempingekért?

Emelkedik az ár a balatoni kikötőkért, kempingekért? 

Éles árverseny alakult ki a csopaki kikötőért: a szerdán záruló árverésen 52 millió forintról indult a licit, ami kedden délután már 464 milliónál járt. Az állami többségi tulajdonba került Balatoni Hajózási Zrt. több értékes ingatlana is kalapács alá került, köztük van a balatonszemesi Hattyú Kemping, a balatonboglári Sellő Kemping és a siófoki Hotel Móló is - írja a napi.hu.

Jó hír a balatoni kikötőkkel kapcsolatban 

Lehetőség nyílik arra, hogy Balatonakali, Balatonudvari, Csopak és Balatonkenese közforgalmú kikötőit ne adják el, hanem azok az önkormányzatok ingyenes használatába kerüljenek - írta Kontrát Károly (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő Facebook-oldalán csütörtökön.
Épülhet az új négycsillagos hotel Balatonfüreden

Épülhet az új négycsillagos hotel Balatonfüreden 

A budaörsi székhelyű Paralelbau Kft. építheti fel Balatonfüreden Szabadics Zoltán zalakarosi vállalkozó cégének szállodáját, nettó 2 milliárd 745 millió forintért. Az építési költségből 1,7 milliárd forintot tesz ki az állami támogatás.

Siófok nem kér a széplaki kikötő bővítéséből 

Megfellebbezte a siófoki önkormányzat az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vízjogi engedélyét, amelyet a vitatott balatonszéplaki kikötő bővítéséhez adtak ki.

Épül a balatonfüredi vitorláskikötő 

A decemberben lezajlott szerződéskötés és a terület birtokba adása után újabb mérföldkőhöz érkezett a „Balatonfüredi Megállópont” megvalósítása. A régi kikötő bontási munkálatainak megkezdésével elindult a kikötő építés.

A dubaji kikötőben nyitott utasfelvételi pultokat az Emirates 

Megnyitotta első repülőtéren kívüli check-in terminálját az Emirates: mostantól a Port Rashid kikötőbe hajóval érkező utasok a helyszínen is elvégezhetik az utasfelvételt - értesült az AIRportal.hu.

Új hajóállomás Esztergomban 

A MAHART PassNave Kft. vízre telepített, nemzetközi hajóállomást alakít ki Esztergomban.

Új kikötőt adtak át a Müpánál 

Átadták a Budapesti Közlekedési Központ új, a Nemzeti Színház és a Müpa mellett lévő kikötőjét, ahol a D11-es és a D12-es hajójáratok végállomása lesz.

2018-ban kezdődhet az új mohácsi kikötő építése 

Várhatóan 2018 első felében kezdődik a mintegy 5 milliárd forintos beruházással Mohácson felépülő új kereskedelmi kikötő kivitelezése - mondta a Duna-parti város polgármestere.

Ki kell adnia a Bahartnak a közérdekű adatokat 

Első fokon külsős munkatársunknak, Győrffy Árpádnak adott igazat a bíróság a Balatoni Hajózási Zrt. ellen, közérdekű adatok kiadása céljából indított perében. Az ítélet ellen 15 napig fellebbezhet az alperes. 

Körözöttes kifli, kenyérlángos kikötőátadóval 

Körözöttes kifli, kenyérlángos kikötőátadóval

Új vitorláskikötőt adtak át a Balatonon 

Átadták a Balatoni Hajózási Zrt. újabb vitorláskikötőjét szerdán Alsóörsön. Az önerős, összesen 352 millió forintos beruházás keretében első ütemben 51 kikötői férőhely készült el több mint 200 millió forint ráfordítással, a második ütemben, legkésőbb jövő tavaszra pedig 150-re bővül a férőhelyek száma.

Átadták a megújult visegrádi hajóállomást 

A 75 millió forintból nemcsak a hajóállomás épületét, de a környező területet és a három kikötőt is felújított a Mahart Passnave, jövőre pedig egy negyedik kikötőt is kialakítanak.

Vitorláskikötővel és bicikliúttal gazdagodott Vonyarcvashegy 

Két jelentős turisztikai fejlesztéssel gazdagodott a Balaton északnyugati részén elhelyezkedő Vonyarcvashegy a hétvégén. Egy új vitorláskikötőt és egy új alternatív bicikliútszakaszt avattak fel hivatalosan is.

