A kormány visszavonta a Limes világörökségi jelölését

A kormány visszavonta a Limes világörökségi jelölését 

Mégsem kerül fel négy hazai helyszín az UNESCO világörökségi listájára? Évtizedes munka vész kárba, és így a velünk pályázó másik három államot is megfosztjuk az esélytől.

Egyedülálló lehetőség a dunai turizmusnak 

Második alkalommal szervezte meg a Duna-konferenciát a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával a Rába-Duna-Vág Európai Területi Társulás (RDV ETT) április 20-án, pénteken, a dél-komáromi Monostori Erődben. A rendezvény a Duna mindkét partján fekvő önkormányzatok, civil szervezetek, vállalkozók és polgárok együttműködését hivatott elősegíteni.
Megindulhat a Limes a világörökséggé válás útján

Megindulhat a Limes a világörökséggé válás útján 

A Római Birodalom egykori határainak, a dunai limes világörökségi helyszínné nyilvánítására Magyarország - Szlovákiával, Ausztriával és Németországgal közösen - benyújtotta a nevezését az UNESCÓ-hoz, az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetéhez.
Több milliárd forint támogatást kapnak a világörökségi helyszínek

Több milliárd forint támogatást kapnak a világörökségi helyszínek 

Több új, eddig nem látogatható helyszín válhat elérhetővé a turisták számára és családbarát beruházások is megvalósulhatnak 11,5 milliárd forintból Magyarország világörökségi helyszínein. A GINOP-7.1.6-16 pályázati konstrukció többek között Hollókőn, Pannonhalmán, Pécsett és a Tokaji borvidéken ad lehetőséget a fejlesztésekre.
Duna-Limes: egy lépéssel közelebb a világörökségi ranghoz:

Duna-Limes: egy lépéssel közelebb a világörökségi ranghoz: 

Kiírták a pályázatokat a római Limes magyarországi Duna-szakaszain található települések felkészülésének segítésére.

Nemzetközi konferencia Budapesten a limes világörökségi helyszín bővítéséről 

A limes világörökségi helyszín bővítéséről tartanak nemzetközi konferenciát a Magyar Nemzeti Múzeumban tíz ország szakértőinek részvételével kedden és szerdán.

Limes-projekt: elkészült a turisztikai fejlesztési koncepció 

A Magyar Limes Szövetség a Nemzetgazdasági Minisztérium és számos Duna menti település társfinanszírozásának köszönhetően elkészítette a hazai Duna menti területek turisztikai fejlesztési koncepcióját.
Még közelebb került a világörökségi címhez a dunai limes

Még közelebb került a világörökségi címhez a dunai limes 

Megszületett a kormányhatározat az új hazai világörökségi nevezésről.
Ígéretes projektötletek kormányzati támogatással a világörökség kapujában

Ígéretes projektötletek kormányzati támogatással a világörökség kapujában 

Július 18-án újabb szakaszához érkezett a nagyszabású Duna-Limes program. A témában a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében turizmustervezési munkaértekezlet zajlott, mely során a Duna menti tervezési munkát minden eddiginél részletesebben ismertették. Az eseményen bemutatták az egyes tervezési területeket és az azokra írt ígéretes és formabontó projektötleteket.

Duna-Limes turizmustervezési értekezletet tartanak 

2016. július 18-án, hétfőn 10 órakor Duna-Limes turizmustervezési témájú munkaértekezletet tartanak, melyre résztvevők jelentkezését várják.

Római kori települést tártak fel Dunaszentgyörgyön 

Egy Limes menti, római kori település részleteit tárták fel szekszárdi régészek a közelmúltban a Tolna megyei Dunaszentgyörgyön, a község bővítését megelőző ásatáson.

Limes: ne várjuk, hogy milliók érkeznek, csak mert világörökséggé válik 

A turizmus és a kultúrtáj kapcsolatát, fenntarthatóságát boncolgatták a téma nemzetközi szakértői esettanulmányok példáin keresztül a budapesti Metropolitan Egyetem és az Információs Társadalomért Alapítvány közös szervezésében zajló konferencián június 12-16. között.

Hamarosan új világöröksége lehet Magyarországnak a Duna mentén 

Többször is beszámoltunk már arról, hogy folyamatban van a Római Birodalom magyarországi Duna-szakaszának UNESCO világörökségi címre történő jelölése. A cím elnyerésére már 2018-ban sor kerülhet, amely így a világ egyik legnagyobb kiterjedésű világörökségi helyszíne lehet.

Új szakaszhoz ért a világörökségre pályázó Duna menti megaprojekt 

Újabb, operatív szakaszához érkezett a a Magyar Limes Szövetség tevékenysége, a szövetség további belépőket vár a sikeres működés érdekében.

A Magyar Limes Szövetség felhívása turisztikai vállalkozók részére 

A Magyar Limes Szövetség nyugati és déli Dunai-szakaszának vezetősége helyszíni egyeztetésre hívja a Duna-menti turisztikában érdekelt vállalkozások vezetőit a szolgáltatási kínálat feltérképezése és azokkal való gazdasági (szerződéses) kapcsolat előkészítése érdekében.

A magyar Limes a világörökség kapujában 

Pest Megye Önkormányzata és a Magyar Limes Szövetség, mint stratégiai partnerek, előkészítő munkát kezdeményeztek július 30-án, az Önkormányzat dísztermében. 

Okostelefonnal és táblagéppel ismerhetjük meg az örökségvédelmet 

Az Európai Unió által ösztönzött, két kiemelkedő, a turizmust szolgáló nemzetközi szakmai program megvalósításának hazai partnere a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola.

Gasztronómia, római fürdőkultúra és Limes-napok 

Befejezéséhez közeledik az Európai Unió által támogatott Danube Limes Brand- és a Sagittarius projekt. Mindkettő magyarországi partnere a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola.

A 417 kilométer hosszú lehetőség 

A Magyar Limes Szövetség szakmai tanácskozást rendezett december elején a Duna középső és nyugati szakaszának turisztikai hasznosításának lehetőségeiről.

Limes: az ország legnagyobb turisztikai attrakciója lehet 

Kevesen dicsekedhetnek római romokkal saját lakásuk falain belül. Hirschberg Attila ezen kevesek egyike. Dunakeszi háza építésekor előbukkant romok jelentős szerepet játszottak abban, hogy a vegyész végzettségű szakember a római történelem, a Duna mentén is futó turisztikai fejlesztésének megszállottja is legyen. Az általa ügyvezető elnökként vezetett és a Limes világörökségi státuszáért minden követ megmozgató Magyar Limes Szövetség mára elismert tárgyalópartnerré vált. A világörökségi nevezés előtt álló Limes turizmusban lehetséges szerepéről Hirschberg Attilát kérdeztük.

A Limes útvonalat ismerheti meg a szakma 

Szerettel várja a szakmabelieket a MUISZ egy formálódó, ígéretes új turisztikai attrakció, a Limes útvonal vetített képes szakmai bemutatójára.

Hazánk a Római Birodalom határa 

Hazánk két éve nyerte el a Duna-menti római Limes (ripa Pannonica) UNESCO Világörökségi nevezéséhez szükséges financiális alapot. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal a fővárosban csütörtökön konferenciát rendezett, amelyen tájékoztatást adtak a megjelent építészeknek, önkormányzati és országgyűlési képviselőknek, valamint civil szervezetek képviselőinek arról, milyen intézkedéseket tettek eddig és milyen befolyása lesz a cím elnyerése a turizmusra. Munkatársunktól
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!