Pályázatokkal készülhetnek fel a kkv-k a digitális gazdaság kihívásaira 

Az 54 milliárd forint kerettel hamarosan megnyíló három infokommunikációs pályázattal a kormány abban szeretne segíteni, hogy a magyar kis- és középvállalkozások fel tudjanak készülni a digitális gazdaságra, a versenyre, tovább tudjanak lépni fejlesztéseikben - hangsúlyozta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára kedden.

31,6 milliárd forintból fejlesztik a dunai hajózást 

A dunai hajózás fejlesztésére Magyarország rendszeresen és sikerrel pályázik uniós forrásokra: a 2014-2020-as pénzügyi időszakban eddig támogatást nyert 12 projekt 31,6 milliárd forint összértékű beruházás megvalósítását teszi lehetővé - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

30 milliárd forintból fejlesztik a hazai kerékpárutakat 

Mintegy 30 milliárd forint értékű kerékpárút-fejlesztésről döntött a kormány, a turisztikai szempontból legfontosabb útvonalak fejlesztését nemzetgazdasági szempontból kiemeltnek minősítették - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztosa háttérbeszélgetésen szerdán Budapesten.

Határ menti kerékpártúrákat támogat az NFM 

A közlekedésért felelős minisztérium összesen 15 millió forinttal járul hozzá a Kerékpárral 7 határon át programsorozat eseményeinek költségeihez. A támogatott rendezvények között a magyar történelem és kultúra nagyjai – Szent István, Dobó István, II. Rákóczi Ferenc, Arany János, Bartók Béla, Liszt Ferenc – emléke előtt tisztelgő kerékpártúrák is szerepelnek.

Beveszik a strandokat, éttermeket és fesztiválokat a fogyasztóvédők 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a nyári hónapokban is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a vendéglátóhelyek, idegenforgalmi szolgáltatók betartsák a szabályokat. A fogyasztóvédelmi hatóság célzott ellenőrzéseket tart annak érdekében, hogy a belföldi vendégek és a külföldi turisták időtöltése gondtalan legyen.

„Prágát le kell győzni, Bécset meg kell ostromolni” 

Nagy érdeklődés kísérte dr. Bienerth Gusztáv turizmusért felelős kormánybiztos előadását a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége budapesti közgyűlésén, ahol elsőként ismertethette szélesebb szakmai plénum előtt a kormányzat turizmussal kapcsolatos elképzeléseit.

Balkáni járatok állami támogatással 

Legfeljebb három résztvevőt várt az illetékes minisztérium a „menetrend szerinti légi járatok üzemeltetése öt nyugat-balkáni útirányba” tárgyú uniós koncessziós beszerzési eljárás részvételi szakaszában, amely május 19-én zárult. A határidőig egyedül a Wizz Air nyújtotta be ajánlatát.

Az ország összes kalandparkja fokozott ellenőrzésre számíthat 

A csillebérci kalandparkban 2016. május 22-én történt esemény miatt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium rendkívüli vizsgálatot rendel el az országban működő összes kalandparkban.

Átalakul az ágazat irányítása 

Átalakul a magyar turizmus szervezete, létrejön a Magyar Turisztikai Ügynökség, amelyet kormánybiztos felügyel – jelentette be Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.
Az összes, turizmussal kapcsolatos feladatot az NFM felügyeli

Az összes, turizmussal kapcsolatos feladatot az NFM felügyeli 

Miután a turizmusirányítás és -fejlesztés átkerült a Nemzetgazdasági Minisztériumtól a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz, hétfő este megjelentek a Magyar Közlönyben az ezt szabályozó rendeletek és határozatok.

300 ezer forintra büntethetnek jogosulatlan diszpécserszolgáltatásért 

Március 11-től újabb szankciók lépnek életbe az engedély nélküli, feketepiaci taxizás visszaszorítása érdekében - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

TIMEA és a kérők 

Drasztikusan átalakulhat a turizmusirányítás eddigi rendszere, amennyiben megvalósul az a kiszivárgott tervezet, amely egy állami csúcsszerv létrehozását tűzte ki célul.