Megkezdték az alsóörsi vitorláskikötő építését 

A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) 352 millió forintos önerős beruházásával 150 férőhelyes vitorláskikötő épül Alsóörsön jövő év tavaszára, miután a fejlesztés terve zöld utat kapott az önkormányzat tulajdonában lévő társaság közgyűlésétől - közölte Kollár József vezérigazgató az MTI-vel hétfőn.

Nem mindenhol kötnek ki a BKK hajójáratai 

A Duna alacsony vízállása miatt nem állnak meg több kikötőben a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) menetrend szerinti hajójáratai.

Kikötő, hotel, étterem: új szintre emelkedik a balatoni vitorlázás Alsóörsön 

Javában zajlik a Balaton északi partjára, Alsóörsre tervezett „új típusú” kikötő építése. 395 millió forint európai uniós támogatás segítségével több mint 200 hajóhelyes vitorlás kikötő, professzionális hajószerviz, hotel és minőségi étterem fog megvalósulni. A korszerű, minden igényt kielégítő Alsóörs Marina kikötő kapcsolódó szolgáltatásaival új szintre emeli a balatoni vitorlázást és ezáltal erősíti Alsóörs turisztikai vonzerejét.

Új arculattal lép a világ elé Marseille 

Marseille folyton nyüzsgő, lüktető nagyváros a Földközi-tenger partján. Franciaország legnagyobb kikötőhelye hamarosan új arculattal gazdagodik.

Kikötőfelújítás kezdődött Szegeden 

Elkezdődött a szegedi medencés kikötő felújítása, az uniós támogatással megvalósuló fejlesztéstől az áruforgalom növekedését várják – tájékoztatta a beruházó Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Ativizig) sajtóreferense az MTI-t.

Kikötői és kerékpáros fejlesztések 4,4 milliárd forintból 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közelmúltbéli döntéseinek köszönhetően további 25 kikötői és 15 kerékpáros beruházás valósulhat meg 2015 végéig. A fejlesztések végrehajtását összesen mintegy 4 milliárd forint uniós és hazai támogatás segíti.

Levágták a hajó orrát, hogy olcsóbb legyen a kikötőbérlés 

A Vanyolai hajóstársaság szerint az utóbbi években folyamatosan nőttek a kikötőhasználatáért fizetett terheik.

Íme a hajós körutazások legjobb mediterrán célpontja 

Horvát város érdemelte ki a spanyol szaklap rangos díját.

Tihanyban megújul a kikötő környéke is 

Folytatódik a fejlesztések sorozata Tihanyban, már a nyár elejére megújulhat az Öregkikötőként is ismert hajókikötő előtti park jelentős része.

Ozírisz vigyázó szemei Marsaxlokk kikötőjében 

Nemcsak Málta fővárosa, hanem a szigetország dél-keleti részén fekvő, nagymúltú halászfalu, Marsaxlokk is vendégek sokaságát vonzza szeptemberben is. 

Megépülhet a kikötő Balatonföldváron 

Balatonföldvár egy tizenegy éve elakasztott, másfél milliárd forintos kikötő- és strandberuházás ügyét zárta le azzal, hogy nettó 9,5 millió forintért visszavásárolta a Nyugati strand fejlesztési jogát - tájékoztatta Holovits Huba (Fidesz-KDNP) polgármester pénteken az MTI-t.

Új kompkikötő Horvátországban 

A Zadari Kompkikötőt a Gaženicai Kompkikötőbe helyezik át, az új kompkikötő és utasterminál építése 2009. májusában kezdődött, befejezése 2013. végére várható, írja a Horvát Idegenforgalmi Közösség.

Ősszel kezdik építeni a balatongyöröki kikötőt 

Szeptemberben kezdődik el a balatongyöröki vitorláskikötő építése, a 77 vitorlás befogadására alkalmas létesítményt a tervek szerint 2014 tavaszán adják át - mondta Pál Levente András, a Leventura Kft. ügyvezető igazgatója az MTI érdeklődésére pénteken.

Felmérték dunai belvízi hajókikötők állapotát 

Befejeződött kilenc közép- és dél-kelet-európai dunai hajókikötő állapotának és fejlesztési lehetőségeinek felmérése, amelyet a DaHar (Danube Inland Harbour Developement - Dunai Belvízi Kikötők Fejlesztése) elnevezésű európai uniós projekt keretében végeztek el magyar szakemberek.

Földet kapott, szállodát építene rajta Keszthely 

A Balaton-törvény módosítása kétszer tízhektárnyi, közvetlen tóparti, turisztikai célú befektetési területhez juttatja Keszthelyt - hangzott el egy, a jogszabály változásairól tartott keszthelyi sajtótájékoztatón csütörtökön.

