Duna-Limes turizmustervezési értekezletet tartanak

2016. július 18-án, hétfőn 10 órakor Duna-Limes turizmustervezési témájú munkaértekezletet tartanak, melyre résztvevők jelentkezését várják.

Az egyeztetés, annak végeredménye, illetve a közös tervezés, közös munka évtizedekre maghatározhatja a Duna-mente turisztikai, gazdasági lehetőségeit, ezért is várják a résztvevők megjelenését, véleményét.

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum Díszterem, 1080 Budapest, Pollack Mihály tér

Érkezés, regisztráció: Főbejáraton keresztül 9 órától – 9.50-ig

Téma: a teljes Duna-menti tervezési munkát relatív részletesen bemutató munkaértekezlet, amelyen be kívánják mutatni a tervezés javaslattétel előtti állapotát, minden érintett területen megismert lényeges lehetőséget, és javaslatot kívánnak tenni a hálózatos értékesítésnek megfelelő rövid és középtávú fejlesztési javaslatokra. Várják a résztvevők véleményét a fórumon és utána 3 napon belül írásos megkeresés alapján.

Az értekezleten való részvétel térítésmentes, de regisztrációhoz kötött! A részvételi szándékot a saller.dk@gmail.com címen kell mielőbb jelezni. Minden érdeklődőt, érintettet várnak a rendezvénye, így a meghívó továbbítható.

A regisztrációhoz szükséges információk: Szervezet és/vagy képviselt, érdeklődési terület; érintettségi terület a Duna mentén, vagy a tevékenységhez, érdeklődéshez csatlakozóan; résztvevő olvasható neve; telefonos, mail elérhetősége. Az adatokat csak a program keretein belüli kommunikáció céljára, ahhoz csatlakozóan használják fel.

Napirend

9.00-9.50 érkezés és regisztráció

10.00-12.00 tervezési területek bemutatása

12.00-13.00 értékelés, párbeszéd a teljes programhoz

13.00-14.00 szendvics, kávészünet, a területi tervezőkkel egyéni megbeszélés

14.00-15.30 a Magyar Limes Szövetség közgyűlése (csak tagoknak és a tagfelvételt benyújtottaknak)

Tárgy: A Duna menti ókori római Limes magyarországi szakaszának világörökséggé nyilvánítása hatásai és a kapcsolódó turisztikai lehetőségek feltárása, beleértve minden turisztikai elemet, lehetőséget. A koncepcióalkotás, forráselosztási javaslattétel az egész Duna mentén Péccsel kiegészítve zajlik.

A Magyar Limes Szövetség eddigi munkája során elkészült és a Kormánynak átadásra került az Országos Limes Kulturális Fejlesztési Koncepció Előterv, amely alapján a Kormány elindította a nevezési feladatok végső teendőit, és végrehajtására miniszteri biztossá nevezte ki a Szövetség elnökét, Dr. Visy Zsoltot. A végponti tervezési feladatok céljából a teljes Dunai szakaszt érintő tervezési foglalt feladat végrehajtása zajlik, amelyet a Magyar Limes Szövetség a Nemzetgazdasági Minisztérium Turizmusért felelős helyettes államtitkárságának (amely terület a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hatáskörébe került át) és a területen található önkormányzatoknak az anyagi támogatásával szervezi.

A Limesszel kapcsolatos két kiadvány ide és ide kattintva elérhető.


Teltház a golfszezon legmenőbb versenyén

Teltház a golfszezon legmenőbb versenyén 

Teltházzal, több, mint száz versenyzővel és kiemelt érdeklődés mellett rendezték meg az idei szezon eddigi legsikeresebb versenyét.
Kádár-kockák a Skanzenben

Kádár-kockák a Skanzenben 

A kockaház. Lakóház, életforma és annak reprezentációja a Kádár-korban címmel nyílt kiállítás június 21-én a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Skanzen Galériában.
Nyitva a Flava-brand legújabb tagja

Nyitva a Flava-brand legújabb tagja 

Lehetőséget kínálva arra, hogy Budapesten maradva, nyáron a fővárosban találjanak rá a természetközeli pihenés és felfrissülés lehetőségére a városlakók.
Új arculatot kapott a Miskolc Pass

Új arculatot kapott a Miskolc Pass 

Megújult arculattal, számos új partnerrel jelentkezik a Miskolc Pass turisztikai kártya.
Titkos kódok és szimbólumok a kiállításon

Titkos kódok és szimbólumok a kiállításon 

Összművészeti eseménnyel zárul a szentendrei Virágnyelven kiállítás.
17. századi női papucs került elő a veszprémi várnegyedben

17. századi női papucs került elő a veszprémi várnegyedben 

A különleges leletet már a Múzeumok Éjszakáján megnézhetik az érdeklődők a veszprémi várnegyed Work in Progress kiállításán.
Indul Tokaj legmenőbb éjszakai futása

Indul Tokaj legmenőbb éjszakai futása 

Június 28-án nemzetközi mezőny indul a Fesztiválkatlanból.
Kutya melegben a kutyájával strandolna? Nincs akadálya

Kutya melegben a kutyájával strandolna? Nincs akadálya 

Itt a legfrissebb országos kutyabarát strandtérkép, hozzá hasznos tippekkel.
Elfogadták az Európai Zöld Megállapodást - mit jelent?

Elfogadták az Európai Zöld Megállapodást - mit jelent? 

„Az Európai Uniónak át kell gondolnia a stratégiáját” – mondja Bárány László,az ország piacvezető és a magyarországi csirketermelés és -feldolgozás közel 50 százalékát adó piaci szereplőjének tulajdonos-ügyvezetője.
Tánc és a századforduló szerelmi élete a Szentendrei Skanzenben

Tánc és a századforduló szerelmi élete a Szentendrei Skanzenben 

Tánc, tűzugrás, szerelmi jóslás és csoki bonbonok - izgalmas lesz az idei Múzeumok éjszakája a Skanzenben.