Szuhoj-gépekkel jöhet létre az új magyar nemzeti légitársaság 

Egy új magyar nemzeti légitársaság alapításáról tárgyalt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) illetékese és az orosz Szuhoj repülőgépgyártó képviselője hétfőn Budapesten - hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában.

NFM: a taxizás szabályai az Uberre is vonatkoznak 

Múlt hét szerdán elindult Budapesten is az Uber, a taxizás alternatíváját kínáló közösségi közlekedési szolgáltatás. Ma az NFM bejelentette: az Uberre is a taxizás szabályai vonatkoznak.

Kötöttpályás kapcsolat épül a repülőtér és a belváros között 

A közlekedés fejlesztése a 2014-2020-as uniós pénzügyi ciklusban a gazdaság élénkítését, a versenyképesség növelését, a foglalkoztatás bővítését szolgálja, az időszak egyik nagy nyertese pedig a vasút - nyilatkozta Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az MTI-nek.

Kikötői és kerékpáros fejlesztések 4,4 milliárd forintból 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közelmúltbéli döntéseinek köszönhetően további 25 kikötői és 15 kerékpáros beruházás valósulhat meg 2015 végéig. A fejlesztések végrehajtását összesen mintegy 4 milliárd forint uniós és hazai támogatás segíti.

Előtérben a környezetbarát közlekedés 

Akik a környezetbarát közlekedési módokat választják, sokat tesznek egy jobban működő, fenntartható, egészséges városi környezetért, gyermekeik és önmaguk jövőjéért - mutatott rá a nemzeti fejlesztési miniszter kedden Budapesten az Európai Mobilitási Hét magyarországi nyitórendezvényén.

Kerékpárosbarát települések 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Kerékpáros Magyarország Szövetséggel együttműködésben idén nyolcadszor hirdette meg a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat.

Így indult a tavaszi Bringázz a Munkába! kampány 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Magyar Kerékpárosklubbal közös szervezésben 13. alkalommal, a Föld napján indítja útjára a kerékpározást népszerűsítő kampányát, mely idén tavasszal április 22-én kezdődik és május 30-ig tart.

Remek kerékpárutak épülhetnek 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ sajtótájékoztatóján kiderült, hogy mely kerékpárutakat tervezik fejleszteni, illetve egy kerékpáros nyilvántartó rendszer létrehozásáról is szó esett.

Olcsóbb lesz a regionális vasúti közlekedés 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium február közepétől újabb 15 mellékvonalra terjeszti ki a 15 helyett már 25 százalékkal olcsóbb regionális tarifákat – jelentette be Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár 2013. január 19-én, Győrben.

Ismét vonatozhatunk Esztergom és Pilisvörösvár között 

Újraindul a személyszállítás Pilisvörösvár és Esztergom között, miután több mint 30 kilométeren befejeződött a vasúti pálya felújítása. A közel 20 milliárd forintos beruházást Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár adta át csütörtökön a dorogi vasútállomáson - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az MTI-vel.

Mégsem csökken jövőre a Turisztikai Célelőirányzat összege? 

Attól függ, honnan nézzük!

Vasúti személyszállítás: egy évtizedre rögzített keretfeltételek 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 10 éves vasúti személyszállítási közszolgáltatási szerződéseket kötött a MÁV-START Zrt.-vel és a GYSEV Zrt.-vel. 

A Malév újraindítására szólított fel az MSZP 

Az MSZP véleménye szerint nagyon súlyos árat fizet az ország azért, hogy egy éve "az Orbán-kormány csődbe vitte a Malévot", a párt arra szólította fel a miniszterelnököt, hogy ne gáztárolókat vásároljon, hanem indítsa újra a légitársaságot. A nemzeti légitársaság feltámasztása mellett érvelő MSZP ásta meg a Malév sírját - reagált a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a kijelentésekre.