Eltűnt a hajózó magyarok tizede az Adriáról 

Tavaly tizedével kevesebb magyar hajó és turista fordult meg a horvát tengeri kikötőkben mint egy évvel korábban, de még így is a magyarok számítanak a 8. legjelentősebb hajósnemzetnek Horvátországban. Az első negyedév adatai azonban kedvezőbb képet mutatnak, bár a magyar vendégek száma nem változott, az ide érkezők a korábbinál több időt töltöttek az adriai államban - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője szerdán az MTI-vel.

Kikötő épült Nagykörűben 

Több mint 300 millió forintból közel félszáz kishajó fogadására alkalmas tiszai kikötő, valamint ökoturisztikai látogatóközpont épült uniós támogatással a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Nagykörűn – közölte a község polgármestere az MTI-vel.

Új vitorláskikötő épül Balatongyörökön 

Összesen 462 millió forintos beruházással, 50 százalékos európai uniós támogatással 77 vitorlás befogadására alkalmas kikötő épül Balatongyörökön. A projekt támogatási szerződését pénteken írták alá a Balaton északi partján található településen.

Élmény-sétány, ökopart, kikötő és bormúzeum is épül Zalában 

A balatoni üdülőkörzetben megvalósuló turisztikai látványosságok és szolgáltatások fejlesztésére kiírt pályázaton 11 zalai nyertes összesen mintegy 2,6 milliárd forint uniós és állami támogatáshoz jutott - tájékoztatta a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség (NYDRFÜ) kedden az MTI-t.

A fővároshoz kerül több kikötőhely 

A fővárosi önkormányzat ingyenes használatába kerülnek 2013. január 1-jével a kerületi önkormányzatok budai és pesti alsó rakparton lévő ingatlanjai és kikötőhelyei, valamint a nagyhajók fogadására alkalmas más - nem a rakparton fekvő - kikötőhelyek.

Kikötőfejlesztők Budapesten 

Első ízben ülésezik Budapesten a Közép-Európa belvízi és tengeri kikötőinek fejlesztési projektje (INWAPO) irányító bizottsága a jövő héten szerdán és csütörtökön - közölte a tanácskozás házigazdája, a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. az MTI-vel.

És Kalocsán kiköt a turizmus 

Fellendülőben a turizmus Kalocsán és környékén, ezért kishajó kikötő építéssel és szabadidős programokat segítő eszközökkel gyarapította vagyonát az önkormányzat egy pályázat segítségével - közölte a Turizmus Online-nal Kalocsa ökormányzata.

Kikötőt adtak át Fonyódon 

Száz vitorlás befogadására alkalmas kikötőt adtak át szerdán Fonyódon; a már meglévő két kikötővel együtt így összesen 240 vitorlásnak van hely a Balaton-parti városban.

Mitől lesz jobb Budapest? 

Közös gondolkodásra hívott öt előadót a TEDxYouth@Budapest július 28-ára, az Erzsébet téri Akváriumba. A TED az Egyesült Államokból induló, és mára a világ minden részén elterjedt programsorozat, mely újszerű, innovatív megoldások felkutatására, ötletek átadására, a tudás megosztására törekszik, a legkülönfélébb témákban. A résztvevők – a nézők aktív közreműködésével – ezúttal azt járták körül, hogy mitől lesz jobb fővárosunk, mitől lesz élhetőbb Budapest, írja weboldalán a BKK.

40 százalékkal több magyar hajó a horvát kikötőkben 

A horvátországi kikötők teljes forgalma közel 10 százalékkal csökkent tavaly, de magyar tulajdonú hajó csaknem 40 százalékkal több kötött ki az adriai horgonyzóhelyeken - derül ki a horvát statisztikai hivatal pénteken közzétett adataiból.

Šibenik: megajacht kikötő és szállodakomplexum épül 

A tervek szerint májusig átadják Šibenikben Horvátország első megajacht kikötőjét, amely 79 helyet kínál majd a max. 140 méter hosszú hajóknak.

Megújult a a Balatonfüredi Yacht Club belső kikötője 

2012. január 28-án ünnepélyes keretek között átadták Európa egyik legrégebbi vitorlás klubjának, az idei évben 145. születésnapját ünneplő Balatonfüredi Yacht Club (ismertebb nevén BYC) belső kikötőjét.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!