A Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége idei közgyűlését a kétútközi Graefl Major kerti pavilonjában tartotta, ügyelve a tagok biztonságára és egészségére.
A rendhagyó közgyűlés után a részvevők megismerkedhettek a szinte 100 százalékban önellátó bio gazdasággal, ahol az idei évtől egy fine dining étterem is üzemel. A majorság visszanyúlik az őseink gyökereihez, így például azon túl, hogy saját tejtermékeket állítanak elő - a húsok, a fűszerek, az összes gyümölcs és zöldség saját kertjükből való, így gyakorlatilag „0 km-es” konyhát üzemeltetnek – hamarosan pedig vermet is ásnak télire a zöldségeknek.
A közgyűlésen szó esett a kastélyok jelenlegi helyzetéről, és az őket érintő visszaesett rendezvények piacáról, illetve a jövőbeli tervekről. Az idén elmaradt Heritage Hotels of Europe díjátadó gála ceremóniát a 2021-es évre halasztották, illetve az ehhez kapcsolódó aktivitásokat is.
A kastélyosok bíznak abban, hogy a következő szezonban, mind az események és rendezvények tekintetében, mind az egyéni foglalásokat érintően rendeződik a helyzet.
A tagság egyöntetűen arról számoltak be, hogy a belföldi foglalom erősen felélénkült, és a nyári szezon némileg enyhítette az idei év kiesését. A történelmi épületek vendéglátói azt tapasztalták, hogy a nagy terek, parkok, a „világvégi” bájos kis települések, még inkább vonzó desztinációkká váltak a vírushelyzetben.
Örömmel állapították meg, hogy 6 új tag jelentkezője van a szövetségnek, és továbbra is várják azon kastélyosok jelentkezését, akik az idei évben díjtalanul szeretnének csatlakozni hozzájuk, ezáltal egyúttal a nemzetközi szervezet tagjai közé is bekerülnek.
Forrás: Turizmus Online