MaReSz-közgyűlés: új elnökségi tag

2022. május 31-én a Bálnában tartotta idei Közgyűlését a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége, amelyen az Elnökség szakmai beszámolója és az idei évi tervek felvázolása mellett az egyik megüresedett Elnökségi tag pozícióra választottak új tisztségviselőt a tagok.

Ganczer Gábor köszöntője után bemutatta a MaReSz új munkatársát, Kecskés Nóra Lilit a tagságnak, aki a titkársági adminisztratív feladatok mellett a maresz honlap megújításáért valamint a social media plaftormok aktívabb használatáért lesz felelős.

Az Elnökségi beszámoló részeként Vaskó Tünde leköszönő Elnökségi Tag a 2022. március 8-án a Hungexpo új Kongresszusi Központjában megvalósult Event Touch rendezvényről számolt be a tagoknak, mely a várakozásokat felülmúlva közel 500 fő részvételével és 40 kiállító megjelenésével valósult meg.

Visszaveti a háború a nemzetközi megrendeléseket

Horváthné Zsigmond Eszter, a MaReSz főtitkára a Szövetség legújabb piacfelmérő kutatásának eredményeit ismertette a tagsággal, melynek eredményeiből jól látszik, hogy habár a 2021-es év már jobb teljesítményt hozott a szakmának, mint a 2020-as, az eredmények még mindig nem közelítik meg a 2019-es számokat, 2021-ben is még csak átlagosan a 2019-es békeév rendezvényvolumenének 50-60 % valósult meg. Ugyan a koronavírus járvány enyhült, de a külpolitikai helyzet bizonytalanságának hatását a válaszadók majd’ 40%-a érzi saját rendezvényein, leginkább a külföldi ügyfelek és résztvevők elmaradásában. A legnagyobb kihívások a szakmában a munkaerőhiány a növekvő nyersanyag- és eszközárak valamint az emelkedő munkaerőköltségek. A kutatás részletes eredményei a Szövetség honlapján lesznek  hamarosan elérhetőek.

Ezek a lobbitémák 2022-re
Ganczer Gábor, a MaReSz Elnöke elmondta, hogy a Szövetség továbbra is folytatja a szakmai érdekvédelmi tevékenységét, karöltve a többi társszövetséggel. A jelenlegi kormány stabilizálódása után a MaReSz ismételten felveszi majd a fonalat a turisztikai szakma megfelelő döntéshozóival az olyan javaslatokról, melyek élénkítenék a piacot, mint például a reprezentációs adó, szociális hozzájárulási adó mentességének meghosszabbítása, az 5%-os rendezvény ÁFA bevezetése és az orvosi, gyógyszerészeti témájú rendezvényekre vonatkozó napi limit emelése.

Újra díjat osztana a szövetség
Rókusfalvy Gábor a MaReSz idei tervei között kitért a Szövetség megújított díjrendszerére a Flash díjra, - melyet most, hogy már valamelyest stabilizálódott a piac és nagy számban elérhetőek a megrendelések-, az Elnökség döntése alapján meghirdet a Szövetség. A díj célja, hogy bemutassa a rendezvényszakma komplexitását, hogy mind a szervezői és szolgáltatói oldal bemutathassa „legflashebb” munkáit és az újonnan bevezetett hiánypótló szakmai elismerések felkerüljenek az ország kreatív szakmai díjainak palettájára nemzetközi porondra emelve ezzel a magyar rendezvényszervezési szaktudást.

Az elnökségi beszámolókat követően a tagok megismerhették a 2021-es pénzügyi eredmény alakulását, illetve a 2022-re előirányzott pénzügyi tervezetet. Éder Zoltán a Felügyelőbizottság Elnöke pozitívan véleményezte a pénzügyi beszámolót, melyet a Közgyűlés elfogadott.

Két jelöltből választottak elnökségi tagot
Az új Elnökségi tag megválasztása előtt az Elnökség megköszönte Vaskó Tündének a MaReSz Elnökségi tagjaként az elmúlt tíz évben tanúsított fáradhatatlan munkáját.
A megüresedett elnökségi tag pozícióval kapcsolatosan a Közgyűlést megelőző online jelöltállítási szakaszban két fő jelöltette magát a tisztségre, Fábián Attila, a Smarteq AVS Kft ügyvezetője és Kassai Zsolt, a Special Effects Zrt. vezérigazgatója. A Közgyűlés többségi szavazattal Fábián Attilát választotta meg a tisztség betöltésére, akit a jelenlegi Elnökségi tagok üdvözöltek.

A tisztségválasztást követően a MaReSz Alapszabályát és Szervezeti és Működési Szabályozását érintő módosítási javaslatok megvitatása következett, melyhez kapcsolódóan az idei Közgyűlés konkrét javaslatok mentén elfogadta a módosításokat. A Közgyűlés záró napirendi pontja a Szövetségbe való új belépő tagok, illetve az idén kilépő tagok ismertetése volt.


A Közgyűlést követően került megrendezésre az MTPA Rendezvény ReStart konferenciája, melyen számos MaReSz tagcég képviselője részt vett kerekasztal beszélgetések és előadások formájában.

Forrás: MaReSZ


Ingyenes kresz suli a Városligetben

Ingyenes kresz suli a Városligetben 

1400 gyermek tanulhatja meg a biztonságos közlekedés szabályait a nyáron.
Különleges izlandi koncert és drón nap a repülőmúzeumban

Különleges izlandi koncert és drón nap a repülőmúzeumban 

Inspiráló történetek, múzeumok éjszakája és érdekes bemutatókkal készülnek az idei nyári szezonra.
Erdőlátogatási tilalom a teljes Gemenci erdőben

Erdőlátogatási tilalom a teljes Gemenci erdőben 

A rendelkezés 2024. június 14-30. között érvényes.
Átadták az üzleti turizmus kiválóságait elismerő Business Excellence díjakat

Átadták az üzleti turizmus kiválóságait elismerő Business Excellence díjakat 

Tíz kategóriában meghirdetett felhívásra 62 pályamunka érkezett.
Kihagyhatatlan kulturális ziccerek a Múzeumok Éjszakáján

Kihagyhatatlan kulturális ziccerek a Múzeumok Éjszakáján 

Közel 450 intézmény mintegy 2500 programmal készül június 22-ére.
Lerántják a leplet egy felemelő sporteseményről

Lerántják a leplet egy felemelő sporteseményről 

Az egész világot megmozgató futball seregszemlére  a Pont Csopak is méltó módon készül.
Pokrócos utazó fesztivál rejtett kincsekkel

Pokrócos utazó fesztivál rejtett kincsekkel 

A Balaton Piknik a Tihanyi-félszigetre érkezik.
Személyre szabja az ügyfelek védelmét az Erste

Személyre szabja az ügyfelek védelmét az Erste 

Az emberközpontú bankolás filozófiáját követve az egyéni költési szokásokhoz igazodó, napi maximális limitet állít be lakossági ügyfeleinek az internet- és mobilbankos (George Web és George App) átutalásokhoz az Erste.
Ilyen lett  megújult zarándokközpont - képekkel

Ilyen lett megújult zarándokközpont - képekkel 

Családbarát turisztikai hellyé vált Mátraverebély-Szentkút: hivatalosan is átadták a római katolikus nemzeti kegyhely új létesítményeit.
Focilázban ég a Városháza pop-up parkja

Focilázban ég a Városháza pop-up parkja 

Szombaton, június 15-én, 15 órakor lép először pályára a magyar válogatott, és lehet szurkolni a csapatnak a belváros szívében, a Károly körútnál, a Városháza pop-up parkban.