Bezárt a Sztálin-kebab

Közfelháborodás miatt szinte azonnal a nyitást követően kénytelen volt a tulaj lehúzni a rolót.

Közfelháborodás hatására nem sokkal nyitás után bezárt a Sztálin tematikájú kebabos Moszkvában, adja hírül az index.hu nagyközönségi portál.

A gyorsétkezde a néhai szovjet diktátor portréjával csábította a vendégeket, akiket a Sztálin titkosrendőrségének egyenruhájába bújt férfi szolgált ki. A menün Joszif Sztálin, Nyikita Hruscsov szovjet vezetők és a titkosszolgálatok egykori vezetője, Lavrentyij Berija nevével fémjelzett ételek közül választhattak.

A Sztálin-kebabos tulajdonosának állítása szerint legalább 200 ember szolgáltak ki a nyitás napján a múlt héten, de a helyi hatóságok nyomására kénytelen volt lehúzni a rolót.

Amúgy az oroszoknál egyáltalán nem idegen az ilyesfajta a régebbi elnyomó időkre utaló vendéglátás, Szentpétervárott például igazi turistalátványosságnak számított korábban az az óriási méretű étterem a városban, ahol kizárólag orosz korábbi államelnökök és más szovjet vezetők, diktátorok hasonmásai szolgálták ki a betérő vendégeket.

Forrás: Index / Turizmus Online


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.