A Limes útvonalat ismerheti meg a szakma

Szerettel várja a szakmabelieket a MUISZ egy formálódó, ígéretes új turisztikai attrakció, a Limes útvonal vetített képes szakmai bemutatójára.

A magyarországi római kori limes (határvonal) 123 lelőhelyet (erődöt, őrtornyot, útszakaszt) tartalmazó, 65 települést érintő helyszín világörökségi felterjesztése 2014-ben várható. A teljes hazai dunai szakaszon elérhető UNESCO világörökségi cím a nemzetközi példák alapján gyakorlatilag azonnal számottevő turizmust generál, jelentőségét az is megnövelheti, hogy ez az UNESCO történetének legnagyobb sorozatjelölése. A világörökség jelölésre épülő Limes projekt a Duna Stratégia zászlóshajójaként kettős célt szolgál:

  • tematikus önfenntartó kulturális/turisztikai útvonallá válik,
  • örökségvédelmi szempontból elő kívánja segíteni, hogy a Limes teljes szakasza a világörökség részévé váljon.

A Limes útvonalra további fejlesztések és a már meglévő turisztikai potenciál is kapcsolhatók, mint pl. kerékpárút hálózat kiépítése, a dunai közlekedés fejlesztése, más korszakokból vonzó látványosságok bemutatása (pl. a komáromi Monostori erőd, esztergomi Bazilika) bor, wellness, falusi turizmus, fesztiválok, kulturális rendezvények, ezáltal a projektre sok kis – és középvállalkozás épülhet rá, így hozzájárul a munkahelyteremtéshez, vállalkozásfejlesztéshez és ilyen értelemben hozzájárulhat a szegényebb térségek felzárkóztatásához és az életminőség javításához.

Az előadás időpontja: 2013. április 29. 10.00 – 12.00 óra
Helyszíne: Játékszín (1066.Budapest, Teréz körút 48.)
Előadó: Hirschberg Attila, a Magyar Limes Szövetség elnöke

A Limes útvonal új programteremtő lehetőség lehet, melyhez a helyszíni konzultáció során a szakmai vélemények értékes hozzájárulást adhatnak.

A Limes projekt bemutatása után a Játékszín igazgatója, Németh Kristóf ismerteti röviden a nemrég újra megnyitott Játékszín lehetőségeit rendezvényszervezők, utazási irodák számára.

A MUISZ által szervezett rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Egy vállalattól több résztvevő is jöhet. A jelentkezéseket a muisz@muisz.t-online.hu címre várja a Szövetség legkésőbb április 25-ig. A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel vár a MUISZ!


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.