Itt az MSZÉSZ-közgyűlés programja!

Okoshotelekről, friss trendekről és hajós turizmusról is szó lesz.

2018. november 21-22-én, a Danubius Hotel Helia Budapest (1133 Budapest, Kárpát u. 62-64.) szállodában tartja őszi közgyűlését az MSZÉSZ.

 A közgyűlés programja:

 

november 21.

 09,30 – 10,00 Kávészünet

10,00 – 12,30 SZEMINÁRIUM– ONLINE SALES&MARKETING

Major innovations of Booking.com from the recent past and some new features in the pipeline, which affect the Hungarian market. Future look, and insights for 2019 Mr. Amir Fahmy, Hotels Area Manager

Trends in Revenue Management, your future look, and insights for 2019 Duetto Research – Mr. Michael Schaeffner, director DACH region

Milyen friss trendek láthatóak a travel iparágban a Google adatai alapján és szemüvegén keresztül? Erdős Ádám, Travel Industry Manager

A “szerintem” kora lejárt. Adatalapú döntéshozatal jelentősége Intren - Tóth Nóra, Analytics üzletág vezető

KViHotel – a „személyzet nélküli” „okoshotel” koncepciója, a működés ismertetése, tapasztalatok a nyitás óta KViHotel – Palicz Péter igazgató

12,30 – 14,00 Ebéd

14,00 – 15,30 SZEKCIÓÜLÉSEK

Jogi (dr. Salamon András) - Szerzői jogi/MoodMedia (dr. Filák Mária, Nagy Réka) –14,00-14,45,illetve

Adóügyi – dr. Antalóczy Györgyné 14,45-15,30

Marketing: Spa Brand Book bemutatása (Horváth Orsolya, ügyvezető-Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. és Könnyid László elnök, MSZÉSZ), illetve Sportmarketing – PwC: egyeztetés alatt

Társult tagok szekciója (Püski András - EuroSales, egyeztetés alatt)

Gasztronómiai szekció – egyeztetés alatt

15,30 „AZ ELMÚLT 50 ÉV” KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓJA

 

november 22.

 

 9,00 – 10,00 Társult tagok szekcióülése

10,00 – 10,30 Kávészünet

10,30 – 12,30 PLENÁRIS ÜLÉS

Házigazda köszöntője

Főpolgármester-helyettes köszöntője - Szalay-Bobrovniczky Alexandra, felkérés alatt

 Ms. Susanne Kraus-Winkler köszöntője, HOTREC elnöke

Múlt és Jelen – Dr. Niklai Ákos, MSZÉSZ Tiszteletbeli elnöke, HOTREC alelnöke

Elnöki beszámoló, Könnyid László

Turizmusunk aktuális kérdései – MTÜ, egyeztetés alatt

A Magyar Turisztikai Szövetség 2019. évi tervei – Dr. Princzinger Péter, elnök

You gotta fight for your right to par(i)ty! – Mr. Markus Luthe, CEO, German Hotel Association

12,30 – 13,30 Ebéd

13,30 – 15,30 PLENÁRIS ÜLÉS FOLYTATÁSA

„Duna-panoráma“ – A dunai hajós turizmus hatása a szállodák vendégforgalmára Budapest Welcome Touristic, Békássy Tamás

Mekkorát merjünk álmodni? (A kínai Ocean Flower projekt és az ottani Costes étterem terveinek ismertetése) – Gerendai Károly, tulajdonos

A munkaerőhiány témában készített MSZÉSZ felmérés bemutatása Flesch Tamás, Általános Alelnök

Munkavédelem, mint innováció Kapás Zsolt, (a VIMOSZ ajánlásával) Egészségesebb Munkahelyekért Egyesület

15,30 – 16,00 Kávészünet

16,00 – 17,00 PLENÁRIS ÜLÉS FOLYTATÁSA

2018 évi költségvetés SZMSZ módosítás

Felügyelő Bizottság megválasztása

Elnök, Gasztronómiai Társelnök és Általános Alelnök választása

Oktatási Alapítvány beszámolója

19,00 GÁLAVACSORA – VAM DESIGN CENTER

 

A Szövetség megalapításának 50. évfordulója alkalmából ünnepélyes Gálavacsorát rendezünk november 22-én a VAM Design Centerben, melyen Széll Tamás és Szulló Szabina ételkölteményei kápráztatják majd el a résztvevőket. 

A régióülésre kiállítóként az alábbi linken lehet regisztrálni, ennek határideje 2018. október 31.

"A Közgyűlést 2018. november 22-én 10,30 órára hívom össze. Amennyiben a tagság 50%-a + 1 fő nem lenne jelen, abban az esetben a Közgyűlést azonos napirenddel 16,00 órára ismét összehívom, amely az SZMSZ értelmében ez alkalommal már határozatképessé válik. Kérjük, hogy piros tagigazolványát feltétlenül hozza magával, mert enélkül nem élhet szavazati jogával! Kérjük, hogy a Közgyűlésre, illetve a Gálavacsorára szóló jelentkezési lapokat legkésőbb 2018. november 9-ig az azon megadott e-mail címekre szíveskedjenek elküldeni. Társult tagjaink részére a kiállításra történő jelentkezés Takács Ferencnél (e-mail: takacsferenc@assur.hu) történik, a helyeket jelentkezési sorrendben töltjük be" - áll az MSZÉSZ közleményében.

Csatolmányként olvashatják a gálavacsora meghívóját, a közgyűlés jelentkezési lapját és a társult tagok listáját. A jelentkezési határidő 2018. november 9.

Forrás: Vendég & Hotel


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.