Kastélyosok közgyűlése Kétútközben

Különleges és rendhagyó közgyűlést tartottak a kastélyszállodások szeptember 22-én, a kétútközi Graefl Major kertjében.

A Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége idei közgyűlését a kétútközi Graefl Major kerti pavilonjában tartotta, ügyelve a tagok biztonságára és egészségére.

A rendhagyó közgyűlés után a részvevők megismerkedhettek a szinte 100 százalékban önellátó bio gazdasággal, ahol az idei évtől egy fine dining étterem is üzemel. A majorság visszanyúlik az őseink gyökereihez, így például azon túl, hogy saját tejtermékeket állítanak elő - a húsok, a  fűszerek, az összes gyümölcs és zöldség saját kertjükből való, így gyakorlatilag „0 km-es” konyhát üzemeltetnek – hamarosan pedig vermet is ásnak télire a zöldségeknek.

A közgyűlésen szó esett a kastélyok jelenlegi helyzetéről, és az őket érintő visszaesett rendezvények piacáról, illetve a jövőbeli tervekről. Az idén elmaradt Heritage Hotels of Europe díjátadó gála ceremóniát a 2021-es évre halasztották, illetve az ehhez kapcsolódó aktivitásokat is.

A kastélyosok bíznak abban, hogy a következő szezonban, mind az események és rendezvények tekintetében, mind az egyéni foglalásokat érintően rendeződik a helyzet. 

A tagság egyöntetűen arról számoltak be, hogy a belföldi foglalom erősen felélénkült, és a nyári szezon némileg enyhítette az idei év kiesését. A történelmi épületek vendéglátói azt tapasztalták, hogy a nagy terek, parkok, a „világvégi” bájos kis települések, még inkább vonzó desztinációkká váltak a vírushelyzetben.

Örömmel állapították meg, hogy 6 új tag jelentkezője van a szövetségnek, és továbbra is várják azon kastélyosok jelentkezését, akik az idei évben díjtalanul szeretnének csatlakozni hozzájuk, ezáltal egyúttal a nemzetközi szervezet tagjai közé is bekerülnek.  

Forrás: Turizmus Online


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.