Átalakulnak a közösségi közlekedési szolgáltatók 

Szervezetileg is átalakulnak a közösségi közlekedési szolgáltatók, a folyamat a MÁV-csoportnál és a Volán-társaságoknál jelenleg is tart - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Nem változnak jövőre a személygépkocsik e-matrica díjai 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium rendeletmódosítási tervezete szerint az autósok a jövő évben is az ideivel megegyező árakon vásárolhatnak e-matricát a személygépkocsikra. A szaktárca a megtett úttal arányos elektronikus díjfizetés jövő nyárra tervezett bevezetéséhez igazítja a jogszabályi előírásokat, közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Új fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár 

Csepreghy Nándor lett a fejlesztési tárca új, a fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden az MTI-vel.

NFM: nem esélytelen egy új nemzeti légitársaság létrehozása 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium továbbra sem tartja esélytelennek egy új nemzeti légitársaság létrehozását, ennek érdekében több befektetővel, befektetői csoporttal is tárgyal az együttműködési lehetőségekről - derül ki a fejlesztési miniszter írásos válaszából, amely az Országgyűlés honlapján olvasható.

Tényleg a Ferihegy kivégzése a cél?! 

A kormányzati portálra május 3-án került fel egy közleménynek látszó írás, mellyel a MÁV bécsi repülőtéri járatait népszerűsítették. A Budapest Airportot megdöbbentette, hogy a közlekedés valamennyi hazai ágát felügyelő Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Budapestről a bécsi repülőtérre tartó új vasúti szolgáltatást hirdeti hivatalos honlapján. Nehezen érthető, miért kell a magyar adófizetők pénzén új repülőtéri munkahelyeket teremteni – Ausztriában - közölték a Turizmus Online-nal.

MUISZ: február 15. után helyreállíthatatlan lesz a magyar érdekek védelme 

Levélben fordult a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárához a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) és a IATA Repülőjegy-értékesítő Irodák Magyarországi Egyesülete (IRIME), hogy felhívják a figyelmet a Malév leállása kapcsán az utazási irodákat és utasokat érintő problémákra, tájékoztatta lapunkat a MUISZ. 

Meg kell találni azt a piaci rést, amelyre magyar légitársaság alapítható 

A Malév leállásával átrendeződik a piac és ebben a helyzetben kell megtalálni azt a rést, ahol életképesen elindítható egy új légitársaság, akár egy nagy légi fuvarozó regionális központjaként - mondta Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára az ATV Start című reggeli műsorában hétfőn.

Malév: Áll egy ifjú légitársaság a zöld mezőn? 

A múlt örökségét hátrahagyva, zöldmezős beruházásként lehetne egy új, nemzeti légitársaságot grundolni az NFM szerint - derült ki a fejlesztési tárca pénteki sajtótájékoztatóján.

Rendkívüli vagyonfelügyelőt kapott a Malév 

Rendkívüli moratóriumot rendelt el és rendkívüli vagyonfelügyelőt rendelt ki a Malév Zrt. mellé a Fővárosi Bíróság csütörtöki végzésében - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Megszűnt a négynapos matrica 

Január elsejétől emelkedtek az autópályák úthasználati díjai, és megszűnt a (D1-díjkategóriájú) személyautókra érvényes négynapos e-matrica. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) tájékoztatása szerint ugyanakkor a pótdíjfizetés határideje 30 napra nő.

Fellegi Tamás új funkciója 

A jövőben az egyes nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásért felel tárca nélküli miniszterként Fellegi Tamás, ebben a minőségében vezeti a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unió Bizottságával folytatandó tárgyalásokat - közölte a miniszter az MTI-vel csütörtökön.

Ki lesz Fellegi Tamás utódja? 

Németh Lászlóné lesz az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) új vezetője - közölte szerdán a kormányzati portál.

Szlovákia-Magyarország: Építsünk hidakat! 

Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár és Érsek Árpád, a szlovák Közlekedési, Építésügyi és Regionális Fejlesztési Minisztérium államtitkára újabb kétoldalú megállapodások aláírásával zárták a közlekedési kapcsolatok fejlődése szempontjából látványos eredményeket hozó idei évet. A felek a 2011-ben megépült Ipoly-hidak létesítéséről szóló nemzetközi szerződések módosításait véglegesítették és közös szándéknyilatkozatot fogadtak el az átkelők elnevezéséről 2011. december 20-án, Budapesten - közölte honlapján a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Malév: Budai Gyula feljelentésekre feni a fogát 

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos megkapta a Malév örökségéről szóló Fehér könyvet, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium állított össze és juttatott el hozzá. A dokumentum áttanulmányozása után a kormánybiztos úgy ítéli meg, a feltárt tények több esetben is alapos okot szolgáltathatnak az ügyészségi feljelentésre - írja a Miniszterelnökség honlapján.

Az értékesítésig biztonságosan finanszírozható a Malév 

A Kormány és a szaktárca egyértelműen elkötelezett a nemzeti légitársaság fenntartásában, a továbbiakban is minden szükséges intézkedést megtesz a Malév folyamatos és biztonságos működtetése érdekében. A szakmai befektetőkkel zajló tárgyalások eredményes lezárásáig így a vállalat zavartalan feladatellátása megoldott, partnerei, beszállítói és utasai érdekei nem sérülhetnek sem most, sem a jövőben. A megalapozatlan sajtóhírekkel szemben tehát a vállalat nincs csőd közeli helyzetben. A sikeres hatékonyságjavító intézkedéseknek köszönhetően a legutóbbi időszakban a Malév üzleti eredményei megörökölt terhei és a romló világgazdasági környezet ellenére is javulnak, írja kiadott  közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Gyorsabban fizetik ki az uniós pénzeket 

- ígérte Fellegi Tamás egy csütörtöki, budapesti konferencián a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye szerint.

Világszínvonalú légiforgalmi irányítóink lesznek 

Világszínvonalú légiforgalmi irányító képzés indul Budapesten - adta hírül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Naponta 1 milliárd forint kerül a gazdaságba 

Eddig 7.200 pályázat érkezett az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) meghirdetett pályázati felhívásaira, ami 800 milliárd forint értékű forrásigényt jelent - közölte Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára az Echo TV-nek adott interjújában, mint arról a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium honlapján tájékoztatott.

Széchenyi Terv sátor a Szigeten 

A Sziget Fesztivál a könnyűzenei különlegességeken túl számos programot kínál. Cél, hogy a fiatalok – a kulturált szórakozás mellett – foglalkozzanak jövőbeni lehetőségeikkel és értesüljenek az Új Széchenyi Terv által kínált pályázatokról.

Még olcsóbb lesz mobilozni Európában 

Az Európai Bizottság napokban kiadott jelentése szerint mérséklődtek a barangolásos telefonhívások és SMS-ek díjai, de nem oldódott meg a verseny problémája az európai közösségen belül, hiszen az árak még mindig a kiskereskedelmi díjküszöbökhöz közelítenek - közölte honlapján a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Nem az Orvosi Turizmus Iroda kapta az egymilliárdot 

A sajtóban elterjedt hírekkel ellentétben a fogászati turizmus fejlesztésére átcsoportosított 1 milliárd forint kormányzati támogatást nem az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. kapta - derül ki a társaság közleményéből.

Meddig kell még félnie a Római part evezőseinek? 

Évek óta probléma, hogy a jelentős aktív, vízi turizmusnak helyt adó Római parti vizeken gombamód szaporodó, nagyteljesítményű motoros jachtok vezetőinek némelyike kevésbé van tekintettel az evezősökre. Egyesek számára az is mellékes, hogy a négyes túrakenuban mondjuk egy család ül két gyermekkel. Jachtba be, hátul a két szőke gáré, csuma gáz és pörkölnek fel Szentendréig meg vissza szárnyashajót megszégyenítő sebességgel. Valami alakul, de a motoros jachtok vezetőinek megregulázásához minisztériumi vagy kormányrendelet szükséges. Munkatársunktól

A Maszovlet után ez is véget ér? 

Lezárják a Malévot érintő eddigi együttműködést - tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium honlapján található közleményében.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!