Sikerrel zárult a Bor a vendéglátásban képzéssorozat

Minden eddiginél többen, csaknem 300 fő vett részt országszerte tíz helyszínen zajló Bor a vendéglátásban borismereti képzéseken, amelyek október elejétől egy hónapon át zajlottak nagyvárosainkban.

"Ahogy az elmúlt évben, a jelentkezési szakaszban idén is gyorsan beteltek a helyek a vendéglátás területén dolgozók számára meghirdetett egynapos edukációs programra, melynek elsődleges célja az volt, hogy hazánk szakemberei minél részletesebb tudással felvértezve tudják képviselni és használni a magyar bort munkájuk során. A tavalyi képzésekhez képest bővült a helyszínek listája, így idén Budapesten két alkalommal, Győrben, Sopronban, Egerben, Pécsett, Balatonfüreden, Nyíregyházán, Szegeden és Debrecenben zajlott egy-egy kurzus" - olvasható az MTÜ közleményében.



Az ország minden pontjáról érkező étteremvezetőknek, felszolgálóknak, borbárban vagy épp borászatnál dolgozó kollégáknak lehetőségük volt elismert boroktatók és borakadémikusok tolmácsolásában megismerkedni hazánk 6 borrégiójával, és megtanulni az ismeretszerző borkóstolás alapjait egy-egy 6 tételes borsort végigkóstolva. A délutáni, gyakorlatorientált modulok során pedig hazánk legsikeresebb sommelier szakemberei avatták be a résztvevőket, hogy a vendégtérben hogyan tudnak magas színvonalon bort és pezsgőt felszolgálni, vagy épp az étellel leginkább harmonizáló bort ajánlani. A képzés végén a résztvevők tanúsítványt vehettek át a szervező Magyar Bor Személyesen közösségi bormárka és a rendezvényt lebonyolító Hello Agency munkatársaitól.

Mindazoknak, akik nem jutottak el az élő képzésre, figyelmébe ajánlja a társaság a https://kepzes.bor.hu/ weboldalt, ahol az előadások esszenciáját jelentő oktatóvideók és letölthető tananyagok segítik a borral ismerkedni vágyókat abban, hogy megismerjék borvidékeink jellegzetességeit, borkultúránk alapjait és természetesen a bor kiemelkedő szerepét, jelentőségét a vendéglátásban.


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.